Костов: Тройната коалиция е антиевропейска

Лидерът на ДСБ смята, че правителството трябва да даде доказателства, че реагира адекватно
27 юли 2008 19:15,
159
Костов: Тройната коалиция е антиевропейска
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Цялото това управление е антиевропейско. Цялата тази тройна коалиция е антиевропейска. Тя управлява въпреки правилата на Европейския съюз /ЕС/. Това е трагичната рамка, в която се носим, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БНР.

Помолен да коментира бюджета, той заяви: „Проблемът на този бюджет е, че са спрени европейски предприсъединителни средства, а от друга страна, са поставени условия за ползването на програмите от структурния и кохезионния фонд, включително оперативни програми, сред които по най-голямата транспорт“.

Той уточни, че са „поставени условия, които правителството трябва да изпълни, но не го е направило още“. Така, че проблемът, с който ще разполага държавата, трябва да бъде поставен в широкия контекст на лишаването на страната от тези европейски средства.

Под условие е поставено превеждането на парите по редица оперативни програми, а това са стотици милиони, милиарди“, заяви Костов. Той смята, че правителството трябва на практика да даде доказателства, че реагира адекватно.

Лидерът на ДСБ потвърди, че информацията за отнемане на още средства е вярна. „Това е проблем, фигуриращ в доклада и това, което говори вицепремиер Плугчиева, няма никакво значение.

Това е реалността. Ще поискаме буквално утре, да получим това писмо и ще дадем пресконференция по случая. На базата на него аз казах, че резултатите от доклада на ЕК са много по-тежки за България.

Освен тези 600 милиона, които се спират с отнемането на възможността на министрите Гагаузов и Орешарски да разполагат с тези пари, се поставя условие да се направят активни програмите от структурния и кохезионния фонд“, каза той.

Костов смята, че „това е реалният проблем на България, защото най-голямата програма за модернизация е свързана със строителството на нови пътища – за милиард и 600 милиона. Знаем, че върху писмото няма гриф секретно“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Папи преди 15 години
Ей промит мозък, предлагай и приемай в тоалетната! Дей?а глупавите хора - а този черния е същата *** като всички - " да *** в парламента е бизнес "
57
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
по костово време бяхме в същия хал,един друг се оплюват но и сега и тогава сме пак на едно дередже!Няма да забравя как разпродадоха ТКЗС тата ,и къде останаха парите !Това беше най голямата грешка на демократите!Продадоха България
56
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Комунизма беше лош и затова си отде.Всички вие очаквахте да доидат по добри времена за хората.Но какво стана.БЛАТО.Г-н Костов ако беше кадърен нямаше да позволи да сдаде властта безславно на следващите крадци.Оставете Русия и СССР.Те отдавна имат друго мнение и други интереси.Основата на провала на нашият преход е в алчоността и самозабравянето от власт.Голямото лапане от еврофондовете засили доста апетитите но уви.Много интересен е въпроса ,че когато някой се провали след време става многознайко и почва да съветва какво трябва да стане.Цялата политическа мафия без значение от кои цвят е е виновна за състоянието на БЪЛГАРИЯ.Ако г-н Костов беше решителен щеше отдавна да е постваил в затвора всики онези който докараха странат до апокалипсиса на 97-***.А неговата хайка разпродаде заводите и страната на безценица.Пред очите си гледах как хора поставено в заводите от тях продаваха на смешни цени машини и техника .Тези ли хора бяха носители на промените.Те и затова си отидоха безславно и вече 8 години са в опозиция.Къде са заводите къде е промишлеността на страната.Дойдоха разни западноевропейски измикяри да яхат народа ни и да ни направят бели роби.В тяхните заводи на запад работят 80 процента гастарбайтери.А вашият спасител сигурно е БОЙКО!!!Ха ха ха ще поживеем ще видим.
55
0
 
0
 
! Отговори
KУНЧЕВ преди 15 години
БЪЛГАРСКО ОПИЛЧЕМИЕ ЗА БОРБА С ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
54
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
............СЕ РАЗБЕРЕМЕ ! ПЪРВО КАК ДА ПОЧИСТИМЕ ФОРУМИТЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ И ВТОРО КАК ДА ВКАРАМЕ КОСТОВ ВЪВ ВЛАСТА ЗА ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ И КЪДЕ ДА ИЗРИТАМЕ КРАДЛИВАТА МАФИЯ ?!!
53
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЕНЕЦ преди 15 години
Това вече ми допада, темите на разговор трябва да са такива, митинги, срещи, обединение... ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Червената *** отново ще краде!пускат лафове,че държавата била готова да компенсира кражбите на Гоце и БКП с пари от бюджетния излишък (средства от гърба на народа)В страната има има една единствена организирана престъпна група-БКП
51
0
 
