Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално

В Македония живеят етнически българи, категоричен е Борисов
5 фев 2009 23:30,
145
Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално
Снимка: БГНЕС

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
мама преди 15 години
Като си помислиш е прав. Колко хиляди от студентите и младите хора ходят да гласуват. Само тези дето са от БСП, ДПС и тук там някой от демократите. Ациганите за пари, турците защото така са им наредили и пенсионерите - носталгия по ТАТО.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев."Нека сега тези които вчера възвеличаваха Б.Б. като истински българин да коментират.Какви услуги ще търсят тези двамата от Б.Б.? Както е известно мама на тати без пари не дава.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Явно култа към личността е пуснал дълбоки корени в България.Вчера б.б. каза нещо всичките му фенове полудяха от радост и пишеха колко е прав.След 10 часа публикува опровержение фоновете отново го възхваляваха колко е прав. Явно това са хора без собствено мнение въпреки ,че се величаят че са цвета на нацията.Интересно ако утре им каже да се свалят гащите какво ще направят.
41
0
 
0
 
! Отговори
hunter преди 15 години
Това е самата истина и всички дето се разлаяха предизборно са или лицемери или небългари.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко Борисов е прав и Всички знаят ,че нещата стоят точно така и ,а за след 40- 50 години да не говорим. Какво толкова лошо е казал като това е действителноста.
39
0
 
0
 
! Отговори
staria преди 15 години
....Ne sam fen na Borisow, no e dopusnal malka gre6ka....Oswen ***, turci, pensioheri..ima o6te lai....wi nediii i dris.....wi draskachi.....Istinata winagi boli osobenno kogato e na golo???....
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Вие сте доста назад с материала , малко сте горчиви , макар че все още на 20 студент в чужбина чакайте да ви допълня нещата които незнаете, в тази държава така наречена България, никой никаде не идва случайно, и никой не си тръгва случайно, примерно АЗ - млад идеалист , като вас и аз съм за правата против корупцията , против кражбите и т.н. това с всеки го споделям, и от повечето хора ме подкрепят, после идва един ден и ме питат да ли искам да участвам в тази ново създала се партия или протест която е за недоволството на хората? аз им отказвам ! Питате ме защо ? Защото всички партии са в ръцете на една, тогава какво трябва да направите ? Трябва да прекратите да сте част от недоволството и да се метнете до управляващите ! Вие тука по форумите като ва гледам 90% мразите всички , *** , турци , помаци , дори и себе си станали сте крептомани ! Значи неможеш да седиш от вън и да кажеш онези там са големи *** , умния човек интилигентния не дели хората по сексуалност , коя религия изповядват или в коя партия са , медията е 4'та власт в една държава , и тя насажда омразата между хората, тя подтиква едните срещу другите. На една партия или държава и трябва Врагове например като пп АТА... дето е създадена пак от тези партийки, дето да кажат турците са такива *** са такива . значи всичко останало свърши сега ни трябва вътрешна война, МОЖЕ ДА СЪМ МЛАД НО ЗНАМ ЕДНО АБСОЛЮТНО СИГУРНО НЕЩО , такива крептомани по форумите като вас като ва има, тази държава няма нужда от врагове - дюшмани. Незнаете още едно нещо .. не насаждаш ли ОМРАЗА неможеш да управляваш една държава, неможеш да го държиш в ръцете си. Политическа , Медийна , Икономическа сила , 3 важни фактора в 1 като ги събереш неможеш да ги спреш ! Такива като вас викат "демокрация - свобода" , полицая вика "закрила - по добра заплата" , даскалите викат " по добро учение - напредък " , млекопроизводителя "субсидии - стачки", на всеки един от изброените вдигнете заплатите им с 50%, да видим дори 1 месец ще можете ли да изплатите заплатите им!? Ще кажете ми то много крадат , в момента собственици на банки, фирми няма значение, нямат пари за ***, значи парите пак са в хората във нас ! Недоволните са 10 000 човека, ако не пукнат тези хора ще видят че парите са в народа , но този дето е чул и видял не разбира , а този който живее го знае и осъзнава ! Твърдо вярвам , че има много повече богати отколкото бедни в България !
37
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
и аз да кажа. докато се е возил в колата из вашингтон /за сряда става дума сутринта/ попаднал в задръстване и веднага се обадил на някой от БГ за да го уведоми че и тук било като в софия. да ама не - не било задръстване а ЧЕРВЕН светофар.
36
0
 
0
 
! Отговори
БАНДИТИ преди 15 години
НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ОТ 1989 ГОДИНА НАСАМ ВСИЧКИ ИЗБОРИ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ ,НО НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ОЩЕ 4 ГОНИ КРАЖБИ ЩЕ ТЪРПИМ С ТОЗИ МАФИОТ БОРИСОВ...ЛАПАЙТЕ ОТ СИ БАНК НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА ДАНАЦИ И ТАКСИ ПРЕЗ ТАЗИ БАНКА...
35
0
 
0
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 15 години
Жив е той! Жив е моя Бай ***!Дано му дадат думата на закуската при Обама, че тогава да видите на какво е способно мойто момче! Само едно не ми харесва - комунистите са си го заплюли за техен човек и на изборите ще си го изберат. Пък и той от къде успя да научи толкова мурафети комунистически? При Царя стажува ама при онзи другия - Тато школата много лошо му се е отразила. Абсолютно същата мисъл, същото интелигентно излъчване и същата любов към народа. Едно към едно копие! Дано се сети моето момче да потърси Дочоолу и Гочоолу на изборите, че иначе му е спукана работата. Ама като знам колко е оправно момчето в мутренските работи, няма начин да не ги мобилизира онези майстори на изборните далавери. Пък след това всички ще ревнат гордо:"***! ***!" Малко остана! Дръжте се за моето момче *** Балкански-юниър! Той ще ви оправи!Пък ний с Тато ви ще ви наблюдаваме сеира от горе.
34
0
 
