Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас

И за по-сигурно обърна речта си на турски Баки Хюсеинов в Кърджали
7 мар 2009 19:21,
70
Бивш заместник на Масларова към роми: Аз съм един от вас
Снимка: mlsp.government.bg

Бившият зам.министър на труда и социалната политика Баки Хюсеинов спечели симпатиите на жителите на ромската махала в Кърджали днес с разкритието, че той самият е един от тях.

Хюсеинов, който от май 2008 г. вече не е заместник на Емилия Масларова, а неин съветник по демографската политика и равните възможности, се срещна с жителите на квартал „Боровец” в рамките на БСП - десанта из областта.

„Десантчикът” бе шумно аплодиран от мургавите си събратя, след като емоционално подчерта принадлежността си към ромския етнос.

„Аз съм един от вас, аз съм от миллета! Детайлно познавам проблемите на общността, бил съм 4 мандата кмет и мога да ви помогна пряко”, провикна се той в малкото кафене в махалата, собственост на известния кларинетист и виден местен БСП - активист Нешко Нешев Малкия.

За повече убедителност Хюсеинов обърна речта си на турски език. На няколко пъти той призова ромите да регистрират неправителствени организации и фирми, за да кандидатстват за финансиране на проекти по оперативните програми и да се превърнат в работодатели.

Хюсеинов даде дума, че ще назначи трудов медиатор в квартала и един на служба в местното Бюро по труда, но поиска конкретни имена на хора с образование от общността. Той не пропусна да подчертае, че БСП е единствената политическа сила, която е назначила представител на етноса на така високия зам.-министерски пост.

„Колко човека от миллета е назначило ДПС в общинската администрация или някъде на високо във властта?”, запита риторично той.

Освен това Хюсеинов уточни, че в момента е и национален координатор по интеграционните въпроси на България в ЕС.

Асен Колев, кандидат на философските науки от Националния съвет по етническите и демографските въпроси при Министерски съвет, настоя циганите да учат и български език.

„Говорете и пишете на турски, но вие трябва перфектно да знаете български, защото това е езикът на комуникацията”, препоръча той на мъжете в кафенето.

Те от своя страна изразиха гнева си от факта, че ги определят като роми, а пък те са чисти турци.

Поради това нямат достъп до финансиране по проекти, а и не желаят да работят по ромски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
циганолог преди 15 години
За това правилно е да се наричат с истинския етноним: ***!Ромите са само една езиково-демографска група от *** племе, но не всички *** принадлежат към тази демографска група. Или най-просто и най-кратко обяснено, със следния пример: Всички шопи са българи, но не всички българи са шопи! нали сте съгласни!? А "миллет" се самоназовават тюркоезичните ***-мюсюлмани помежду си. Те не се самоназовават помежду си като "тюрк" т.е като турци , а се самоназовават като "миллет" т.е. от турски "народ, общност, племе". В Пловдив например , над 80% отциганите и в четирите *** махали на града са *** от "миллета"...
8
0
 
1
 
! Отговори
G преди 15 години
TYRCIZACIQTA DEISTVA S PULNA SILA AKO NESA NADIGNEM I NE GLASUVAME NIE BULGARITE ZA ATAKA 6TE NA OPRAVLQVAT EI TAKIVA `XYBAVCI` I SLED VREME TE 6TE JIVEQT V NA6TI KU6TI I APARTAMENTI A NIE V NQKOE GETO V SLAMENA KU6TA
7
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 15 години
Баси наглия ***.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахахаха всички българи май са част от ромите xaxa
5
0
 
1
 
! Отговори
ujas преди 15 години
EI,BALGARINOOOOO,OSAZNAI SE,ZAMINAVA6 ,NA ,,KINOOOO,BEZ ,,DOGLEJDANEE,,
4
0
 
1
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Точно *** ще оправи тоя въпрос. Или БСП отново се чудят от каде да получат гласове за следващите избори.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** kradliv
2
0
 
1
 
! Отговори
TANKIS преди 15 години
``За повече убедителност Хюсеинов обърна речта си на турски език. На няколко пъти той призова ромите да регистрират неправителствени организации и фирми, за да кандидатстват за финансиране на проекти по оперативните програми и да се превърнат в работодатели.`` ...... KAKVI RABOTODATELI 6TE MI STAVATE , Q MARSH DA KOPATE NIVITE, ROBI !
1
0
 
1
 
! Отговори
TANKIST преди 15 години
BAXTI KRADLIVATA 4ERNA MUCUNA