0
 
! Отговори
К.Л. преди 15 години
Всички ли забравихме премеждията на Костов. В друга държава след такива неща не биха го допуснали на 1000м от парламента
50
0
 
0
 
! Отговори
cons преди 15 години
Колко от вас са готови на митинг без значение пол, раса, гражданство,възраст, политически убеждение.Просто една среща.На която да покажем, че сме европейци и не желаем да търпим подобно отношение.
49
0
 
0
 
! Отговори
kocev преди 15 години
Казват на журналистите че много раздухвали.Еми ако бяхте още малко по-умни,и не чак толкова алчни,та да им дадете и на тях от европаричките можеше и да не раздухват.Пък вие какво-всичко за вас...ще си ходите тогаваааа!
48
0
 
0
 
! Отговори
алекс преди 15 години
Подкрепям всяка товя идея, всичките ти постове по различни теми са изпълнени с болка и любов към България, не се страхуваш да критикуваш. Аз съм с теб заедно с много хора. И аз прозовавам към обединение, да свалим сегашната гнусна и крадлива власт.Такива хора като теб Опълченецо трябва да ни поведат.ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА БЪЛГАРИЙО!
47
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
За сетен път призовавам към обединение. История и факти много.На всеки е ясно, че комунистите ни пиха кръвта 45 г., след това Жан, сега и Серго..еее -стига толкова, затова казвам - коминистите ВЪН! Аз съм строителен инжинер затова ще ви дам един подобен пример:Направени бяха едни проекти за една сграда, с главен инвеститор БСП и поизпълнител Жан ВиденООД... Продадоха сградата още в проект, източиха парите и зейна само една яма. Казвам яма защото да замажат общественото мнение, вкараха багери и започнаха да копаят...и дотам, заваляха дъждове и ямата се напълни с водя превръщайки се в блатна Яма наречена БГ. Но тогава хората явно били по-будни изгонили ООД-то и багерите и дали обекта на нов инвеститор. И не сбъркали, от блатна яма Той успял да налее не само основи, но и да изгради няколко етажа от сградата. вдигнал я толкова високо, че била забелязана и от Европа, къде го поканили да стане член и за да ходи при тях свободно му премахнали и визите... Браво. Така се минали 4 години. Сградата била пред акт 16, оставали довършителни неща и инфраструктура около сградата. Тук нашия инвеститор се поиздънил с нещо, което го прави почти всеки.. Спестил от материали, взел някой друг лев от този и онзи за да му даде жилище с добър изглед и т.н., така от спестените пари си е направил вила или къща. Това според мен е много по-малко за разлика от ония СТАРИ КОМУНИСТИ, преди време които фабрики и строителни войски работеха за тях..как и да е, да не връщам толкова назад макар и сега тези същите да са отново на власт.Да продължа с инвеститора, или направо да го назова с име - Костов.Той сдал обекта недовършен, на един външен инвеститор от Испания, защото сега е модерно инвеститорите да са чужди...продавайки всяка трънка в БГ на чужденци без никой да си прави сметката, че над 50% от БЪЛГАРИЯ е продадена на англичани, ирландци, немци, руснаци, турци, евреи...БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО, ЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ НАЦИЯ...А ЕДНА СМЕШИЦА ОТ НАРОДНОСТИ..но това е друга тема... Да се върна към сградата - тоя испанец се настанил удобно на почти готовата сграда скл. договор да я довърши за 800 дни....Да не изпдам много в подробности, след него там се намърдал и един руснак... той пък я ипотекирал, разпродал няколко етажа...и му останал само партера....Анализ - Костов е най-предприемчивия "инвеститор", за разлика от ония готованковци седнали на готов ЕРЕКТИАЛ ***... като маленски продажни девойки, Време е господа за промяна !!!Време е за гражданско общество !!!Време е да преосмислим кой ще е новият ни лидер!!!Време е да се събудим..!!!!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
fen na dodo преди 15 години
Стига лъжи и заблуждения ! Тука червени пропагандатори , в медйите също ! Вече слушам радио ДОЙЧЕ ВЕЛВ Тук от продажни *** нямам доверие ! А тук си има платени пропагандни плъхове на червената мафия !
45
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
много си умен:)чак смешен
44
0
 
