Станишев с втори мандат

"Маркет рисърч": ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец - 21%, БСП - 16, ДПС и Атака с по 6, СДС и ДСБ са под чертата за влизане в НС
3 сеп 2008 16:10,
156
Станишев с втори мандат
И Станишев не може да повярва. Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев има шанс за втори управленски мандат.  Това е изводът от национално представително проучване на социологическата агенция "Маркет рисърч".

То е проведено сред 1014 пълнолетни български граждани в периода 26 - 30 Август 2008 г.

Социолозите твърдят, че през август обществените нагласи остават поляризирани.

Доверието в ГЕРБ бележи спад за трети пореден месец. Партията на столичния кмет се радва на подкрепата на около 21,1% от избирателите.

На този етап ГЕРБ достига таван в електоралния си потенциал, категорични са от "Маркет рисърч".

БСП стабилизира своя резултат, въпреки критиките на Европейската Комисия.

Социалистите съумяват да консолидират позициите си и получават доверие от 16,2 на сто.

Стабилността на доверието в БСП, съчетана с негативната тенденция за спад при ГЕРБ и подкрепата на ДПС за премиера Станишев му дават реални шансове за втори мандат, отчитат анализаторите.

Двете партии, които запазват подкрепата си непроменена през август са ДПС и АТАКА.

Намерение да гласуват за ДПС изявяват 6,7% от запитаните, а за Атака – 6,1%.

СДС не успява да задържи нивата на подкрепа и бележи спад до около 2%.

Така "светлосините" на практика се изравняват с ДСБ, за които готовност да гласуват изявяват 1,9% от запитаните.

Тези резултати обаче биха оставили и двете партии под електоралната бариера от 4%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 15 години
ти вероятно си с психични отклонения?
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
LOL
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами ако си поръчам да ми направят изследване на общественото мнение ,може и мен да посочат за премиер..Този сополанко да се моли да не го изхвърлят с камъни като Жан Виденовне ,а да не се надява на втори мандат
32
0
 
0
 
! Отговори
Това са пълни глупос преди 15 години
ГЕРБ + АТАКА - ТОВА Е !
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пичага, по "антибългарски триумвират" от тия, сегашните трима *** няма. Помисли си само - евреин-гей, *** с претенции за турчин и австриец. Айде сега да видим къде е българина между тях и дали това не си е точно антибългарски триумвират. Ей само това говори колко просто момче е другарят.
30
0
 
0
 
! Отговори
чорбаджия изедник преди 15 години
Атака + Герб = 27,2% за *** - повече от половината места в парламентатурчулята + червените престъпници = 22,9% за какво правителство под 50% от мандатите бълнуват тия!?
29
0
 
0
 
! Отговори
\m/ преди 15 години
Ех, няма ли да измре тоя електорат на БСП най-накрая, остаряхме и ние докато ги чакаме..и колко са *** само, думи няма - обраха им труда на целия им соц. животец и пак за тях гласуват..!?!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз само не разбирам на базата на чии гласове е това проучване. Те чуват само гласовете в собствените си глави и нищо друго. Ако тоя мине за втори мандат, значи наистина сме овчо племе.
27
0
 
0
 
! Отговори
як преди 15 години
По добре Сергей, от колкото Бойко.Браво Станишев! Ние сме с теб! Млад и разумен, даваме си сметка какво си направил. Е има и които те плюят,но не обръщай внимание.За сега ти си най добрият и успешен министър.
26
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 15 години
Да да.. втори мандат на тия *** означава край за България. Абсурдно е, всеки трезво мислещ човек може да се досети. Крайно време е за сваляне на това продажно предателско правителство и съставянето на нов кабинет начело с Волен Сидеров.АТАКА!
25
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
E kak niama da kara vtori mandat..!!!????Obeshta na babite da gi vodi na Slan4ev briag......i vednaga my se vdigna reitinga...;-)))
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От оня ден се откри сезона за купуването на гласове (пенсиите на море, *** с по 250 лева в джоба за ракия). От днес започна и грубото манипулиране. Очаквайте в близкото бъдеще и началото на компроматната война.
23
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
провал. Но когато каза вчера култовия израз " антибългарски триумвират" аз лично много се замисли дали не е прав?? Като супер неудачна намирам опозиционната клика. Костов с авторитаризма, Сидеров с агресивното си националистично амплоа, а има ли по-голям популист от Борисов?? В правителството на Станишев поне има политици от кариерата.
22
0
 
0
 
! Отговори
keli преди 15 години
Az iskam 2 mandat s ELENA ION4EVA.
21
0
 
0
 
! Отговори
ЕК преди 15 години
По голяма глупост не бях чел скоро !
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
porednoto dokazatelstvo za podkupni "izsledovateli"! ili populizma na bkp-to nyama raven...
19
0
 
0
 
! Отговори
haos преди 15 години
Kakav 2 mandat na tia zalki hora,ako moze da se nari4at hora.Da se mahat po skoro 4e zatavame iako eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii KOMUNISTI DRISLIVI.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един познат, дето работи в такава агенцийка ми каза, че срещу определена сума ще ме направят и първия космонавт в Катунария.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хе-хе, N 4, хич не говори за прости хора. Как по-точно да оценяваме работа та на управляващите? Щото ако им гледаме работата и резултатите, то баш на бай Тошо бяха единствените реални такива - АЕЦ, магистрали (ако могат да носят това гордо име), да не говорим за социалните придобивки... А за ГЕРБ - докато не слезе по 0.5% все ще му бъде много... Ей го - СДС и ДСБ залагаха на плюене, отрицание и критика, без да предлагат алтернатива. ГЕРБ прави същото, само дето не псува конкретно комунистите (а те тия, дето бяха най-виновни, вече измряха, ама това е друга работа), а критикува наред и, най-вече, се изявява по телевизията, но също не предлага алтернатива. До тук три партии, които само викат "това е лошо", ама дума не става кое е добро и поне едно обещание, че ще го направят. Две от тия партии вече паднаха под 2%, ред е на третата. Ако имаме късмет, ще стане преди изборите. За съжаление тогава пак ще трябва да търпим Станишев или някой като него... Но така ще бъде, докато депутатите ни носят отговорност единствено пред кучето си вкъщи... Та вместо да правим митинги за махане на едно или друго правителство, дайте да направим един такъв за въвеждане на мажоритарна система за избиране. И да не се подвеждаме по това, че в Европа, видите ли, нямало никъде такава... Ние си имаме достатъчно неща, дето в Европа ги няма и работят по-добре от европейските, та и това може да се окаже едно от тях.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това е истинска любов. Между другаря Серьожа и *** Доган. Ще се любят още четири години ако им позволим. Затова мислете догодина (или тази есен)