Костов: Тройната коалиция е антиевропейска

Лидерът на ДСБ смята, че правителството трябва да даде доказателства, че реагира адекватно
27 юли 2008 19:15,
159
Костов: Тройната коалиция е антиевропейска
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Цялото това управление е антиевропейско. Цялата тази тройна коалиция е антиевропейска. Тя управлява въпреки правилата на Европейския съюз /ЕС/. Това е трагичната рамка, в която се носим, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред БНР.

Помолен да коментира бюджета, той заяви: „Проблемът на този бюджет е, че са спрени европейски предприсъединителни средства, а от друга страна, са поставени условия за ползването на програмите от структурния и кохезионния фонд, включително оперативни програми, сред които по най-голямата транспорт“.

Той уточни, че са „поставени условия, които правителството трябва да изпълни, но не го е направило още“. Така, че проблемът, с който ще разполага държавата, трябва да бъде поставен в широкия контекст на лишаването на страната от тези европейски средства.

Под условие е поставено превеждането на парите по редица оперативни програми, а това са стотици милиони, милиарди“, заяви Костов. Той смята, че правителството трябва на практика да даде доказателства, че реагира адекватно.

Лидерът на ДСБ потвърди, че информацията за отнемане на още средства е вярна. „Това е проблем, фигуриращ в доклада и това, което говори вицепремиер Плугчиева, няма никакво значение.

Това е реалността. Ще поискаме буквално утре, да получим това писмо и ще дадем пресконференция по случая. На базата на него аз казах, че резултатите от доклада на ЕК са много по-тежки за България.

Освен тези 600 милиона, които се спират с отнемането на възможността на министрите Гагаузов и Орешарски да разполагат с тези пари, се поставя условие да се направят активни програмите от структурния и кохезионния фонд“, каза той.

Костов смята, че „това е реалният проблем на България, защото най-голямата програма за модернизация е свързана със строителството на нови пътища – за милиард и 600 милиона. Знаем, че върху писмото няма гриф секретно“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 15 години
цитата...Дайте идеи, предложения, личностиКОЙ ЩЕ НИ ГО ГАРАНТИРАКостов, само той е спасението! Аз съм за него, готов съм за митинг и оставки
37
0
 