0
 
! Отговори
КЪНЧО преди 15 години
42. - 17:45 - Ти да мълчиш!!От: sss=========================ДА ТИ МАЙКАТА СЛЕПОК ОТ МОГИЛИНО, ТИ НАИСТИНА ТРЯБВА ИЗНИЕШ В НЯКОЯ КАНАФКА....ТАКА СИ РОДЕН, ЧЕ ДА НЕ ВИЖДАШ СВЕТЛИНАТА,ИЛИ ТЕ Е ЯД, ЧЕ ТЕ ИЗПЪРЦАХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТВОИТЕ СЪВЕТСКИ ПЪРЦУЦИ. ТЕ СИ ХОЙКАТ ПО ХОТЕЛИ, ПИЯТ, НА КОРЕМ ЯДАТ, СЕ ДОРИ С МАГАРЕТА, КЕФЯТ СЕ,А ТИ ,НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПЛАТИШ ДОРИ ТОКА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПАРНОТО ДОРИ!АЖ КИСЕЛЕС ! ЗАДРЪСТИ СИ БЪБРЕЦИТЕ С КАМЪНИ! ЗАСЛУЖАВАШ ГО ! САМИТЕ ТЕ ОТ ТЕБ НЯМАТ НУЖДА!
43
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
абе плондери продънени които плачете за народната си република! та нали лично вашето другарче Петър Младенов обяви на пленсума, че държавата е фалирала! като толкова много имаше защо нямаше хляб и мляко? защо нямаше боб и лук? защо нямаше бензин? ами ток? какво имаше та А.Луканов ни раздаваше купони? н края на 20 век след половин век усилен градеж нямаше какво да ядем! и защото не помните плиткоумници *** ще си го преживявате отново и отново!
42
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 15 години
Ало Госодин Костов,много ви порасна лайн....о.Предадохте и ограбихте България с вашата разбойническа дружина.Свършиха ви парите и взехте пак да ламтите.А тия тримата ДОГАН -СТАНИШЕВ -ЦАРЯ.Те са за народен съд.Но и вие можете да попаднете тамПри 12 милиарда външен дълг през 89-та и 200 милиарда капитал в икономиката всички вие я докарахте до просията за 600 милиона от ЕС.А ЕС са долни лицемерни бюрократи.Те сгрешеха като ни приеха и сега се мъчат да си върнат загубите.
41
0
 
0
 
! Отговори
НАДЕЖДА преди 15 години
Да го подкрепиме ! Аз и мойте колежки и колеги сме само за Костов !
40
0
 
0
 
! Отговори
спиро преди 15 години
Костов е следващият премиер ! Друг изход няма !
39
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ ОПЪЛЧЕНЕЦО ! А ТИ РУСНАКО ЗНАИ , ЧЕ АЗ ИМАМ МНОГО ИМЕНА И ПСЕВДОНИМИ , А ТИ ЕМИГРИРАЙ В РУСИЯ ИЛИ СЕВЕРНА КОРЕЯ , Е МОЖЕ И БЕЛАРУС ! ТУК СТАВА ГОРЕЩО , И ПО ГОРЕЩО ЩЕ СТАВА ! ПО ДОБРЕ СЕ ПОГРИЖИ ОБИКНОВЕНИЯТ РУСНАК ДА РАЗБЕРЕ КАК ПУТИН СЕ Е СДОБИЛ СЪС 40 000 000 000 И ДАЧА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО ! В САЙТА НА ПРОАНТИ И ДЕ Е ЗОРАТА ДЕ ГО ИМА ТОЧНО НАПИСАНО И ПРЕВЕДЕНО ОТ ЗАПАДНИ МЕДЙИ СМЕТНАТО ПФЕНИНГ ПО ПФЕНИНГ ! А БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТИ ОСТАВИ НА НАС ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ! НИЕ СИ ЗНАЕМЕ РАБОТАТА ! Е ИМА ЗАБЛУДЕНИ И СПЯЩИ , НО ЩЕ ГИ СЪБУДИМЕ ! ВСЕ ОЩЕ Е МРАК И ТЪМНИНА И ПРОЗРЕЛИТЕ ПЪРВИ В МРАКА ЩЕ БЪДАТ ВОДАЧИТЕ НА НОВАТА ЕРА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !