Данске банк пуска емисия облигации в левове

Банката е основен критик на българската макроикономика
13 мар 2009 16:41,
2

Данске банк, която е в първата тройка на финансовите институции на Дания, пуска емисия облигации в левове на стойност 70 млн. лева, съобщи Dnes.bg, позовавайки се на информационни агенции.

Първо са пуснати облигации на стойност 43 млн. лева, но поради големия интерес допълнително са пуснати още 27 милиона.

Емисията на Данске банк ще бъде реализирана на нашия пазар. Доходността по книжата е 10% и се очаква заради добрата възвръщаемост да бъде изкупена веднага от български банки и пенсионни фондове.

Срокът на емисията е 1 година. Книжата са емитирани в лева и са фиксирани към еврото.

В публикацията се напомня, че в последните 1-2 години Данске банк беше една от яростните критици на българския лев и многократно публикуваше анализи, критикуващи лева, като прогнозираше лошото му бъдеще.

Многократно българските финансови институции и преди всичко БНБ и нейният управител Иван Искров са призовавали да не се вярва на подобни критики.

Институционални инвеститори потвърдиха за Investor.bg, че са били оферирани, но са отказали да запишат. Водещ мениджър по емисията е Citibank.

В момента в търговската платформа на Bloomberg емисията е въведена за търговия с обявен размер от 9 млн. лв., показа проверка на Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
BAHKO 2 преди 15 години
to mai Citybank be6e deto e po4ti falirala ta s idvaneto i v BG spukana im e rabotata