1000 лв. пенсия за депутатите

Бившите депутати изнемогвали, имало и такива, записани в бюрата по труда
27 ное 2008 07:03,
137
1000 лв. пенсия за депутатите
Благословената ръка. Снимка: БГНЕС

Депутат, чийто пълен мандат е изтекъл, не е избран и в следващото Народно събрание и е навършил 55 години, да се пенсионира независимо от размера на осигурителния стаж, както и да получава пенсия в размер на 70% от възнаграждението на народен представител.

В момента месечната заплата на един депутат е равна на 3 заплати на заетите в обществения сектор за предходните 3 месеца по данни на НСИ, т.е. над 1500 лв.

Такива промени в Кодекса за социалното осигуряване внасят група депутати начело с Ваньо Хърков от "Атака". Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата.

"Имам колега, който казва, че бил в парламента, а сега не могат да го назначат нито като санитар, нито като медицинска сестра. Изнемогват. Има и депутати, записани в Бюрото по труда", обясни мотивите си Хърков.

Идеята на вносителите е средствата за осигуряването на пенсиите на депутатите да не идват от общата осигурителна система, а от бюджета на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ако си бях в БГ щях да отида пред парламента и всеки 3-ти депутат да го разстрелям,после ще ги питам искат ли по-високи пенсии!На нищо не прилича това,стига сте подшушквали по форумите!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 15 години
Алооо,нали имаше таван на пенсиите(490 лв)?Нали има закони в тази страна?Защо за едни държавата е мащеха ,а за другите......пенсийка над 1000 лв.Ами нали бюджета на Парламента пак идва от нас данъкоплатците.Как може някой си наричащ се (група депутати начело с Ваньо Хърков от "Атака". Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата.)народен представител да расъждава така паразитно.Докато ни управляват такива България ще е на този хал.Време е тази *** да бъде изгонена от Парламента.За бога Братя гласувайте но с разум и умната.
94
0
 
1
 
! Отговори
marina преди 15 години
az 6te ztana deputat.Vervaite mi!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 15 години
Алооо,нали имаше таван на пенсиите(490 лв)?Нали има закони в тази страна?Защо за едни държавата е мащеха ,а за другите......пенсийка над 1000 лв.Ами нали бюджета на група депутати начело с Ваньо Хърков от "Атака". Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата.Парламента пак идва от нас данъкоплатците.Как може някой си наричащ се (група депутати начело с Ваньо Хърков от "Атака". Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата.)народен представител да расъждава така паразитно.Докато ни управляват такива България ще е на този хал.Време тази *** да бъде изгонена от Парламента.За бога Братя гласувайте но с разум и умната.
92
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
да припомня за тези, които са забравили: " Ваньо Хърков е сътрудничил в качеството си на агент под псевдонима Никола. Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите на ДС са: собственоръчно написано и подписано обещание за сътрудничество; рег. бланка; картон обр. 4; рег. дневник; лично дело А-451 (Бс) МФ."
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това си е чиста подигравка с българския народ !
90
0
 
1
 
! Отговори
Бъни преди 15 години
Как не ги е срам тези мързеливци, гласуваха си големите заплати, а сега и големи пенсии..... а народа......, ГОРКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.... да тъне в мизерия и немотия, да се изхранва от кошовете за ***. Да им приседне дано присъединявам се към пожеланието на 71 и 58. Ха да ни е честито поредното опъване на задна прашка.
89
0
 
0
 
! Отговори
petq преди 15 години
Имам колега, който казва, че бил в парламента, а сега не могат да го назначат нито като санитар, нито като медицинска сестра. Изнемогват. Има и депутати, записани в Бюрото по труда", обясни мотивите си Хърков.Aх горките те направо незнам как се оправят то и депутат да не си-няма пари .Ей ама няма край тая наглост уу
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атака са полпулисти. Всъщност нищо няма да могат да направят ако вземат власта. Просто Европа ще ни заклеми и отсрани. държавата ще мутрезира още повече, щото Атака е пълна с мутри и бивши агенти. БСП - Атака от трън та на глок. Не на мутрите, да на Костов.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия вече наистина прекаляват. Да идват мумбайците.
86
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
И каква стана тя, нали АТАКА най-много милееха за народа, а то било само докато се докопат до парламента и властта. Да видим сега будалите как ще им се възхищават. Същото ще стане и с любимия им Бойко, само гледайте и му се радвайте като дойде на власт.
85
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
Абе този тип създава лошо име на Атака. Волен трябва да вземе мерки.
84
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Е как няма да изнемогват...Не съм чел обяви в които се търсят служители или работници, които от 9 до 10 пият кафе, 10-13 преглеждат пресата, 13-14.30 - обядват и после си бъркат в носа / респективно /
83
0
 
