Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4

"Маркет линкс" отбелязва спад в доверието към левицата, отлив при тъмносините и прилив към ДПС, Бойко - обичан, Първанов - не дотам
10 сеп 2008 16:02,
72
Социологическа аритметика: ГЕРБ- 28%, БСП - 15,4
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ би спечелила 28% от гласовете на избирателите, ако изборите се проведат днес, сочат данни от проучване на социологическата агенция "Маркет линкс".

На второ място в класацията е БСП с 15,4 на сто.

Интересното в случая е, че в сравнение с предишното изследване на агенцията от  февруари, социалистите губят 2,3 % доверие.

На трето място по одобрение е "Атака", която събира 8,4%.

Одобрението към ДПС бележи ръст и в момента хората на Ахмед Доган печелят 5,3 на сто от гласовете на избирателите.

Според данните на "Маркет линкс", ако изборите са сега, ДСБ не би преминала 4-процентовата бариера за влизане на парламента.

Тъмносините на Иван Костов събират едва 2,1%.

47,9 процента от анкетираните искат еднопартийно правителство, за да е ясна отговорността.

32,2 на сто пък искат коалиция за взаимен контрол на партиите.

Повечето избиратели имат и нагласата да участват в опозиционен протест, като 35,6 процента биха участвали в такъв.

По отношение на политическите лидери, Бойко Борисов е на първо място - 65,7%, докато президентът Георги Първанов е с възможно най-ниската оценка, получавана от български президент в проучвания от последните години - 56,3 на сто одобрение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе "хората няма да се излъжат втори път с НДСВ, ДСБ ". Просто ще си повторят научното и ще се излъжат с поредната нова абревиатура - ГЕРБ - само букви, съдържанието е от стари муцуни гравитиращи от партия в партия. А бедни наивници дал Гопод в БГ. "Гладна кокошка просо сънува" - кокошката е все гладна, само тоя дето обещава просото си сменя името. Ха-Ха-Ха!
10
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Важното е да има разнообрази е в половия ни, пардон политически живот. Четири години ще ин клатят един, после ще ин клатят други. Защото секса с един партньо омръзва.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти понеже си много умен и си "над нещата" затова не гласувай, че да те управляват пак същите крадци и ***. Умният човек по това можеш да го познаеш, че избира винаги по-малкото зло. А ти сам си отговори кое в случая е по-малкото зло: ГЕРБ/Атака или БСП/ДПС
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ - 28% от гласовете на избирателите.... да предположим, че 1% от тези гласове са на "активисти"-те на ГЕРБ и тяхната рода... Значи остават 27% ***, които ще гласуват за мафиотите...за БСП-то - там е ясно - техните избиратели са биографично свързани с тази партийка и по законите на природата те намаляват прогресивно :) Има разбира се и младоци - уредени на държавни длъжности - то без това не може - нали все пак държавната администрация е гръбнака на политическите партии.. :)ДПС-то ще направят 8% като нищо с гласовете на изселниците.. толкова ще направят и Атака.. :)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ/АТАКА турците ВЪН
6
0
 
0
 
! Отговори
Марио преди 15 години
САМО СДС!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И тази стъкмистика е манипулативна и подвеждаща, но ми харесва повече от една друга, публикувана тук преди известно време в която едва ли не ГЕРБ и БСП бяха равни. Никога повече комунисти, никога. ББ може и да не е цвете за мирисане, но поне е българин и има някаква НАДЕЖДА в него. Докато в БСП и ДПС няма НИКАКВА. Те не могат да поднесат и нищо ново или да спрат да крадат милиардите на народа
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Davai bate Boiko samo taka, tur4alqt nqmat mqsto v BG, a komunistite stiga ste gi lagali tezi babi...o6te malko vi ostana na vlast da obe6tavate...
3
0
 
0
 
! Отговори
petko преди 15 години
Аз мнооого,ама много отдавна не вярвам на тези ,,социологически'''агенции.Вкрайна сметка който плаща....и т.н.така,че бат Бойко ще спечели колкото и да го овъртат и чернят.
2
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko ATAKISTA преди 15 години
Да бе да.. след този катастрофален кабинет 15,4 за БСП е меко казано оптимистично. Същото важи и за ДПС. Общо взето хората няма да се излъжат втори път с НДСВ, ДСБ и другите мишкари. Така че, новият кабинет се очертава да бъде ГЕРБ/АТАКА и БСП/ДПС в опозиция.
1
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Хайде Бойко, Герб да вземе мнозинство и да си спретне едно правителство без разни от Атака, ДСБ и прочее да могат да изявяват претенции. Така ще имаш цялата власт да изпълниш обещанията които раздаваш ;).