Костов: Тройната коалиция е антиевропейска

Лидерът на ДСБ смята, че правителството трябва да даде доказателства, че реагира адекватно
27 юли 2008 19:15,
159
Костов: Тройната коалиция е антиевропейска
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Цялото това управление е антиевропейско. Цялата тази тройна коалиция е антиевропейска. Тя управлява въпреки правилата на Европейския съюз /ЕС/. Това е трагичната рамка, в която се носим, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БНР.

Помолен да коментира бюджета, той заяви: „Проблемът на този бюджет е, че са спрени европейски предприсъединителни средства, а от друга страна, са поставени условия за ползването на програмите от структурния и кохезионния фонд, включително оперативни програми, сред които по най-голямата транспорт“.

Той уточни, че са „поставени условия, които правителството трябва да изпълни, но не го е направило още“. Така, че проблемът, с който ще разполага държавата, трябва да бъде поставен в широкия контекст на лишаването на страната от тези европейски средства.

Под условие е поставено превеждането на парите по редица оперативни програми, а това са стотици милиони, милиарди“, заяви Костов. Той смята, че правителството трябва на практика да даде доказателства, че реагира адекватно.

Лидерът на ДСБ потвърди, че информацията за отнемане на още средства е вярна. „Това е проблем, фигуриращ в доклада и това, което говори вицепремиер Плугчиева, няма никакво значение.

Това е реалността. Ще поискаме буквално утре, да получим това писмо и ще дадем пресконференция по случая. На базата на него аз казах, че резултатите от доклада на ЕК са много по-тежки за България.

Освен тези 600 милиона, които се спират с отнемането на възможността на министрите Гагаузов и Орешарски да разполагат с тези пари, се поставя условие да се направят активни програмите от структурния и кохезионния фонд“, каза той.

Костов смята, че „това е реалният проблем на България, защото най-голямата програма за модернизация е свързана със строителството на нови пътища – за милиард и 600 милиона. Знаем, че върху писмото няма гриф секретно“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕСПо различни Европейски фондове днес идват в България много средства.Тези фондове трябва да се усвояват с много талант и разум.Ето и част от нашите виждания: :Да се даде шанс на всички да живеят достойно и щастливоДа даде шанс на всички да се трудят и да получават достойно заплащане днес и утреДа даде шанс на пенсионерите да прекарат в спокойствие и щастие своите старини Да се даде шанс на младитеДа се даде шанс на всеки да реализира мечтите сиДа се спре изтичането на капитали!Да се стимулира инвестирането в България, а не в Либия и Ирак.Да стимулираме интелектуалния потенциал на нациятаДа стимулираме и подпомагаме родното производствоИнфраструктурни проекти:Да се обновяват цели градове и села- реализацията на реални мащабни инфраструктурни проекти. Да се обновят с приоритет големите пътни артерии.Да се завършат в най кратки срокове магистралите Хемус и Тракия.В централните квартали на големите градове да се изградят паркинги на етажи с цел да се облекчи пътната обстановка, а в новостроящите се блокове задължително да се предвиждат паркинги за всички с цел колите да не стоят по улиците и да затрудняват движението.Да се изградят по възловите кръстовища детелини и надлези за да се облекчи циркулацията,Да бъдат предвидени и изградени алеи за велосипедисти във всички населени места.Да се предвидят повече общински паркове и градини, общински безплатни басейни в кварталите на София и големите градове за да се даде възможност за активен и пълноценен отдих на всички .Смятаме да се стимулира в тази насока и изграждането на площадки за спорт.Всички тези дейности да се изнесат и в най малките градчета. Да имаме една модерна и красива България днес и утре!.Образование и изкуство:Да се стимулира изкуството и народното творчество, така че нашите творци да оставят за бъдните поколения истински шедьоври на изкуството подобни на тези в Париж и Лондон.Имаме виждане за модернизация , архитектурно обновяване и декорация на фасадите на панелните блокове по квартали и общини с цел да добият по хуманен и естетически вид. Модернизация на нашето образование за да бъде приведено в съответствие с предизвикателствата на 21век.ЗдравеопазванеРеформата в Здравеопазването, включва и модернизация на остарялата материално техническа база, оборудване с нови съвременни апарати ,съобразно с европейските норми и изисквания..ЕнергетикаИкономикаНе искате ли всички заедно да участваме в този народен подем ? До кога ще чакаме някой друг да ни оправи...?Свидетели сме как червената партокрация продължава да смуче жизнените сокове на Българската нация!Свидетели сме как се продават националните интереси за шепа сребърници!Вчера бе Тошо, послеЖан....сега Стани-Шеф...утре ще дойде и Б.Б.....Все същите фамилии, все същите лица свързани в червена мафия!
77
0
 
