Плачът на Петков за "Запалката"

МВР-шефът: Този цинизъм трябва да има някаква граница. Знам, че в МВР има много хора, които не ме обичат
27 мар 2008 11:53,
62
Плачът на Петков за "Запалката"
Снимка: БГНЕС

„Този цинизъм трябва да има някаква граница“, каза вътрешният министър Румен Петков.

Петков отбеляза, че казаното за доц. Алексей Петров е отвратително и показателно докъде може да стигне политическата низост.

„Алексей Петров е работил с двама министри на МВР“, изтъкна Петков, който бе категоричен, че името на Петров не е трябвало да бъде огласявано.

„На срещата между мен, Алексей Петров, Христов и Галев /Братя Галеви бел.ред./ имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. На срещата присъства и служител на МВР“, посочи Петков.

Според вътрешния министър няма нормативна забрана министърът да участва в срещи от рода на тази с братята.

„Аз съм сигурен, че срещата беше полезна“, подчерта Петков.

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

Според него е много непочтено изнасянето на името на Алексей Петров, защото така се застрашава неговата сигурност.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР“, каза още министърът.

Според него ударите идват от хора в МВР, чиито интереси са засегнати. Той посочи ген. Ваньо Танов, който имал своя политически неуспех в местните избори в Русе и затова се стремял с всички лъжи да дискредитира МВР.

„Всички негови лъжи се възприемат като истина от обществото“, отбеляза Петков.

„Вероятно има много хора в МВР, които не ме обичат. Моето седене в това министерство не е самоцелно и то ми струва много – и на мен, и на децата ми“, подчерта министърът.

„Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза Румен Петков.

Министърът съобщи, че никога не е бил разработван от службите под името "Запалката" и обвини Ваньо Танов в изнасяне на класифицирана информация и разкриване на агент под прикритие на МВР

Петков обяви, че ще разпореди проверка за изнасяне на документи от МВР и затова дали има укрита информация от някоя от службите на министерството.

Междувременно депутатът от ДСБ и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор за проверка, която да установи дали вътрешният министър е издал държавна тайна, като е оповестил името на Алексей Петров, който бил секретен сътрудник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Не могат да си разпределят сферите на влияние управляващите престъпници. Всички до един! Задава се голяма буря, може би гражданска война. А после???