Вотът не мина

150 депутати гласуваха „Против“, 84 - „За“
30 юли 2008 16:16,
118
Вотът не мина
Снимка: Булфото

Народното събрание отхвърли шестия вот на недоверие към правителството на Тройната коалиция с министър- председател Сергей Станишев.

150 депутати гласуваха „Против“,84 - „За“, а един се въздържа.

Във вота участваха 235 народни избранници.

В залата присъстваха всички депутати от управляващата коалиция- 150 (81 от БСП, 35 от НДСВ, 34 от ДПС) и нито един от тях не се въздържа или гласува „Против“.

Шестият поред вот на недоверие към правителството, поискан от опозицията, беше за нанесени морални и материални щети на българските граждани поради "провала на правителството при спазване на правилата на държава-член на ЕС и усвояване на средствата от еврофондовете".

От началото на тази година сме свидетели на продължаващ политически сценарий под формата на три вота досега. Няма да бъда изненадан, ако през есента се подготви четвърти вот, комбиниран със социални недоволства, за да се дестабилизира страната. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в изказването си след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Това, което цели опозицията - предсрочни парламентарни избори чрез уличен натиск, ще бъдат пагубни за страната, защото следващите месеци са решаващи за изпълнението на задачите по оперативните програми. Амбицията е в този период да бъдат разгледани, одобрени и контрактувани максимален брой проекти, каза премиерът.

По думите му служебно правителство, избори, дълги преговори за следващо правителство ще бъде пропиляно време за страната, а този лукс не можем да си го позволим.

Той апелира опозицията да критикува правителството, когато греши, но с мярка. Нормално е една опозиция да бъде критик и коректив на грешките на управляващите, и да предлага управленска алтернатива, но точно това не се чу вчера и затова вотът беше неуспешен, каза премиерът .

Мнозинството се обедини да пази правителството от ЕК и за това вотът на недоверие не успя. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов след гласуването на шестия вот на недоверие към правителството.

Мнозинството смени диаметрално своя политически код и застана срещу Европа, допълни Костов.

Той припомни, че управляващите първоначално са се обединили заради европейското членство, а сега са се обединили срещу Европа.

"Не мисля, че опозицията разчита сериозно чрез вота да свали правителството", обяви по-рано в сряда за Dnes.bg председателят на ПГ на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

В деня на гласуването на шестия вот на недоверие към кабинета "Станишев", червеният депутат бе категоричен, че вотът няма да мине, защото опозицията не е в състояние да очертае алтернатива на това управление.

"Този вот е пореден и неуспешен, заради абсолютно несъстоятелните мотиви на опозицията, опровергани от двата Доклада на ЕК", каза още той.

Бившият външен министър Надежда Михайлова обори тезата на червения депутат, че вотът е пореден.

Според нея той е уникален, защото обвиненията в корупция, в конфликт на интереси и измами, са потвърдени и от Брюксел.

"Вотовете на недоверие не са каприз от страна на опозицията, а форма, чрез която опозицията се стреми да има публичен дебат, за да се поема отговорност от управляващите за несвършена работа. Този вот не е поредният, тъй като той е вот за цялостната политика на правителството, която доведе до  отрицателен Доклад на ЕК за България", каза тя пред Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде ги видя интелигентните хора в тройната коалиция ?Сергей Станишев с вид на инфантил ли, Царят с неговата полу-заспала мутра ли, Доган с вид на ***, който току що е откраднал жица ли.....?Смях.....
76
0
 
0
 
! Отговори
Стоядинов преди 15 години
Искам да си призная, че пиша за пръв път в този форум и не се занимавам с политика, а с бизнес в чуждестранен консорциум, но съм българин. Чета и си мисля, че или голяма част от хората пишещи тук са доста добре манипулирани от същите тези бездарни политици (и от управляващите и от парламентарно и извънпарламентарно представената опозиция), подпомагани от "независимите" медии и "непокупните" социолози, или са доста ограничени в умствено отношение. В XXI век да си мечтаеш за рашаване на проблемите с метежи, революции и убийства в страна-членка на ЕС не е популизъм а тъпизъм. Очаквания за реставрация на социализма или еднопартийна власт също са утопии. Най-вероятно и на следващите избори ще има 5-6 парламентарно представени партии с до болка познати "стари муцуни" и до болка познати ялови програми за управление. Вместо да се подготвят за това де се направи модел за коалиционно управление на базата на програма от приоритетни задачи с национално значение (както са направили в Ейре и в почти всички скандинавски страни), ще видите, че основните усилия ще се хвърлят за да се показва на избирателите коя от муцуните е по-по-най, за да си осигури повече възможности за лично облагодетелствуване (за тия които смятат да крадат още) или за запазване на статуквото и имунитета им (за тези, които доста са понаграбили в годините на прехода). Жалко, но от тази ситуация трудно се излиза и лично аз, честно да си призная, не съм оптимист. Не вярвам за оставащата една година вълците да си променят нравите, а най-много на управляващите вълци да им поокапе от козината, а на опозиционните да им се позаглади косъма...За агнетата всичко е ясно - този филм ("Мълчанието на агнетата") вече го гледаме двайсетина години.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Споко, бе 65-ти! Ще дойде септември, ще видим кво става и кво не става! Само да ти обясня нещо - ВЕЧЕ НЕ СЪМ ДЕМОКРАТ! С вашата партия човек не може да се държи демократично. Та имай си едно наум.......бетонна главо ***....И се готви за 1997-*** , втора серия. Ама тоя път со кротце и со благо няма да мине.И няма нищо лошо да има няколко линчувани- поне следващите ще се позамислят, дали така зверски могат да се подиграват с народа...
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За пръв път България има интелигентни хора в управлението и вие опозиционери такива - искате да рушите и сте все недоволни! Станишев е премиер за отличен, браво и да живее, в Сергей ни е надеждата за по-добри дни и благоденствие на българия! Да живее др. Сергей Станишев! Да живее др. Румен Петков! Да живее др. Ангел Найденов! Да живее БСП, опората на бедния народ!Да живеят всички лидери, активисти, членове и симпатизанти на червената идея и на левицата! Долу пазарното общество! Свобода и добруване за народа !!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
Идва края на корумпираното ,крадливо ,подкупно правителство !!!!!!. Есента ще бъдат пометени,и ликвидирани !. Ударни групи се създават вече във всички населени места. Радвайте се хора - този път не само ще подадат оставки,но и ще бъдат изтрити от лицето на земята .
72
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 15 години
ще ти се да няма народно недоволство, но ще ти почервенее миризливия г ъ з като го наложим с дебелия прът.
71
0
 
0
 
! Отговори
Депутат от тройната преди 15 години
Вчера и днес наистина се забавлявах да гледам колегите от опозицията как се пънат на трибуната в събранието, всички с ясното съзнание, че играят театър пред всички там и пред цял народ изобщои че напъните им са обречени на провал. Трогателни бяха, но си изиграха ролите за Оскар направо! После заедно се почерпихме - все пак е повод за нещо тоя вот! :)
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом ни пуснаха в ЕС, значи ЕС е обречен на разруха, кадето сме ние всичко пропада, такава е съдбата българска, може и да сме най-старата държава, но лошото е че вече я няма Бьлгария, останаха само хората, държавата я няма.
69
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 15 години
Ти мръсен комунист- е кажи си поне името да те видим колко си смел *** ?. Но такива сте си били още като сте се пръкнали ***- да обирате мандрите на хората,да грабите кокошките и животните им,и да разстреляте свещеника на селото ........Такива сте били преди 60 години,такива сте си и сега - ***,СТРАХЛИВЦИ И *** !. Знаеш ли вече кога ще има в историята на България червено правителство ???????? ТОЧНО НИКОГА
68
0
 