0
 
! Отговори
СТАМБОЛОВ преди 15 години
64 ГОДИНИ ПРОРУСКИ КОЛОНИАЛЕН ГНЕТ , МРАКОБЕСИЕ , ГРАБЕЖИ , ДИКТАТ И БЕЗВЛАСТИЕ , МАРОДЕРСТВА И ПОРУГАВАНЕ ! И НАЙ СЕТНЕ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА ! МАРОДЕРИТЕ ПРЕСТАВЯЩЕ СЕ ЗА СПАСИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ СА РАЗОБЛИЧЕНИ ! МОРАЛНАТА ПРИСЪДА НА ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА ЛИСИЦА БЕ ПРОЧЕТЕНА ! ПРЕСТОЙ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ФАКТИЧЕСКАТА ПРИСЪДА - УНИЩОЖАВАНЕТО НА МАФИОТСКИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ , Т . Е . СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ! ПРЕДСТОЯТ НИ БУРНИ И ДРАМАТИЧНИ СЪБИТЯ НА КОЙТО ЗА НАША РАДОСТ ЩЕ БЪДЕМ СВИДЕТЕЛИ ! ТИРАНИНА Е РАЗОБЛИЧЕН ! СЕГА ДА МУ СМАЧКАМЕ КРАДЛИВИЯ ДЕСПОТСКИ И ДЕМАГОГСКИ ФАСОН !
36
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
Mnogo si zle bre Kun4ev, jalko, 4e polzva6 tova ime..sigorno samo proruski nastroenite kradut???
35
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
АКО ВСЕ ОЩЕ ИМА ОПОЗИЦИЯ,ТО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДЕНИ И ДА ИЗМЕТЕ КРАДЦИТЕ ДОГАН,СИМЕОН СЕРГО,ПЪРВАНИВ И СИЕ....И НАПРЕД КЪМ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
Г-да, не четете през редовете, аз приканвам към обединение, пишете за проблема на България и най-вече за излизане от кризата.Сега 29 -ти ще ти обесня по-подробно.1. Защо питам Костов, а не другите както ме съветваш? ако не си успял да вникнеш в смисъла на изказването ми, то е жалко..., но ще те света - ДРУГИТЕ ОТ ТРОЙНАТА НЯМА КАК ГИ ПИТАМ, ЗАЩОТО ТЕ СЕ ***...ТЕ НЕ СЪЩЕСТЕУВАТ ЗА МЕН ЗА ДА ГИ ПИТАМ КАК ЩЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ КРИЗАТА.....2. И в предишния си пост написах или по-скоро намекнах , че Костов е единствения вариант за спасението на България, че се е доказал като такъв...Вниквайте в смисъла на думите, не се занимавайте с излишни глупости...Ако те попитам сега, защо зададох именно въпроса към Костов, били ми отговорил вече защо? Ако не си разбрал...пак мога да ти повторя - Искам Костов да излезе с ясна програма пред народа, защото е ЕДИСТВЕНИЯ ПОЛИТИК КОЙТО НАИСТИНА Е ПОЛИТИК!!!С изказването си исках хората, които четат тук да помислят наистина , кой може да ни спаси...Че хора, които са против Костов, да преосмислят и да повярват на Костов и да се присъединят към идеята му...Очаквах такива хора , а не Истински Костовисти да спорят и влизат в немислим дебат...с мен, вместо да ме подкрепят и да спечелят други хора на своя страна...Не става въпрос за само за Костов, става въпрос за България...пак повтарям - Костов е единствения политик според мен в тая държава, не съм костовист, но това е мое мнение... просто няма друг..
33
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 15 години
................. ДНИТЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ СА ПРЕБРОЕНИ .......................... И ................ САЩ ИМАТ АНГАЖИМЕНТ КЪМ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С БОРБАТА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ................. Еми дешифрирайте дипломатичните изказвания на н. п . ДЖОН БАЙРЛИ , той искаше нещо да ни каже , но не знам дали президента и премиера са разбрали посланията му ?!
32
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
че има ли друг свестен политик в БГ освен него!много от хората във форума са прави,Костов преди всичко е икономист,винаги съм харесвал начина му на мислене и ще продължа да си гласувам за него!Трябва ни дясна партия,стига с тоя комунизъм,омръзна ми да им плащам бакиите на тия ***!
31
0
 
0
 
! Отговори
синя теменужка преди 15 години
Кой друг ако не Костов може да се справи със ситуацията ? Бойко ли или Волен ?! Я не се занасяйте , несериозно е и учениците и бабите го проумяха , че тия не стават за нищо и ни дърпат в пропастта , целенасочено !
30
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙВОДАТА преди 15 години
БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ СМЯНА НА ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ НОВО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ 100ЧОВЕКА БЕЗ УЧАСТИЕТО НА бсп дпс и ндсв И герб ! К А З А Х!
29
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 15 години
МИСЛЯ , ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ВЪПРОСИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАДАДЕНИ НА ШВЕТСКАТА ТРОЙКА МИСТЪР 800 ДНИ , ГЕЙЧО И ПИШМАН АГА РЯЗЪНАМАН ЕВРОФОНТГЕПИ ОГЛУ ! КОСТОВ СЕ Е ДОКАЗАЛ И МАФИЯТА БЕШЕ В КЬОШЕ , А СЕГА ПИТАЙ ПОГОРЕОПИСАНИТЕ !
28
0
 
