Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...

Чехът Черни искал да ни пробва разбираме ли от майтап
22 яну 2009 15:38,
104
Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...
Снимка: БГНЕС

Чешкият художник Давид Черни, който изобрази страната ни като тоалетна, заявил пред The Times, че не искал да обижда никого, а само да провери дали европейците имат чувство за хумор.

По настояване от наша страна чешкото председателство на ЕС вече покри с черно платно част от противоречивата изложба.

Словакия също е помолила нейният "експонат" да бъде премахнат и е поискала извинение.

Тя бе представена като колбас, опасан с унгарския флаг, което символизира сложните отношения между двете страни.

Чешкият вицепремиер по европейските въпроси Александър Вонда е поднесъл своите извинения за непреднамереното оскърбление.

"Аз съм холандец, а тук като символ на моята страна виждам минарета... защо?", недоумява обиден жител на Холандия, дошъл да види "произведението".

Германия пък е изобразена чрез магистрали, подредени във формата на свастика, а над Испания има една... бетонобъркачка.

Първоначално авторът на инсталацията е трябвало да привлече творци от всички европейски държави, които да представят страната си, но в крайна сметка направил всичко сам.

Давид Черни е обещал да се откаже от обещания му хонорар от 50 хил. евро, който е трябвало да му бъде изплатен от чешкото правителство.

На 16 януари младежи от Дискусионен клуб за социална и местна политика подариха тоалетна чиния на чешкия посланик в България Мартин Клепетко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
ми преди 15 години
Когато си говори сам и няма никой в стаята-значи говори посредством уаки токи,Когато се смее сам,значи има душевна обърканост,Всъщност смехът за чужда сметка бил най-насметка,
82
0
 
0
 
! Отговори
калина преди 15 години
Хич не се и сърдете на чешкия художник. За наи цветистите форумци: прочетете си писанията-дрисни.Веднага ми се приходи в тоалетната. Български беден език!
81
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 15 години
Бе ***, я не ми дръж сметка какво правя бе?! Кат имаш некви проблеми идвай в Скобелевия и да ми ги кажеш лично... мое да викнеш и другия ***, тъкмо ще ме улесните.Кажи как да се оговорим... email - skype...
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да е.бе.ш ***, си помисли, какво ЛИЧНО ТИ си направил, за да не възприемат по света Родината по този начин!
79
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Какво по показателно за това каква ще бъде творбата на един автор от името му - неговата визитка!? Какво е името на този? Давид Черни, тоест евреин паразитиращ в Чехия, наричан глобалистично "чешкият художник". Какво е отношението от тях към нас - обидно и унизително, подиграват се тия смрадове с нас, както ги учи скапаната им мизантропна религия юдаизъм и религиозната им книга Талмуда - за богоизбрания евреин Черни, ние сме просто едни български гои (добичета), които трябва да се очернят по "чешки" при всеки удобен случай. И това наричат хумор. Аз ако взема да изобразя Изсраел, родината на тоя Давид, като едно голямо смрадливо кравешко (каквото мисля, че е - да не се обиждат палестинците, изконното население), той и другите ***, нали няма да бъдат дървари и ще погледнат на това с чувство за хумор и няма да се разсърдят!? Просто защото съм бил в Израел, в Йерусалим и съм видял какви говнари са евреите и какви *** са. Между другото има един член от Конституцията, който е точно за такива гаври. Да го екстрадират тоя *** и да го съдим ние по български!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Народното Събрание на протест срещу престъпниците вътре, България ще продължава да бъде възприемана като *** от света!
77
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 15 години
Тоя ако го фана ша му майна *** *** му грозен... Поздрави от Плевен и смърт за ***!
76
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
260 итсталационисти (какво друго се разбира под "творци"), са много за една малка държава. Вяло презрение към България под воала - свобода на словото. Всички до един - евреи (болшинството еврейки-лезбийки), - как биха реагирали ако Израел беше представен като *** в салоните на НДК? И какво правят тези средноазиатски мутри тука? Да се вижда някакво творчество наоколо? А живеят прилично, много и разкошно? Казват, те, не някои други - какво може да се направи, това ни е натресено от голямите сили? - Може, - обясняваме на себе си, - да се заобиколят тези сили, и след продължителен бой с тел по муцуните, да ни казват, например, къде така загадачно изчезват деца. Защото, децата не изчезват само за да любят, но и тяхната кръв, месо и органи се пласират много добре. Тези творци поне в това са наясно. А що се отнася до оня *** Черни, като недочовек, за да прави "хумор", най напред му се налага да завладее плаца.
75
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 15 години
Когато става на въпрос за други държави/раси ги плюем и наричаме кво ли не. Дебели, прости, ***, ***. Ние сме най-умните, най-хубавите, най-ебливите, най най най.Обаче да не посмява някой да си направи гавра с нас, Бай *** пикае газ.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДнесБГ- големи дървари. , не можахте ли да измислите друго заглавие?
73
0
 
0
 
! Отговори
Praha преди 15 години
vsehni so namardany kokoti!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
- големи дървари. , не можахте ли да измислите друго заглавие?
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това 4ерно 4ехун4е, тоя сополанник Клепетко и оня Мънистър Придсидатель Тополайнянек са един дол фашкии.На *** ни направили-е, направили. Но не са прави. Трябваше да ни изобразят като един уьопенис. И художникъ, и посланникът и председателят са правени в България, но за съжаление при тогавашните условия на задна прашка в турските *** когато майките им са лугали мъжете си це са се забавили в тоалетната защото имали запек. 4ехите не оби4ат биологи4ните си бащи, необи4ат народът дал мъжете които са отклатили 4ахаинте покрай морската 4ерноморска шир, а ние неможем да ги псуваме ни на затник, ни на предник, шо все пак това са си наши децааа бе, ако са праени над ако у *** със турски дизайн, беее. Алоо, кво шъ каите бе бойлери? аз знам от морето да им казваме : Do prdele
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чехите могат да почешат оная ми работа със за*дниците си,също и ти #68.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чехите могат да почешат оная ми работа със си,също и ти #68.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4ehite 6te gi stignete to4no nikoga ama nikogatova haresva 4ovekat i go e napravil i bez da se zakanvate za iz4ukvaneto mu varvete i go sadete ve dolna sgan takava
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да му го набутам отзаде на тоя ***,ама не да го обидя ами да му покажа как се е чувствала майка му като са го правили!И всичко това ще го направя с най добри чувства.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се обясни на чеха,че в България само олигарсите,мафиотите,ченгетата и политиците са и понеже са много,затова БГ е заприличала на ***!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Brato4ka, adminite sa pulni KENEFI
64
0
 
0
 
! Отговори
mmmmmm преди 15 години
to te kakvo sa...