Мургина: Всичко е лъжа! Откъде се появи тази цифра 2 млрд. лв.

Всяко решение съм взимала сама, без политически натиск, каза ексшефката на НАП
9 мар 2009 07:13,
65
Мургина: Всичко е лъжа! Откъде се появи тази цифра 2 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

"Никога никой политик не е искал от мен нещо незаконно. За 12 години и аз не съм искала нещо незаконно от колегите ми. Всичко казано за мен са невероятни спекулации". Това заяви пред Нова телевизия ексшефката на НАП Мария Мургина, обвинена в източване на близо 2 млрд. лева ДДС от държавата.

"Не се чувстам жертва, никой не ми е налагал натиск. Няма решение, което да не съм взела аз", каза още тя.

Ако някъде е имало натиск, той е бил на местно ниво, за което Мургина твърди, че няма как да знае.

При такива случаи има ясна процедура за служителите и те трябва да се обърнат към МВР, прокуратурата, както и към мен, посочи тя.

"Не зная откъде се появи тази цифра за източени 2 милиарда от ДДС. Няма случай, който да не е проверен, а нарушителят – наказан.

НАП отделя огромен ресурс за разследване, над 1700 случая сме предали на прокуратурата със съмнения за източване", подчерта тя. И допълни, че в НАП правят 50 000 проверки годишно само по ДДС.

Не съм толетирала по никакъв начин фирмите на мъжа ми, те са попаднали в графа "средни данъкоплатци", но такъв е законът, каза още Мургина.

И досега не знам защо ми отнеха достъпа до класифицирана информация, но вярвам, че истината ще излезе наяве, каза още ексшефката на НАП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ауууууууууууууу.........БОЖА КРАВИЧКА...СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА БЕ... МИЧЕТО ГОРКИЧКОТО..КВИ ХОРА СА ТЕЯ ПОЛИТИЦИ..А...ДА И ЗЕМАТ ЛЪЖИЦАТА ОТ УСТАТА..ПУ МАСКАРИ..КАК ГИ НЕ БЕШЕ СРАМ ДА ОСТАВЯТ ГОРКОТО МИЧЕ БЕЗ АВОАРИ ЗА НОВИ ТОАЛЕТИ..маскари с маскари))))Альо- журналистите- не и давайте думата повече на тая, че ще ви вземат дяволите и вас..
23
0
 
0
 
! Отговори
kiara преди 15 години
Продължаваш в същия дух с простия си ,циничен речник.Да не говориме,че политическата ти култура дори не е нула ,клони към -Явно си безработна или някакъв пубер.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mnogo sa spokoini tezi *** kradlivi? niamame li prokurori , kade e policiata, kade e darjavata koiato ni vzema danacite? ... Aaaa da niama darjava!
21
0
 
0
 
! Отговори
МУРГИН преди 15 години
Собственикът на корпорация "Развитие" Александър Александров е главен разбройник е неплащач в бюджета на НАП-а, както и не издава фактури за продаваните от него вестници, не плаща осигуровки и дава пари без документ. Фалира няколко фабрики, които му бяха дадени по времето на Луканов. Нека Борис Велчев го провери, ще направи имидж пред българския народ и наблюдателите от ЕС...
20
0
 
0
 
! Отговори
улавия преди 15 години
тази змия се изхлузи от кожата си,змийските очички зад очилцата пробляскват студено и с мнима хрисимост,но кой ще ти повярва ,*** мрьсна...
19
0
 
0
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
Никакъв натиск? Никой не си е и помислял да иска нещо незаконно от нея? Ами да я канонизираме "МИСИС ИНДИПЕНДЪН". Аз съм счетоводител. Последните собственици за които работих бяха родом от Русе???!!! За 130хил.лв."източено"ДДС знам къде ходиха, при това са абсолютни путювци. Какво да говорим за ДДС от 200хил.нагоре. Имало си законен път за сигнали? Ползвай го, ако ти стиска. Писмата на данъчната от Силистра са с входящ номер, но май тя и вицепримиера тогава "изхвръкнаха". Пушилка се вдига само, ако нещата опрат до Брюксел. После сценария го знаем Соломон Анжел, Ист уест интернешънъл, Вальо Топлото, сега наред е как да се потуши случая "Мургина", за да не повлече тия които са и казвали какво да прави, и които са прибрали парите.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Stoqn Gnev "otkriva Amerika". Bla-a bla-a...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мимето е пич,голям пич
16
0
 
0
 
! Отговори
зел дал преди 15 години
Не барайте детето,ей!
15
0
 
0
 
! Отговори
Петър Стоянов преди 15 години
МУРГИНА Е НЕВИИННА !!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sigurno sa podeleni m/u Mimeto,Gosheto,Sergei i Oresharski
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жената е права къде са и 2 милиарда тя е взела само 1 къде е другия да си и го дадете еи крадци недни
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dokoga po TV -te 6te pokazvat banditi i prestupnici??!!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kade sa parite be Mime ?
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много по-голям е шанса да повярвам че съм марсиянецотколкото в невинността на тая
9
0
 
0
 
! Отговори
сме преди 15 години
си поискаха прошка и позитивно, и усмихнато си простиха
8
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
' Стоян Ганев: Опозицията е притурка на власттаОпозицията е една притурка на властта, без никаква функция, заяви по телевизия Ре Ти Ви вчера Стоян Ганев, който беше шеф на кабинета на Симеон Сакскобургготски като премиер.Стоян Ганев заяви, че българският народ също като него е преживял метаморфоза и крах на надеждите през последните години. Аз вътрешно имам нагласа, че знам пътя, по който трябва да вървим. Имам много информация и полезни анализи, каза той. На директния въпрос дали се връща в политиката Ганев каза: Имам намерение да го направя.Ганев каза още, че може да допринесе реално за промяната в политическата ситуация и за излизане от тинята, в която бил затънал народът. Според него трябва да се провежда политика, основана на свободата на икономиката, на истинска война срещу мафията и главатарите на организираната престъпност. На българската икономика са нанесени огромни щети, посочи Ганев и за това имало отговорни министри и зам.-министри. Той даде пример с играта с външния дълг и изчезването на Балкан. И добави, че в момента никой не пита кой е виновен за това. '
7
0
 
0
 
! Отговори
киро чепа преди 15 години
показа доста документи как са я СЕЗИРАЛИ няколко пъти за нарушения и тя МУРГИНА НАКРАЯ ГИ Е УВОЛНИЛА за благодарност!!!БРАВО ОКРАДОХТЕ ДЕ ЩО ИМА
6
0
 
0
 
! Отговори
киро чепа преди 15 години
Яни ЯНЕВ
5
0
 
0
 
! Отговори
тома неверни преди 15 години
покажете в едарт план дееееееее,да се види,че има не само ангелска душа,ми и ангелски крилца.това е по диво от алиса в страната на чудесата,срината е всичката даржавност.ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!