0
 
! Отговори
Чикаго преди 15 години
Изказването ти го чухме лично от устата бе,разбойко-не се оправдавай с медиите и не ни прави на ! Неформален престъпнико!
33
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
Сега ДПС Ии БСП вече знаят кой им е виновен за тяхното управление , това е Б.Борисов , той е като Бен Ладен за американците при Буш , за всичко им е виновен и може да си правят каквото си искат с това оправдание , защо се обиждате от истината бе червени нещастници , не гласуват ли под стой изкуфели пенсионери , смръдливи *** и нещастни турци които се прибират само за избори , кой им плаща автобусите , може и БСП да плаща една част от тях , при такава продажна партия не бих се учудил , трябва за *** да има Народен Съд , но да бъдат осъдени всички комунисти и любимия им съюзник дпс
32
0
 
0
 
! Отговори
кърджалиец преди 15 години
Как може политик с неговия ранг да си позволява и да падне на таково ниско ниво с такива изказвания характерни за про-фашистко настроените течения във времето, моля ви се господин Борисов от вас се очакваше много повече да направите за тази страна и за народа, а вместо това простотии всякакви и за кой ли път вече? На всички им е прекалена ясно вече, че ви трябват сериозни уроци по етика и право и сериозен психиатър, но какво пък толково все пак се справяш много добре за един бивш пожарникар и телохранител..Българите по принцип не сме прости, етническата или възрастовата разнообразие не са предпоставка за сегашното състояние на страната, а основната причина е повече от ясна, тези които ни управляват вече 20 години пет пари не струват, те мислят ама в 1 лице единствено число...Така е било и така ще пробъде(народна поговорка)..
31
0
 
0
 
! Отговори
ubav преди 15 години
лей къф е убав. Ше зема да гласувам за него. Е така от носталгия. Мъчно ми е за 90-те
30
0
 
0
 
! Отговори
vlah преди 15 години
Бате, ние, от тимошко, власите - от качествените ли сме? Да не се удавиш като нас на край Дунав:))
29
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Какво толкова - нали всички знаем,че "Царят е гол"...
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я...Хитлер бил социалист?Колко интересни неща човек може да научи само!!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А какво правят останалите близо 4 милиона Българи за които Борисов не казва и думичка? Може би си мисли че те всички ще гласуват за него?
26
0
 
0
 
! Отговори
Do 7 преди 15 години
Che to do 89 vsichki sme qli hlqb ot komunistite .. osven ako ne si jivql v Bulgaria taka che takiva izkazvaniq sa prosto smeshni ... neka ot BSP kajat dali ne e vqrno che v Bulgaria ima 1 milion *** , 2,5 pensioner i 7-8stotin hilqdi turci ... da kajat te kvi hora ima i az she obqsnq kak se nasajda omraza mejdu razlichni grupi .. vseki popada v nqkva grupa i tova da gi nazovesh ne strashni
25
0
 
0
 
! Отговори
MOPETO E MOPCKO преди 15 години
Кметът е пътужал на разноските на двама 4астници от мохамедански произход, кво моля, ама как така? как така стана бе Кмете?Кой се пита в уравнениет ти заложи този пожар. Ти гориш заради това 4е две 4астни лица са ти осигурили ти и тези с теб да пътуваш.На улицата и ги разстреляй организатор4етата на това ти пътуване. Бат Бобо, Бат Бобо, толкоз ли си сляп бе, да не зърнеш стъпките от копитата на троянските коне в ГЕРБ, толкоз ли ти се е развалил нюхът на пожарникар да не усетиш как смърдят на конскъ ***? бе Бобо? бе?ДО 4икаго и назад? На Бате Алеко, хората паментик му дигнаха, хижа построиха, ски лифт опънаха и го славим и го та4им, но той каза 4е не народът е от лош материял, а посо4и то4но тези , лошите, ал4ните, интригантите и не му се налага да им се извинява да се увърта с подставени Цветраки. Определи ги, посо4и ги и намери смъртта си, Толкоз да знаят тези които са 4ули думитет ти 4е материалът ни е лош.Ти се изплаши, от хората, 4е обиди толкоз много хора. Ти благодари на Костов когото в какво ли не демагогски упрекваше. Костов арен-лош е грамотен и то доста по-грамотен ако щете цялата милиционерска гилдия да се строите докато напишете колко е 2 ь 2 , бат ви Костов ве4е ще е отпрашил от таблицата за умножение към интегралните уравнения. И не го мисли за глупакът дето продавал маратонки из Банкя, слижаналията болен от *** кожа и индийско носле.Костов направи и разруши. така е, но направи без да наре4е "лош материял" никого.Дали е расизъм-има кого да питат, дали е простащина има кой да те анализира, дали е корупция да пътужаш за сметка на непражителственна организация-си има 4енгета да те разследват. ДО 4икаго и назад. Алеко, прости му, ББ ще ходи на закуска с Обама с пълна уста лоши материяли, дано не кихне когато му наливат мляко с какао. Как Обама бе? Бат Бобо да не кихне 4е как ще ги стигнеме американците ако идем там и те хукнат да бягат подгонени от гербери миришещи на нарцизъм или нацизъм? кой знай?