0
 
! Отговори
Митю Туца преди 15 години
Костов и да е крал, сега е направо като квартално аматьорче пред тия сегашните титани на зулата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Ами които са против него що не идат да направят по една *** на Доганчо
26
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
КОЙТО Е ЗА КОСТОВ Е ЗА БЪЛГАРИЯ , КОЙТО Е ПРОТИВ НЕГО Е ЛАКЕЙ НА ПРОРУСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ОЛИГАРХИЧНА КРАДЛИВА , ВЪРКОЛАГСКА , АНТИНАРОДНА МАФИЯ ! ВСИЧКИ ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ МИЛЕЕЩИ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ СА СЪС КОСТОВ ! И ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО МАФИОТСКОТО ПРОРУСКО КОЛОНИАЛНО ИГО ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ ! ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИЦИМОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ С ИВАН КОСТОВ И ДСБ НАПРЕД КЪМ ПОБЕДА ! ДА ИЗХВТЛИМЕ ПРОРУСКИТЕ ОКТОПОДЧЕТА НА БОНИЩЕТО ! АМИН !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
Г-н Костов, позволявам си да се обърна към Вас със следния аналог и въпрос:Анализ - В България всички политици крадат или по-точно стават политици - за да крадът. Горчивата истина е, че ние нямаме истински политици в тая държава, изявен лидер със силна десница, който да удари по масата и да каже - БАСТАААА. Човек, който да поведе измъчечения народ към светлината в края на тунела....Въпрос: С какво Вие ще гарантирате, че сте именно този човек, този лидер. Не отричам, че навремето изведохте България от блатото, в което беше потънала, че успяхте да измиете калта от лицето на страната ни и да го покажете на Европа и света!Не го отричам, напротив - адмирирам ....- Но защо, когато толкова много хора Ви повярваха ( вклюително и аз) сега не Ви вярват? А Вие имате сили и възможности отново да сте спасител от кризата ... Но защо хората не Ви вярват?Направате така, че да ви вярваме, убедете ни... ние няма да искаме 10 % от нищо, искаме само нашите деца да са осигурени,- да имат зелени площи където да играят, а не да ги газят по улиците- родителите на тези деца да са с по-добри доходи, а не да милсят само за една храна, все едно сме добичета и мислим само как да се напасем... колко жалко нали?- Да може един стругар или доячка във ферма през август месец да отиде на почивка до канарите - Защо не, живеем някакви мизерни 60-70 години, след което и вас и нас няма да ни има, но не ни оставята да си ги изжвеем...какво трябва да каже обикновенния човеец на смъртния си одър - добре пасах през живота си...- всеки да може спокойно да ходи по улиците, без да се притеснява че може случаен куршум да го ...Накратко казано - Искаме по-добър живот !!! Вие как ще ни го гарантирате г-н Костов?Не очаквам отговор от самия Костов, но очаквам мнения на будните българи за да се борим за светло бъдеще, за децата ни..Дайте идеи, предложения, личностиКОЙ ЩЕ НИ ГО ГАРАНТИРА?
24
0
 
0
 
! Отговори
НН преди 15 години
NN, ти върви на психиатър ! Знаеш ли сентенцията, че " Човек вижда толкова, колкото знае ". Явно нищо не знаеш, щом не виждаш сатаната в Костов.
23
0
 
