Плачът на Петков за "Запалката"

МВР-шефът: Този цинизъм трябва да има някаква граница. Знам, че в МВР има много хора, които не ме обичат
27 мар 2008 11:53,
62
Плачът на Петков за "Запалката"
Снимка: БГНЕС

„Този цинизъм трябва да има някаква граница“, каза вътрешният министър Румен Петков.

Петков отбеляза, че казаното за доц. Алексей Петров е отвратително и показателно докъде може да стигне политическата низост.

„Алексей Петров е работил с двама министри на МВР“, изтъкна Петков, който бе категоричен, че името на Петров не е трябвало да бъде огласявано.

„На срещата между мен, Алексей Петров, Христов и Галев /Братя Галеви бел.ред./ имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. На срещата присъства и служител на МВР“, посочи Петков.

Според вътрешния министър няма нормативна забрана министърът да участва в срещи от рода на тази с братята.

„Аз съм сигурен, че срещата беше полезна“, подчерта Петков.

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

Според него е много непочтено изнасянето на името на Алексей Петров, защото така се застрашава неговата сигурност.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР“, каза още министърът.

Според него ударите идват от хора в МВР, чиито интереси са засегнати. Той посочи ген. Ваньо Танов, който имал своя политически неуспех в местните избори в Русе и затова се стремял с всички лъжи да дискредитира МВР.

„Всички негови лъжи се възприемат като истина от обществото“, отбеляза Петков.

„Вероятно има много хора в МВР, които не ме обичат. Моето седене в това министерство не е самоцелно и то ми струва много – и на мен, и на децата ми“, подчерта министърът.

„Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза Румен Петков.

Министърът съобщи, че никога не е бил разработван от службите под името "Запалката" и обвини Ваньо Танов в изнасяне на класифицирана информация и разкриване на агент под прикритие на МВР

Петков обяви, че ще разпореди проверка за изнасяне на документи от МВР и затова дали има укрита информация от някоя от службите на министерството.

Междувременно депутатът от ДСБ и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор за проверка, която да установи дали вътрешният министър е издал държавна тайна, като е оповестил името на Алексей Петров, който бил секретен сътрудник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Да се вземат в ръце и да почнат да работят за народа и държавата. Ама никога не са работили нищо.Все са били по Комсомол,партия или профсъюз, но никога не са изкарали и 1 лев полза за народа. Само са се учили интриги да правят и сега ни заливат с тях.За това сме виновни и ние,че не ги избираме по признака "доказана полезност",а по това какво ни говорят.Като им погледнеш министър-председателя дето няма 1 час полезна работа по трудов договор,където да се е трудил за да изкарва пари за себе си и държавата,ти става ясно в какви ръцемогат да се вземат.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Такива минувачи с изкривено самочувствие,хората добре ги разпознават.Знаят,че винаги ги еимало и как да се справят с тях.Скрийте си *** самочувствие,гледай бате сега кат си сложа другите дрехи,че на хората им се отщя да гледат театри на творци от дъното.
19
0
 
0
 
! Отговори
kKk преди 16 години
Петков, смешен си
18
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
И аз мисля, че срещата между министър Румен Петков и братя Галеви е била "полезна" за партийната каса на БСП.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И за крадци не ставате.Умния съхранява всичко от което може да взема,развива го и взема така че да не го опропасти,за да може от там колкото се може по -дълго време да влачи.Умния произвежда първо,за да има от къде дори и да пооткрадва,но с точната мярка,създава нагледно красива отмосфера,за да залъгва балъците.Вие сте крадци на дребно,които освен едни други да се дъвчете,за друго не ставате-интелигенция на съвремието,които нормално се лутат в действителността,но само си въобразяват,че могат нещо да устискат-защото сте супер неграмотни.Схващашли Куйо.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Р.П.-гадна комунисти4еска и МАФИОТСКА ***-мястото му е в затжора,до живот
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Министъра не може да сяда на една маса със *** и Пульо, защото бил голямата работа. Затова предпочита бандитите и наркобосовете. Едва ли не излиза, че Станишев е *** а Първанов Пульо, защото и те са обядвали с Петков, които когато не разследва кои го е натопил, предпочита да пикае в градските фонтани. Ние сме държава на абсурдите, управляват ни най- наглите, крадливи и лъжливи ***. Но пък сами сме си ги избрали.
14
0
 