0
 
! Отговори
националноотговорнат преди 15 години
"Вотът не мина"---------------------------Много се кефя на премиера Сергей Станишев. Млад, интелигентен, умен, с визия и най-вече с добро чувство за хумор. Саво как им го хакна на тез баламурници от опозицията! Браво, Серго, ние младите и умни българи сме с теб! Само слепите, предубедените и аутсайдерите не искат да видят успехите и напредъка на България при управлението на Сергей Станишев и БСП.
67
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 15 години
Гадните ***, резани бургии и жълтурковците ще продължат да лапат. Революция !!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ATAKA!!! Niama da ni sprete ***!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То пък оставаше да мине, дей и вота хилав... Кой го внесе? - Старите сини муцуни и новоизникналите пъпки "опозиционери". Никога няма да ви мине вота, демократи скапани и смрадливи! Нали искахте демокрация, пазарно стопанство и прочии дивотии? Ето, имате ги и действат. Кво недоволствате, *** ? Мечтайте си за вотове, за стачки, за граждански неподчинения, за блокади, за менифестации, демострации и митинги..... Ама вече не е 1990г, вече е 2008 и не става така.Само управление на чисто червено правителство, изцяло съставено от БСП, може да доведе България до успех !!! Да живее Българската социалистическа партия !!!
64
0
 
0
 
! Отговори
novak преди 15 години
завчера Яни Янев, направи едно изявление: Нито един от лидерите на управляващата коалиция не говори български у тях....Предлагам да дадем властта на българи, коеито ще милеят за сънъродниците си.
63
0
 
0
 
! Отговори
Bs преди 15 години
..и хайде стига с тва, че ние сме ги избрали, за това че е пълно с пенсионери, турци и вдървени комунисти - какво сме виновни останалите!? Аз си гласувам за Костов..и к'во от тва..
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София. Четирима активисти на партия Атака са задържани в Столичното Пето РПУ, предаде репортер на Агенция ..... Според лидера на Атака Волен Сидеров, който е пред полицейското управление, активистите са били задържани от органите на реда и бити. Сидеров каза, че полицаите не са дали обяснение защо са задържали хората. Сред задържаните е бил Димитър Стоянов от Атака, евродепутат, който впоследствие е бил пуснат. Стоянов твърди, че срещу него е упражнено насилие.7-8 души наброява агитката на Атака. От ръководството на партията там е и Павел Шопов, зам.-председател на парламентарната група. Те чакат началника на РПУ-то да излезе на улицата и да обясни защо са задържани хората.Ул. Марин Дринов е затворена от полицаи в района на управлението.
61
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
аз съм си Хульо Поебльо от малък и искам нещо така, ориентал от ДПС - нешо лошо?
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко само говори, ясно е че няма сам да управлява, замислете се кой го вкара в политическия живот?
59
0
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 15 години
Всички забравяте, че изобщо не сте представителна извадка от каквото и да е! Запомнете ,че политиката, изборите, гласовете, мизерията и всичко останало започват от ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА СЕЛО!!!Тук всички пишете и се правите на разбирачи. Много е лесно да се крещи по форумите "айде на бесилките, айде на висилките". Заслужава ли си заради всичките бедни селяни гласуващи за БСП винаги, когато има да се гласува (без значение за какво)? Не може да се оправи държавата дори 80 процента от българското население да заживее в столицата. Просто съзнанието на онези хора е такова. ТЕ дори не са чули най-вероятно, че се гласува вот на недоверие. ТЯХ това не ги интересува. Но като дойдат избори (за нещо) те ще бъдат събудени, за да ни оправят отново!Почивайте си повече!!! Весело лято.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как ще дойде Бойко на власт с 20%, пак ще има триглава ламя, ще си говорим след 1-2 години и ще видим кой ще вкара Бойко в затвора?