0
 
! Отговори
Неда преди 15 години
Хайде, на *** пак Костов им виновен! Деда беше Костов министър председател, отдавна да сме забравили мизерията! Умният човек може и да краде, но има и за другите, а настоящите управляващи крадат само за себе си!За жалост голяма част от загубения български народ не може да оцени човекът, който би извел България от кризата! Няма друг, Костов е! Ако наистина искате държавата ни да излезе от блатото, трябва да си признаете, че само Костов може да направи това! Всичко друго е резултат от страха на ***, царедворците и мафиотите, че ще има затвор и затова хорово го плюят!Костов стана жертва на мафиотите , комунистите и Сакса! Посочете ми някой от управляващите да е крал по.малко от Костов и ще си взема думите назад!
22
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 15 години
Долара беше 3000лв.,защото мафиози като Т.Вълчев искаха да откраднат доларите на хора работили в африка .Затова долара беше един ден 1000, а на другия 3000лв. Защо Костов не ги осъди?
21
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
ПО ПРИНЦИП НЕ ОТГОВАРЯМ НА ХОРА ДЕТО НЕ ПИШАТ КИРИЛИЦА , А И НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ПИШАТ ЛАТИНИЦА ! ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ , ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПОДЧЕРТАВАМ ГНЕВЪТ СИ ! КОСТОВ МОЖЕ ДА НЕ Е ЦВЕТЕ , НО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗА СЕГА , КОЙТО ИМАМЕ КАТО ПОТЕНЦИЯЛЕН ИКОНОМИСТ И ДЪРЖАВНИК ! ТОЙ ВЕЧЕ СЕ Е СПЕЦИАЛИЗИРАЛ В ИЗВАЖДАНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КРИЗИТЕ , КОЙТО *** НА МОСКВА ПРИЧИНЯВАТ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ! В ТОЗИ МОМЕНТ КРИТИЧЕН ЗА БЪЛГАРИЯ , БЪЛГАРИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ОПТИМИЗЪМ И НАДЕЖДА И АЗ СЕ СТАРАЯ ДА ПОДЪРЖАМ ДУХЪТ НА БЪЛГАРИТЕ , ДОКАТО ВИЕ МАЧКАТЕ ЛИ МАЧКАТЕ ! ТОВА Е И ЧАСТ ОТ РУСКИЯТ ПЛАН ЗА СЪСИПВАНЕ НЕ САМО НА ЕМИДЖА , НО И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПО - ДОБЪР ЖИВОТ ! НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МРАЗИ МНОГО БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ , ЗА ДА ИМ ПРИЧИНЯВА ТОВА НЕЩО ! ОТ ВСЯКА КРИЗА ИМА ИЗХОД ! И ТОЗИ ИЗХОД СПОРЕД МЕН Е КОСТОВ ! В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТОЙ Е СПОРЕД МЕН И МНОГО ДРУГИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ , ЧОВЕКА РЕФОРМИСТ , ИКОНОМИСТ И ДЪРЖАВНИК ЗАЩИТАВАЙКИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ ! А ТОВА , ЧЕ НЕ Е ПОКАНЕН В ЩАТИТЕ МОГА ДА ВИ КАЖА , ЧЕ ТАМ ТАКИВА КРИЗИ НЯМА И КОСТОВ НЕ ИМ Е НЕОБХОДИМ ТАМ ! ТАМ ТАКИВА КАТО СИМЕОН , ДОГАН И СЕРГЕЙЧО ГИ СЛАГАТ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ И КОНФИСКУВАТ ДО 9 - то КОЛЯНО ! КОСТОВ ОСТАВИ ПРОСПЕРИРАЩА И РЕФОРМИРАНА ДЪРЖАВА СЪС 7 МИЛИАРДА ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ И ПОДНОВЕНИ РЕДОВНИ ПЛАЩАНИЯ ПЛАЩАНИЯ ПО ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ , А СЕГА БЪЛГАРИЯ Е НА РЪБА НА ПРОПАСТА ! Е ИМА БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК ЗА СМЕТКА НА НАЩА МИЗЕРИЯ , НО ТОЙ ЩЕ ОТИДЕ В ДЖОБА НА СПОНСОРИ КАТО ЧЕРЕПА И СТОЙКОВ , ЧОВЕКА НА ПРЕЗИДЕНТА ! НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО КОСТОВ ТОЛКОВА ПЛАШИ МАФИЯТА , ТА СЕ ХВЪРЛЯТ ТОЛКОВА ПАРИ ЗА НЕГОВОТО ОПЛЮВАНЕ ??! *** !
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOZI MAZEN *** KOLKO O6TE 6TE NI NATOVARVA S PRISUSTVIETO SI??? NEGOVOTO VREME MINA, DA SI GLEDA VNU4ETATA!
19
0
 
0
 
! Отговори
Nn преди 15 години
за Костов има едно определение:"Костов не е най-великия политик на нашето време, но по-велик все още не се е родил!"