Премиерът: Бензинът се вдига и това е

Правителството няма да намали акцизите, нито ще прилага непазарни методи за сваляне на цената на рекордно поскъпналите горива
24 май 2008 17:05,
62
Премиерът: Бензинът се вдига и това е
Правителството ще прилага само добри европейски практики относно истерията с горивата. Снимка: Булфото

Цените на горивата се определят от цените на световните пазари и това е нещо, което България не може по никакъв начин да регулира.

Това каза премиерът Сергей Станишев в Пловдив по повод ескалиращите цени на горивата и националната стачка на превозвачите.

Премиерът допълни, че цените на горивата са въпрос на общото състояние на международните пазари. „Това което правителството е готово да направи е диалог с всички заинтересувано страни и да потърси реални инструменти, които може да приложи чрез добрите практики на ЕС.

Дори да намали акцизите за няколко месеца след края на годината те отново трябва да се вдигнат до минималното европейско ниво. България е приела този ангажимент преди това правителство да дойде на власт”, допълни Станишев.

При всички случаи от януари 2009 г. започва железен график затова и ще потърсим сигурен начин на проблемите, но все пак ние сме страна с пазарна икономика и това трябва да се отчита.

Премиерът припомни, че преди три години цената на петрола е била около 50 долара за барел, а тази седмица е стигнала 135 долара. "Доволен съм, че през този мандат успяхме да направим немалко за образованието", подчерта Станишев.

Освен темата за бензина премиерът съобщи, че Студентските съвети вече са обсъдили, кои общежития ще бъдат включени в националната програма за рехабилитация 2008 г.

За тази цел са предвидени 50 милиона лева. Още толкова правителството ще отдели и през следващата година. „Сигурен съм, че всички 126 общежития ще бъдат ремонтирани”, обеща премиерът. Приоритет на правителството е приемането на закона за студентското кредитиране, стратегията за академичните изследвания и закона за научните степени и звания.

Премиерът беше в Пловдив по повод Деня на славянската писменост и култура 24 май и откриването на двата нови факултета в Медицински университет. Премиерът бе придружаван от петима министри, областния управител Тодор Петков и кмета на града Славчо Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Най-тъпият премиер,който е имала БГ.
60
0
 
2
 
! Отговори
bul преди 15 години
Чифутска гад от Хазария и това е...
59
0
 
2
 
! Отговори
iwo преди 15 години
iskam-da-pitam-kolko-struwa-benzina-zastoto-sega-s e-sabudix-ot0spane-a-triabwa-da-si-kopuwam-mercede s-600
58
0
 
2
 
! Отговори
iwo преди 15 години
***-takiwa-benzina-triabwa-da-stane-5-lewa-za-l itar-zastoto-da-se-wozis-e-sk-udowolstwie
57
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Няма да гласувате за нас ама ние си имаме *** и турци. И автобуси от Турция. Ако пък гласувате против нас - няма да ви броим гласовете просто. Или ще ги купим - има достатъчно за продан."
56
0
 
2
 
! Отговори
бате гойко преди 15 години
е това се казва безочие, след като акцизите ни са много по-ниски от тези в ЕС , а цената на бензина по-висока , в чия гушка отива разликата ?! това ако е пазарна икономика, значи ти си премиер ....
55
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Минималния акциз до ЕС.Може изискванията за горивата да се спазват,а от неспазване на други изисквания БГ ще загуби 11 милярда...
54
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Премиерът: Бензинът се вдига и това еНародът: На следващите избори ще видите властта, ама през крив макарон и това е
53
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
.... (те и без това само пари харчат - НАШИТЕ ПАРИ). Ще подклаждаме конфликти дори между деца и родители. Поколение срещу поколение, съсловие срещу съсловие - това ще роди истински борци за истина които ще увлекат цели народи в справедливите им каузи. Дори и прозрелите тази жестока истина ще имат много противници които ще я намират за смешна. Тук ще се намесим ние. Ние съществуваме чрез войните, от тях се храним. Война - това значи кредити, разруха, задлъжнялост и ПРИДОБИВАНЕ СРЕЩУ ХАРТИЙКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И нови завладени народи. НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КОЙ СРЕЩУ КОГО ВОЮВА СТИГА ДА НЕ Е СРЕЩУ НАСНО.......никой не вярва че НИЕ съществуваме така, че това последното е напълно изключено"
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Нещо като: "Пак ще ви таковаме..и това е"."Можем да видигаме цените на каквото си поискаме, да правим икономически и политически кризи, да емитираме пари без никакво покритие и да натрапваме убийствени заеми докато целия свят не задлъжнее към нас и си мисли че му помагаме, ние ще сваляме и качваме правителства, ние ще определяме историята, миналото, бъдещето, ако някои народи пък случайно гласуват срещу нашите пионки - ще ги обявим за терористи и врагове, ще им манипулираме изборите, като им насаждаме да вярват в демокрацията докато ние я опорочаваме - нека си мислят, че от тях зависи нещо, а ако се противят - няколко бомби (но не от нас директно - всеки народ си е създал достатъчно врагове и винаги има кой да свърши мръсната работа) и след нагласени репортажи в нашите телевизии целия свят ще повярва колко са лоши и изостанали тези народи. Можем да повишим цените на хранителните продукти, горивата, водата и всичко останало за да увеличим печалбите си а нашите "анализатори" ще измислят и натрапват в медиите "икономически" причини за това, можем да изискаме заемите си когато решим и да предизвикаме финансови кризи, фалити и срив на цели отрасли и икономики. Ние сме истинските собственици на активите докато държавите единствено могат да вземат заеми от нас. Целия свят трябва да бъде банка а ние да печелим от всяка закупена стока. Нека си мислят, че могат да имат всичко на кредит. Те всъщност нямат дори това което имат. Никаква собственост - трябва да треперят за заемите си и да бъдат лесна за управление маса. Всякаква реална собственост трябва да им се отнема. Дори поколенията им трябва да задлъжнеят към нас. Ние печатаме парите, (и щедро ги раздаваме като заеми) ние определяме пенсионната, данъчната политика и унищожаваме всичко което може да ни се противопостави и не служи на нас а харчи парите на суверенните народи (ТЕХНИТЕ ПАРИ == НАШИТЕ ПАРИ) - съдебна система, армия, полиция, вяра, семейство, образование - тези неща са опасни за нас. Нека вярват, че на света е останала свободна пазарна икономика, свободни медии, че света може да живее без морал (или с измислен такъв), нормална социална политика, нека преследват несъществуващия чужд идеал вместо да го реализират в собствената си страна (за което имат потенциал) докато ние я разрушаваме. Единственото от което имаме нужда са продължителни конфликти между различните народи - ние ще ги финансираме. Ние организираме конференции, дискусии, плащаме на всякаква *** да пищи колко е дискриминирана и колко ненормални са нормалните общества. Нека се ядат едни други - това ни трябва на нас. Чалга срещу изкуство, нормални срещу гейове, кино срещу американска бълвоч, храна срещу генномодифициран ***, бедни срещу богати, българи срещу ***, подтисници срещу подтискани, християни срещу мюсюлмани, ще разбъркаме историята им, вярата им, ще толерираме лъжата, простотията, омразата, ще покварим децата им, ще подложим на геноцид старите (те и без това само пари харчат - Н
51
0
 
