Отче наш, който си в Брюксел

От сряда докладът ставал нашата Библия занапред
19 юли 2008 11:20,
58
Отче наш, който си в Брюксел
Библията ни. Снимка: Булфото

„Обвиненията за злоупотреби със средства по САПАРД трябва да минат през съдебната система и да завършат с присъди или оневиняване“.

Това обяви днес в ефира на Дарик радио министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

„Готова съм да застана пред влака, за да защитя разделението на властите, но към съдебната система има натрупани много възражения“, добави тя.

Според нея, критично важно е преоценката на нещата сега да се извърши от институцията, която е призвана да направи това.

„Стабилна е онази държава, в която решенията се взимат от институциите, които са овластени за тях“, е мнението на министъра.

„Много често решенията са на една ръка разстояние. И други страни са имали нашите проблеми, и сега европейски държави се разтърсват от политически кризи и насрочват извънредни избори.

Но за нас е важно да направим бърза преоценка, защото математиката е шокираща“, каза още Грънчарова

„В момента Плугчиева е в Брюксел, колегите в МФ работят по проектите от ФАР и САПАРД и трябва да дадем доказателства на нашите партньори, че националното финансиране трябва да бъде възобновено“, допълни министърът.

„Промените са наложителни, а съпротивителните сили са ожесточени“, каза още министърът по европейските въпроси.

Според нея това е нормално: всяка реформа се сблъсква със съпротива, но промяната ще се случи и това е голямото предимство да си член на ЕС.

„Страната стъпка по стъпка започва да живее с комплекс на европейска страна, посоката е важна.

Докладът, колкото и критичен да е, е един работен документ. В сряда той ще се превърне в нашата Библия за работата ни занапред“, заяви още министърът. 

На въпрос дали Първанов трябва да върне парите, получени за президентската му кампания от бизнесмен в списъка на ОЛАФ, министърът коментира, че има подобен пример в САЩ (когато от администрацията на Клинтън върнаха чек на вдовицата на Илия Павлов - Дарина). 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И за децата е ясно, че нито Костов, нито Симеон ще бъдат в парламента, а тука някои плачат за тях. Или са безнадеждно *** или са платени.
16
0
 
1
 
! Отговори
Boga mi преди 15 години
никъв Борисов, с Костов напред и Бог да пази България!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
nqma da se opravim tova e istinata samo 7 mil. sme
14
0
 
1
 
! Отговори
Ха хо преди 15 години
Напълно те подкрепям.............,а пък тук, някакъв си, Доньо живее в някакво царство и си има даже цар. ГНУС.
13
0
 
1
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 15 години
Забравихте ли какво ВИ казах преди години .Пътят за ЕВРОПА минава през Истанбул .НЕ МЕ СЛУШАТЕ ВИЕ и ето го резултата.
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
със стари к_ви - нов бардак - неА на следващите който ще дойдат трябва ама мнооого да им е ясно , че освен на криминалните закони са ДЛЪЖНИ да отговарят и на ненаписаните МОРАЛНИ закони
11
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
Аз съм ПРОТИВ изказванията в този сайт ,че нашето правителство е некадърно и некомпетентно.Това са ГЛУПОСТИ в най-чистата им форма.Явно тези които твърдят това нямат поглед върху проблема. Всичко което става до сега от 18 години насам показва ,че сме управлявани особенно умело и почти "по план".Никъде няма нищо случайно и това не трябва да се забравя.Легендите които се разпространяват за некомпетентноста управляващите ни са дело на много успешен PR.Напомня ми историята на селския луд.Той може да пикае по фонтаните,да говори глупости пред съселяните си,да им пррескача в градинките и да им мачка "доматиту".ВСИЧКО МУ Е ПОЗВОЛЕНО ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ НЕ Е НОРМАЛЕН.Така е и тук "Мани ги тия държавници ,всичките са некадърни" Това са думите които директно оправдават нашите"властимащи" и кротко ги оставят да си свършат мандата .За да дойдат следващите -още по-алчни и още по обиграни в корупционните схеми.ОБРАЗУВА СЕ ЕДНА ПРИЕМСТВЕНОСТ. УСПАЛИ СА НИ.ТАКА СЕРИОЗНО СА НИ ПРИСПАЛИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ УСЕТИМ.ИМИТИРАЙКИ НЕКАДЪРНОСТ СА ОСТАВИЛИ В ПРОСТИТЕ НИ ГЛАВИ ЕДНО ФАЛШИВО ЧУВСТВО ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО.НИЕ СМЕ ВСИЧКО ЗНАЕЩИТЕ ,А ТЕ СА ГЛУПАЦИТЕ.И ТАКА ВЕЛИКОДУШНО ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ. Само ,че докато ние само си говорим по форуми и седянки .ТЕ ДЕЙСТВАТ.Правят пари дори и от въздуха който дишаме. За мен корумпирането на власта е достигнало такива нива ,че няма връшане.Или ще станем *** народ управляван от вълци.Или ще ни падне пердето и ще има убииства."Мирен преход" няма -както вече сте се убедили.Той води до приспиване на нацията за да се обогатят управляващите. НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С ТОЗИ КОМЕНТАР .ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ.ВСЕКИ САМ ДА РЕШИ ДАЛИ Е ТАКА.
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Готова съм да застана пред влака, за да защитя разделението на властите, но към съдебната система има натрупани много възражения" И тази,ще застава пред влака. *** номера. В съдебната с/*** "дяволът чете евангелието".Онзи необръснатия.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Йезуитите от миналото -ряпа да ядат!Тия наши управляващи са царе на приказките , и хлъзгави като риба при търсене на отговорности!Съдебната система е виновна!А кой и кове законите на тая система?И защо не ги е направил такива, че да няма място за мърдане?Защото никой от съвременните Йезуити не ще да отсече клончето, на което седи.Изчезне ли корупцията и кражбите, те ще умрат гладни с държавната си заплата само.
8
0
 
1
 
! Отговори
100% Anti- Kostov преди 15 години
Костов е най-курмпирания политик , този *** няма повече да види парламента от вътре, и ще бъде изметен от историята като БГ БАЛКАН и Гн 10 % и други такива сварзани с неговото управление
7
0
 
1
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Царят ще използва своите връзки и ще тушира скандала
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Костов е крадец и алчен мошеник,допринесъл много за ограбването на нашата държава!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Костов ще е изненадата на следващите избори.Умишлено му се дават някакви мижави проценти от соц.пручвания, за да откажат хората да глусават за него...но и така резултата ще е срашен. Умните хора се съдуждат и като се обърнат назад във времето виждат коя политика е била добра за България и кой наистина е работил в нейн интерес.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
никъв борисов, с Костов напред и Бог да пази България!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Глупави избиратели = самозабравили се управници! Сами си го направихме това, както сами сме си правили всички застигнали ни злини в историята! Сега ще изберем Борисов за премиер, за да продължи да ни тъпче и мачка със своята бригада от мутри и мафиотизирани бизнесмени! "Не народ, а ***" е казал един от големите ни възрожденци. И е бил прав!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Айде още една загрижена за нас! Да умреш от смях! Я Герганче кажи като беше юрист в гейорганизацията "Джемини" какво си хортувахте хахааааааа. Да ни заличите еднополово, нали? Ех, само ако знаеха в Брюксел...
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
каква библия, каква сряда бе, какво направи досега, тая сега ли се събужда