1
 
! Отговори
Желев преди 15 години
Ега ти далаверата.Доган е влизал Парламента 15-20 пъти и на 55г.в пенсия с 1000 лв.Аз с 38г.стаж на 59г.работя и чакам тия търтеи да ми опеделят някаква сума в неопределено бъдеще.
82
0
 
1
 
! Отговори
Tihomir преди 15 години
След като не могат да си намерят работа нека да ги третират както безработните или соц.слабите, каквито има толкова много .Ако отидеш да искаш соц.помощ , ти искат толкова много документи : за собственост на имоти, коли, земи, дали си бил изван страната и какво ли още не ....те дали не могат да си продават имотите, или да ги дават под наем . Другите са принудени да работят и след 60-65 -70 години , а те на 55 пенсионери??? с такава голяма пенсияНали имало работа и то много, стига да ти се работи? ...така ли е г-жо Масларова? Нали всички сме равни пред законите?
81
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 15 години
"Подкрепили са го и депутати от опозицията, независими и няколко от левицата."... Бреееей - че то можело да бъдат единни в гласуването. Но...само когато се решава съдбата на собствените им . А нямаше ли кой да попита - как тогава се справя народа като РАБОТЕЩИТЕ взимат една трета по-малко, а пенсиите са около 200 лв. таван. Отделно другото което подготвят е да накарат хората да се хванат гуша за гуша с новия закон за етажната собственост. Оправиха хората да живеят добре , опряха до псетата. И заядливия ви комшия ще решава дали да си имате любимец у дома. Цял свят им каза на това правителство че не става за нищо, само нашите не искат и не искат да стават от стола и сами се убеждават че света греши..... За тия само сопи и мотики - ама не да работят, а да ги млатим с тях докато се уморим - това вече ще е сладка умора.
80
0
 
0
 
! Отговори
mapua преди 15 години
И АКО ТОВА СТАНЕ И ЦЕЛИЯ НАРОД ПАК СТОИ КАТО БЕЗУЧАСТЕН НАБЛЮДАТЕЛ, А НЕ РЕАГИРАМЕ ПОДОБАВАЩО - НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СЪДБАТА. КАК ЕДНИ М.А.Л.О.У.М.Н.И.Ц.И, КОИТО НЕ СА ДАЛИ НИЩО НА ТАЯ ДЪРЖАВА, ОСВЕН СЪСИПИЯ, ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ БЕЗ ДА ИМАТ ГОДИНИТЕ И ТРУДОВИЯ СТАЖ, А ДРУГИТЕ - С РИСКОВИТЕ ПРОФЕСИИ И ТИЯ ДЕТО СА СИ СКЪСАЛИ *** ОТ БАЧКАНЕ - НЯМА И ДА ДОСТИГНАТ ДО ПЕНСИЯ. ВЗЕХА ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС ПОВЕЧЕ ОТ ВСЕКИ ДРУГ ПЪТ.
79
0
 
1
 
! Отговори
pl преди 15 години
Там е работата че много малко работодатели биха назначили бивш депутат на работа, те да не са луди , всички знаем каква стока са депутатите , за нищо нестават .Само като си представиш как всеки ден ходят уж на работа седят на един стол и се почесват , пият кафе и четат вестник, можеш да си представиш колко работа щети свърши ако го назначиш.Те какво очакват че като са били депутати хората са им длъжни да ги назначават на работа.Че ще искат и 1000 лв пенсия , какво са свършили толкова докато са били депутати че да заслужават такава пенсия.Аи защо трябва на 55 години дасе пенсионират , всяка година вдигат годините за пенсиониране .Трябва да се пенсионират на годините на които в момента всички граждани на страната се пенсионират 67 ли колко години са в момента.А пенсията им да не е повече от 400-550лв.Ето това заслужават.
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Депутат чиито пълен мандат е изтекъл и НЕ Е ПРЕИЗБРАН- значи не е толкова страшно.Знаем,че ще бъде презбиран до дълбока старост.Докато само си пишем,разбира се.
77
0
 
1
 
! Отговори
кадията преди 15 години
Машалла,големановци!Да сте ни живи и здрави!..