Завзели ? 32 млн. европари

ОЛАФ: БГ-властите имат връзки с престъпни фирми на Людмил Стойков и Марио Николов
16 юли 2008 08:05,
51
Завзели ? 32 млн. европари
Снимка: БГНЕС

България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД, сочи доклад на ОЛАФ.

В писмо до вицепремиера Меглена Плугчиева,  ръководителят на Европейската служба за борба с измамите Франц-Херман Брюнер твърди, че в българското правителство и държавни служби има влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на Людмил Стойков, разследван за източване на 6.5 млн. евро от САПАРД.

Писмото придружава унищожителен доклад на европейската служба след мисията й в България през юни.

В доклада за САПАРД се изброяват проекти за над 32 млн. евро, по които службата е установила злоупотреби.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ, групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство. За единия от тях се твърди, че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент", се казва в доклада.

В него се изреждат престъпленията на групата - измами с данъци и субсидии, фалшификация на документи, пране на пари, незаконен внос и износ в България и ЕС на китайско месо, уточнява "Дневник".

Освен това двамата се разследват за внос и износ на китайско заешко с фалшиви здравни сертификати от Аржентина и за злоупотреби при изкупуване на дълг от Националната електрическа компания и сделка с железопътни вагони.

Пред bTV крупният предприемач Людмил Стойков заяви, че няма нищо общо с описаните от ОЛАФ злоупотреби и поиска еврослужбата да извади конкретни доказателства срещу него.

Той не изключи възможността да заведе дело срещу ОЛАФ за клевета и нaнесени му морални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Iv преди 15 години
Да научи правописа е хубаво, но за съжаление е жестоко прав!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ами и за децата беше ясно че ЕС ще ни бие чембери ама тия горе явно за големи тарикати се имат. Нека и ние обикновените хора се поучим от ЕС как се реагира, когато ти настъпят интереса - едвам изтраяха година и ги зачесаха - а ние 20 години по време на избори все за гъби ходим.
8
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 15 години
"приятелю" научи правописа
7
0
 
1
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
Е СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ ПАТРИОТЧЕТА ЧЕ С ЕС НЕБИВА ДА СЕ БАЗИКА НИКОЙ?СЕГА СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО ЧЕ ВАШИТЕ *** ПОЛИТИЦИ ВИ СЕ ПОДИГРАВАТ НАГЛО.МНОГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ ЧЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕ НЕСЕ КРАДЕ ПОНЕЖЕ БИЯТ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ.НО ВАЩИ ПОЛИТИЦИ ЗНАЯТ ЧЕ ВИЕ ГЪЛАБЧЕТА ЩЕ ВРЪЩАТЕ ПАРИТЕ А НЕ ТЕ.ТАКА Е КАТО СТЕ *** ТЕ ЩЕ СЕ ГУШАТ А ВИЕ ЩЕ ВРЪЩАТЕ.АКО БЯХТЕ НАРОД ДОСЕГА ДА БЯХТЕ ГО ПОКАЗАЛИ НО ВИЕ СТЕ СИ ФОРУМСКИ ПАТРИОТИ.Е ХАК ДА ВИ СА И ПОЛИТИЦИ И ГЕПИНИТЕ КИНТИЕС ЩЕВИ ПОКАЖИ КАКВО Е ЗАКОНОСТ И ПРЕВИЛЕГИЯНО ВИЕ ПАК ЩЕСИ ОСТАНЕТЕ МИШКИА КОЙТО МЕ МРАЗИ ?? АМИ ДА ОТИДЕ НА ПСИХИАТЪР МОЖЕ ДА МУ Е ОТ ПОЛЗАНЕЩАСТН НО НАДЪХАН НАРОД ? ТОВА СИ Е НАПРАВО МАЗОХИЗЪММАЗОХИСТИЧНА РАБОТА АЙ БРЮЧ БРЮЧ БЕЕЕ ОВЦЕ ПАТРИОТИЧЕСКИ ХАХАХ СМЕШНИЦИ СЕДНАЛИ С МЕН ДАСЕ Е...ВАТ ВИЖТЕ ВАС СИ Е *** КАКВИТО СТЕ ВИЕ ТАКАВА ВИ Е И СКАПАНАТА ДЪРЖАВА
6
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Тези от ЕК трябва да се радват, че само 32 милиона сме ги цакали. Явно просто не сме се изпидепцали достатъчно.
5
0
 
1
 
! Отговори
Гоцеола,вожда ви преди 15 години
Долу ръцете от честните и почтенни Гоцеви спонсори ,бре ***!!!Краката трябва да целувате на Гоце че ви избави от онова изчадие фашистко-Сидеров в мъжки ,безкомпромисен двубой...
4
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 15 години
Че и нагъл този Людмил Стойков!Време е да започне върволицата към затвора, ама първо да върнат парите!А нашите управляващи, тези свети води ненапити, дето миналата година ни заявиха на нас учителите, че ако ни вдигнат заплатите с 20% ще стане инфлация, господ да ги съди!Вън от властта и директно в затвора!Как не ги е срам да се гаврят с народа?Няма ли възмездие за тези хора? Това е най-наглото и арогантно правителство!
3
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Когато някой открадне 100 лв. и го хванат, после го влачат по съдилища и нищо чудно да го тикнат в затвора. А когато някой открадне много милиони, правителството връща сумата от държавния бюджет. Не съм съгласен от моя джоб да се вземат пари, за да се плащат грешките на крадци и некадърници! Щом някой управлява лошо - да се маха, не го искаме!
2
0
 
1
 
! Отговори
subaru преди 15 години
Ot kude e tozi krupen predpriema4 i dali nqma obchto s prezidenta Goze.
1
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 години
Струва ми се, че това е края на правителството. Дано някой отиде в затвора, щото иначе няма смисъл от демокрация. По-глупави хора отдавна не бяха управлявали България.