0
 
! Отговори
NOTORIOUS преди 15 години
какво нецензурно видя бе ***?ти си от ония *** дето са карали 2-дневен курс за компютърна грамотност в школата на пръванов. петниш професията ве ***.
76
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
когато бсп,изключи дистанцира или както искаш го наречи ДРУГАРИО,подобни същества ,като Гоце,Пирински,Станишев,Цвятко Цветков,Ал.Лилов и все подобни човеконенавистни индивиди тогава ще ми разправяш,че БКП била История-Тези ще ги разправяш на Маймуните в Екватора!Петолъчка такава какво се опитваш да пробуташ,по конкреси и пленуми по села и паланки ,кадето се съберат знаят едно Партията и Другари напред,в 21 век все още по междуси се наричат другари!той тръгнал в историята да разправя били,Нищо подобно!тези управляват страната от 44-та те по родови признак това е!а ти си вярвай на петолъчките и на ББ що то на това ми приличаш Бат Бойковец,какво се опитвате да пробутате бе?и що си мислиш,че на хората не им е писнало от това да им обеснявате колко всъщност умни сте вие а те колко глупави!Чисти *** и се грижи за средата не ми философствай и не менти тука,че си ми ясен!Петолъчка такава!
75
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
ПЛАТЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ МАНИПУЛАТУРИ СА В АКЦИЯЧКАК ДА СЕ СПАСИ ЧЕРВЕНАТА ПАРТОКРАЦИЯ, КАК ДА СИ ЗАПАЗЯТ СТАТУКВОТО ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ
74
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Моля, ако можете назовете 10 имена на хора специалисти и с чувство за отговорност, които да поемат управлението на държавата. Аз почти не се сещам - имаше един- двама честни експерти, но не им се чу гласа, когато бях депутати - не им дадоха. Трябват непознати на медиите имена - хора, които не са навързани във веригата на бързото сиво, бих казала - черно - забогатяване. Но ако някой ги предложи, как обществото ще се убеди да гласува точно за тях?
73
0
 
0
 
! Отговори
дим преди 15 години
Той категорично заяви, че подкрепя всяка критика на опозиционните лидери към президента и министър-председателя, но призна, че днешните опозиционни лидери са актьори в сценарий, който обслужва българския олигархически модел. В момента е дошъл звездният час за парламентарната опозиция, но за съжаление те обслужват олигархическия модел", заяви бившият лидер на СДС.-Петър Стоянов. Това изказване тава точна оценка кой за какво се бори.Ако тройната коалиция подкрепя едни бизнесмени , опозицията работи за други.Нека си кажат кой за кого работи за да няма недоразумения.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дръпни си ръцете от клавиатурата ве ***! mp3
71
0
 
0
 
! Отговори
йохн преди 15 години
такава им е партийната заръка
70
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Г-не.започна да обиждаш.Мненията ни се различават в това че ти си заслепен Костовист доколкото за мен вината за провала на България е на всички управленци.Комунизма си отиде преди 18 години.А става все по лошо за хората.Партията БСП е новата червена буржоазия на БЪЛГАРИЯ.Тоя капитализъм дато ни го докараха не са го живяли никой от западните капиталистически страни.При тях всичко си беше естествено развитие.При нас ни наложиха и комунизма а сега и червения капитализъм.Аз не вярвам на Костов защото той имаше възможносстта да управлява но се провали.
69
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Петолъчке в БКП никога не е имало по различни същества от определими,като лапачи и гробокопачи!БКП е гробокопача на страната националнобездговорна партия ,слушаща само повелята на ленин и сталин,те крадяха и си строиха вили 45 години беше им малко,сега отново!от БКП няма отърване!Я сподели с какво БСП е по различна от БКП?
68
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Другарю ли,как да те нарека!БКП си я има тези от БСП са си съшите,Просто са по големи лицемери,какъвто си и ти междудругото!
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
20 август ?
66
0
 