2
 
! Отговори
dian преди 15 години
V nito edna evropeiska durgava dizela ne e po skap ot benzina.Ima edin prost faktor benzina e vtorostepenno,toi se proizvegda ot dizela.Razlikata e 4e na6te firmi vdigat dizela,poradi fakta 4e ima po golqma polezna deinost,t.e. razhodut e po maluk ot tam trqbva i cenata da se vdigne za da stane ednozna4na sus benzina!No kopeletata gospod ste gi nakage!
50
0
 
2
 
! Отговори
Реалистът преди 15 години
Това е абсолютно нормално, след около 15-20 години, когато един литър бензин ще е по 20-30 евро изведнъж бензинът ще изчезне и ще трябва да се унищожат милиарди автомобили. А засега единствения ми съвет е купувайте си хибриди, по-скъпи са но поне ще останат. А пък бензина ще си върви нагоре, на който му е скъпо да се вози в градския :)
49
0
 
2
 
! Отговори
напред преди 15 години
аз писах преди 10дни в един форум че дизела ще стигне до месец 3 лв.,но сега мисля че ще стигне 3,5лв./литър.Започва световна криза и няма да подмине мишката България - горко ни.Те управляващите много ги е еня социалисти -капиталисти духай дуду
48
0
 
2
 
! Отговори
hi преди 15 години
Stanishev e ***
47
0
 
2
 
! Отговори
DE преди 15 години
az sam v germania i tuka sa skapi cenite i tuka se diga no nema kak i v BG se dignaha i taka 6te se diga se o6te poketicite ne sa vinovni za tova ako nema6 pari za gorivo nema da kupuva6 koli posledni modeli ot evropa horata se smeqt na takiva det pravqt sta4ki za ni6toto
46
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Това, че петролът поскъпва и че ще поскъпва отдавна не е новина. Лошата новина е, че всичко около нас изисква енергия. Всяка стока или услуга съдържа в себе си петрол и ще поскъпва заради поскъпващия петрол. Големият проблем с цената на горивата се корени в безумния акциз с който правителствата на ЕС ги облагат. Този акциз "задушава" данъкоплатците и е от полза единствено за правителствата. Колкото по-висока цена на горивата, толкова повече пари за управляващите - това е логиката. В някои страни от ЕС вече започнаха сериозни протести срещу безумните акцизи върху горивата.
45
0
 
2
 
! Отговори
Zila преди 15 години
Nali iskaxte ES eto samo neznaete oste kakvo vi caka dobre ce ne sam v taia propadnala darjava
44
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 15 години
Стига си ни демонстрирал сексуалната си принадлежност .Всички са наясно, че си гей .Търси си контакти другаде.
43
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Ти с тези си разсъждения до никъде няма да стигнеш,момче..........Колкото и пари да имаш,като нямаш мозък за нищо не ставаш само можеш да си ги вреш в .Я,ми кажи как се чувстваш като всички жени са с теб само заради парите,или ти още не си се усетил за какво се влачат с теб.а,може би си мислеше,че заради теб самия,хахахахахахаха..................
42
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 15 години
ДА,ТОВА Е,АМА И ТОВА ЩЕ БЪДЕ КАТО НИКОЙ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ СТАНИШКО.