Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално

В Македония живеят етнически българи, категоричен е Борисов
5 фев 2009 23:30,
145
Спешни признания: Неформалният шеф на ГЕРБ си говорел неформално
Снимка: БГНЕС

Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента.

Това посочва в изявление до медиите неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов.

Изявлението на Борисов беше разпространено от пресцентъра на партия ГЕРБ по повод на коментарите на политически партии за казаното от него пред български емигранти в Чикаго.

Кметът на София посочва, че разговорът с българските емигранти в Чикаго е преминал в неформален стил, при ясно разбиране между участниците.

В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции, смята неформалният лидер на ГЕРБ.

Според Борисов "реакциите на политическите партии в последните часове са неадекватни, те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти".

"Позицията ми като личност и като лидер на партия ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство - българи, роми, турци и други", отбелязва Борисов.

Като доказателство той посочва, че поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев.

"Не мога да си затворя очите обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната - чрез икономически, финансов и политически натиск", отбелязва Борисов.

По думите му "тези хора, които живеят в окаяно състояние, са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства".

"Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности", посочва Борисов.

Неформалният лидер на ГЕРБ посочва, че ще привлича и търси българи в чужбина за участие в управлението:

Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната, и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образния стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Раде преди 15 години
До чикаго и на зад :)
63
0
 
0
 
! Отговори
edna bg преди 15 години
ТАЯ РАБОТА НЕ Е КАТО ОНАЯ РАБОТА...ТОЗИ ЧОВЕК СИ Е ТИПИЧНАТА МУТРА И ВИЦОВЕТЕ ЗА МУТРИ СА СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГО..НИТО СТАВА ЗА КМЕТ,НИТО ЗА ГЕНЕРАЛ, НИТО ЗА ПОЖАРНИКАР, НИТО ЗА ПОЛИТИК, НИТО ЗА МЪЖ....ЗА КАКВО ИЗОБЩО СТАВА ТОЯ????
62
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Първата му работа беше да махне Гайтански от чистенето на София, щото краде и не чисти добре (не че не беше верно)Новия концесионер на няколко пъти искаше УВЕЛИЧАВАНЕ на парите а София е толкова ***, кофите преливат всеки ден и във всички квартали, направо ми се иска да се върне Вълка Второ, смени шефа на парнкинги и гаражи и направи целия център синя зона. Мотива - паркинги и гаражи не решава проблема, а рекетира хората. И по тоя случай се увеличи синята зона. За сметка на това всеки може да си спира в градинките и по тротоарите (даже пред президентството на жълтите павета) и никой не го закача. Е това ако е решаване на проблем а не още по-голям рекет - здраве му кажи. Ремонтира Цариградско шосе (в следствие на което столичани го нарекоха Цариградско море поради асоциациите с возене в лодка когато минаваш оттам с колата) Захвана се с лъч на Софийското метро от Сердика до Дървеница. Пусковият срок май беше 2007ма. Сега е 2009та и край не се вижда. Дупките по улиците на града не са били повече и по-големи от години, много години. Трябва да се признае ремонта на околовръстното. Голям проект, отлаган с години. Чувам че и там се напукал един мост веднага след пуска, но не съм видял не твърдя че е така. Участъка по който минавам отвреме навреме е добре. Та... с две думи подопечната му територия не е виждала такова занемаряване от много време. Представям си какво чака страната ако стане министър предцедател.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ТОЯ БОРИСОВ БИЛ ДОСТА ПО-***, ОТКОЛКОТО ИЗГЛЕЖДАШЕ
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
единственият качествен материал са ***-мафиоти от Банкя - справка - виж глупендъра Бойко
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Той не може да се прибере во България, защото има само Македония.. друго нема на обой бели свет! ;)
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко.., остани си в Чикаго !
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бойко открай време си е един празноглав полуграмотен скодоумец, прилича ми на непремерените изказвания на стоичков, който като каже някоя простотия, след това две години обяснява, как журналистите не са го разбрали
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България се пише с главна буква !
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не само неформален а и не нормален
54
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 15 години
до някаде си прав(а) до някаде не ! неможе едно да покажеш , друго да вършиш
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нека дойде во македония и да каже дека има етнически българи.нема да се прибере в българия
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама много е неформален тоя лидер на ГЕРБ, направо се е обезформил, като едно мекотело е станал и плещи врели-некипели като радио за дискотечна музика! Бойко Борисов е просто един некадърник и ***, тръгнал е на американско турне (дано да е прощално) щото кой нормален човек вече остана да му се довери в България?
51
0
 
0
 
! Отговори
Онбашията преди 15 години
и ей на - върна си думите. изгуби ме като електоратчик :)
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe kakvo se opravdava toia sega jurnalistite sa mu izopa4ili dumite . Sigurno sno6ti tova deto go posnaha s negovia glas e razrabotka na voennite . Toia pa ne spre vse nekoi drug da mu e vinoven . nali se pravi na goliam maj . Da stane i da si priznae 4e e sbarkal i nikoi ni6to niama da mu kaje . Kato kupuva6e *** vav fakulteto beha ekstra material sre6tu 150 lv.
49
0
 
0
 
! Отговори
АВБ преди 15 години
"поканата да осъществи пътуването до Чикаго идва от двама българомохамедани - Хамит Русев и Шефкет Чападжиев."Интересно как ще коментират феновете му този факт и какво ще търсят двамата спонсори от Бат Бойко в замяна ? Както е известно мама на тати без пари не дава.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6to za material haresva boiko?toi e prosto edin pozior.pionka sazdadena ot ... pomislete sami?mediite i statistikata ne prestanaha da mu pravqt reklama.DA na majolitarnite izbori.da izgonim ot politikata vsi4ki kuhi poziori i pionki.
47
0
 
0
 
! Отговори
Иван Илиев преди 15 години
Чрез този линк, вие можете да чуете разговора на срещата на Бойко Борисов с български емигранти в Чикаго.http:// .4shared.com/file/84033692/1804ce3a/BBorisovChicag o.html?err=no-sessBBorisovChicago.mp3 (c) .Eurochicago.com - Запис на първата част (около 45 мин.) от разговора на Б.Борисов с българи от Чикаго - 2009-02-03
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко е ПРАВ-това,което той е изброил е наистина МАТЕРИАЛ! И най-лицемерното в случая е,че именно БСП,ДПС,НДСВ го използват и третират по такъв начин,а после първи скачат в негова защита.ЛИЦЕМЕРИ!А най-големият лицемер е КИРИЛ ДОБРЕВ-КОНТРАБАНДИСТА,заловен с пари на границата.И този човек е новото лице на БСП?!? Помислете си какви хора са ДРУГАРИТЕ от Позитано.Кирил Добрев краде,когато не е на власт,а когато е на власт,не ми се мисли!ДРУГАРИ,КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА НОВОТО СИ ЛИЦЕ,КИРИЛ ДОБРЕВ???
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
SAMO BOIKO BORISOV KAZVA ISTINATA ,4E NA NQKOI NE MU HARESVA TOVA SI E NEGOV PROBLEM.