0
 
! Отговори
АнтиЧугун преди 15 години
Анти костов!тили ще ми говориш за национални предаделства бе Коминтернец долен!и да ви светна нещо за ТКЗС АПК и ДДС тези си ги създадохте вие след национализацията и това посегнохте ***,некадърници,мизерници,мързеливци Такъво ти е семейството,такъв си и ти другарю Селянин с Каскет!а спомени за ОРСОВКИТЕ ЗА КОООПЕРАЦИИТЕ-БОЛНАТА ИДЕЯ НА БСП В СРЕДАТА НА 90-ТЕ.,я кажи що за личности и кой връщаха земите и разтурваха тези концлагери ТКЗС- пфф!Същитете твой другари не безимотни вече,както преди 9септември!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е Костов,прав си ,А къде беше защо допусна да си аут. Дай си отговор.И ти не си чист. *** девствена не става.
64
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Господинчо,комунистите отдавна измряха.От БКП останаха само лапачите .Но Костов не можа да се пребори със ДС.И затова загуби.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушах Костов днес в Неделя150.Изключително премерено изказване,разумни управленски идеи.Всички:Ц.Цветанов,Юруков,Миро Севлиевски- говорят общи приказки.Единсвеният политик с безспорен управленски опит е Иван Костов.Инерцията от неговото управление вече свърши.С политиката си Костов засегна интересите на престъпните структори на бившата ДС доминираща политическите партии БСП и ДПС.Това е причината хора,които реално унищожиха и разграбиха страната да изградят образ на крадец по отношение на Костов.Някой да е казал,че Симеон,Милен Велчев и Ники Василев са крадци?Някой европейски политик да е казал лоша дума за Костов?Вярно в правителството на ОДС имаше хора,които доста се пооблажиха от властта(Божков,Бакърджиев..).Грешката на Костов е,че нема смелостта да се пребори с тях.
62
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Папи върви сънувай Петолъчки!Комунисти гадни цял живот блоговолеят пред някакви си личности,що ли са и само МЪЖЕ-Маркс Енгелс сифилика ЛЕНИН,СТАЛИН,Брежнев да изброявам ли?Ей *** за вас се знае едно Генерирате Хомосексуализъм!
61
0
 
0
 
! Отговори
антикостов преди 15 години
Костов трябва да се радва, че това управление е "атиевропейско", защото ако беше "европейско", той и жена му вече щяха да гният в затвора! Не знам за вас, но аз ще повярвам, че сме "европейска" държава, чак когато те, а и другите престъпници и национални предатели от техния ранг бъдат сложени там където им е мястото - зад решетките!
60
0
 
0
 
! Отговори
йохн преди 15 години
в долният линк има един празен знак в адреса. премахнете го и линка ще е валиден
59
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Другарю, друг начин на отношение едвали ти би подхождал по добре!И.Костов направи всичко възможно да изрита тази пастмина тази престъпна човеконенавистна *** наречена БКП!ПРИЕ СЕ И ЗАКОН ,СЪОБРАЗНО И С МЕЖДУНАРОДНИТЕ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ,СКОЙТО БЯХА ОБЯВЕНИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ!Верно не е достатъчно,но Борбата с Петолъчките и престъпленията им е трудна!ТАЗИ страна се управлява от БКП,20 години след краха на комунизма,ако не си го разбрал още....Да те светна ли нещо за твойте т.р носители на идеи от нач на 90-ТЕ седнасаха на една маса с Луканов,Заяков,ЛИЛОВ и други нац.предатели и престъпни елементи докато в Румъния разтрелваха Чаушешко а в Съветите изкарваха Танкове тази носители си правиха комбина за грабеж!ТАкива като Филип ДИМИТРОВ,Петър Берон Петко Симеонов и останалите са толкова антикомунисти колкото и ти!И.Костов се пребори и с тях!4 години тази страна вървеше нанякаде тъкмо бе започноло да изгрява слънцето да расте тревица и Петолъчките се появиха отново!