0
 
! Отговори
Хуй1о преди 16 години
Дайте ш ударим пак торентите да покажем колко сме печени и да замажем малко положението ...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
този министър наистина трябва да си ходи.нека кажат как спечелиха изборите (кметските)на много места .колко пари даваше бсп.и руменчо командваше нещата неговите хора които раздават пари да не бъдат закачани а другите които раздават(те всички раздават) да бъдат мачкани
12
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
че некадърното ченге, дето не се справяше с работата и избяга от при байвибойкоборисов, и не успя да стане кмет там, сега си избива и той комплексите като съсипва полицията?хе :)един любопитен въпрос, тоя настоящ гербер докато е бил в полицията що не си е вършил работа ми е трупал бели компромати за черни дни?и тва ли ни чака като мухобойко докопа властта?
11
0
 
0
 
! Отговори
l_mn преди 16 години
ne men vikat kibrita 6oto hodq s 5-6 kibrita
10
0
 
0
 
! Отговори
hristova преди 16 години
стига сте си прехвърляли топката от един на друг,ако е на запад до сега всички да са където им е мястото.хората вече няма какво да ядат а вие ги занимавате с престъпниците на тази държава
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този човек е опасен за националната сигурност и за нашите партньори от нато и европейския съюз!Нито една тайна няма да остане тайна!Надявам се да вземат мерки !
8
0
 
0
 
! Отговори
5-ков преди 16 години
Кво си вадим кирливите ризи???Амчи Европа кво ще си помисли за БЪЛГАРИЯ?Ми тъй де!
7
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 16 години
От цялата история само едно ми е чудно. Ваньо Танов - БИВШ шеф на НСБОП, Илия Илиев - БИВШ главен секретар на МВР, Атанас Атанасов - БИВШ шеф на контраразузнаването. Незнам дали забелязвате някаква прилика, но аз вече мисля, че тези се подиграват с хората. Какво се правят на ни лук яли, ни лук мирисали при положение, че и те са били в кюпа, подчертавам, БИЛИ, т.е напълно са наясно как действа системата, дори са БИЛИ в тази система и са имали предостатъчно време да свършат малко полезна работа, ако са имали желание, защото корупцията не е от вчера, не е от миналата година, не е и от преди 5 години. А защо сегашното управление на МВР трябва да се обяснява като госпожица, а не прави разследване и не оповести публично какво става да го ***? Писна ми да плащам данъци за тоя дето си клати краката и няма грам воля да си свърши работата, за която му се плаща и е назначен там. МВР свървете си работата или *** по кофите ва Ви ***!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
едно зомби преди 16 години
Всичко,което е изнесено в пресата е вярно,защото от години Ал.Петров и баретите от обкръжението му са в първите редици на МУТРИТЕ.А пък ако е бил и "офицер на прикритие",то Руменчо в безсилието си да замазва гафовете,които излизат на бял свят всеки ден,е за затвора ВЕДНАГА!!!Това се казва класифицирана информация,"Препикано мушкато"!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
защо днес симпатизанти на Атака бяха бити безпричинно от полицията пред партийната централа, а никой полицай не смее дори с пръст да пипне някой подивял *** с кол или брадва. Така нареченият "министър на вътрешните работи" на България е просто един мръсен лакей на *** и бандитите.
4
0
 
0
 
! Отговори
edna ot naroda преди 16 години
.....?????abe az napylno se obyrkah ..i imam edno pitane zashto g-n Tanov sega izgrq na horizonta-kyde beshe predi 1 godina?Personalno ne poznavam nikoi-ama vse mi se struva che nqkoi iska da pravi voina..konete se ritat a atovete go ubirat..Ako nqkoi podpali shte byde zyb za zyb i oko za dve!!Ama q se vzemete kato zrqli hora i si kajete koi koi e? i kakvo pravi za BG. narod- aman pisna mi ot lichni interesi ...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МВР и оглавяващият го май трябва да преследват престъпните групировки, вместо да ги умиротворяват.
2
0
 
0
 
! Отговори
Караславов преди 16 години
Хайде вече да спрем с тези компромати и този цинизъм от последните дни. То не бяха подхвърлени компромати, не беше циниъм, не беше намеса в работите на МВР ...Е всяко нещо трябва да си има граници, да се каже че така не може да продължаваме с изнасянето на квалифицирана информация пред всички и пред ЕС, че някои неща не трябва да бъдат раздухвани и коментирани. Е не така.Може би е време да се потърси и отговорност на лицата които изнасят подобни компромати.