Станишев готов за дебат, но не на улицата

Премиерът изненадан от поведението на столичния кмет, който снощи отиде да го търси в Министерския съвет
23 мар 2009 13:01,
56
Станишев готов за дебат, но не на улицата
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Сергей Станишев изрази учудването си от снощното поведение на столичния кмет Бойко Борисов, който в 20.00 часа отиде да го търси за диспут пред сградата на Министерски съвет.

"Да ви призная, и аз съм изненадан от поведението на столичния кмет. Не е тайна, че в продължение на месеци отправям към него покана за публични дебати по основните въпроси, които безпокоят българските граждани. Неформалният лидер на партията ГЕРБ има претенции за алтернатива", каза Станишев и добави:

"Днес всеки се вълнува как световната икономическа криза ще засегне България, как ще бъдат защитени работните места, доходите, финансовата стабилност на държавата. Неколкократно съм отправял такава готовност за дебати".

"Политиците са за това да спорят по един цивилизован, аргументиран начин. Хората трябва да знаят какви идеи, какво съдържание стои зад различните претенции и думи", подчерта Станишев.

"Бях изненадан от това поведение, защото поканих кмета на София за вторник вечерта, доколкото знам в 8,30 е предаването "Референдум" и не знам защо точно в почивния ден е избрал да дойде в сградата на МС.

Искрено се радвам, че той като че ли заявява готовност за дебати, което е важно. И аз съм готов да се явим където и да е – има нужда от такива дебати.

Готов съм да разискваме политически, управленски въпроси навсякъде, само не на улицата, защото не мисля, че на улицата е сериозно да водим такива дебати", допълни Станишев.

На въпрос дали е удачно толкова рано да се започва предизборна кампания, премиерът каза, че от година всички действия на опозицията са с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
lвъзмутен преди 15 години
СТРАХЛИВЕЦЪТ БОРИСОВ НЕ МОЖА ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО ПО УМНО!НА УЛИЦАТА "ДЕБАТИРАТ"САМО МУТРИТЕ,НА БОРИСОВ НЕ МУ СА ЧУЖДИ ТЕЗИ ПРИЙОМИ.
14
0
 
0
 
! Отговори
дебата преди 15 години
А къде,в дамската тоалетна ли!?
13
0
 
0
 
! Отговори
staniisheFFFF преди 15 години
e shto taka be boiko ...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tejki dni o4akvat naroda tejkiiiiiiiiiiiiiiiiii .SMYRT NA KOMUNIZMA
11
0
 
0
 
! Отговори
че преди 15 години
СерГЕЯ не ще на улицата!Иска при серГЕЙСКАТА държавна телевизия!Където е пълно със серГЕЙОВЕ!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** -уби 83-годишна жена
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом са аресват младите, нека са земат!
8
0
 
0
 
! Отговори
шефа преди 15 години
Нищо чудно това да е разиграване на театър с цел да се сприятелят и след изборите да се коалират за да вземат власта само остава да се разберат кой ще е премиер,но едва ли някой от тях ще отстъпи поста на премиер на другия.
7
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
то е не за чудене, то поведението на мухобойко е за подигравка....ама пусто много платени ченгенца пишат по форумите, и ще ни убедят че политически дебат трябва да се води на улицата, като им раздадат - сигурно - боксьорски ръкавици....божеее... прости милиционери, прости клакьори...
6
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
Имам данни, че сериозно се работи за вариант на управление БСП-ГЕРБ, към който да се присъедини Ахмед Доган, каза в предаването На четири очи по Нова телевизия лидерът на Атака Волен Сидеров....Ами то на всеки трезво мислещ човек в тази държава му е ясно , че НАИСТИНА Е ТАКА . Нормално ли е тройната коалиция да допусне от толкова време , да се тръби на всякъде по ефира и медийното пространство само за Б. Борисов и ГЕРБ ? Не е ли достатъчно ясно , че това си е чиста реклама на новото ТЕАТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ , което искат да ни наложат ОТНОВО СЪЩИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ? Защо се създава всеобщо впечатление , че почти няма други партии , а и да има , те са без значение защото са "слаби и нищо не могат да направят " ? Защо се страхуват толкова много от Волен Сидеров ( АТАКА) и пуснаха всякакви невъобразими слухове , като му спретнаха редица провокации с типичния почерк на бившата държавна сигурност ? Има още редица "ЗАЩО" за които е хубаво да помислим и си отговорим без да допускаме манипулативно външно влияние , а вътрешно - самите ние - на нас да си отговорим на тези въпроси , преди да отидем да гласуваме за когото и да е .. - Много е важно този път , всички българи да гласуваме , защото отново ще повторим стара грешка и други ще се възползват от липсата на гласа ни ..
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаме Костов премиер за 3 мандата !
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
що бе на улицата не е лошо,нали тъкмо на улицата ще ги изритаме на изборите
3
0
 
0
 
! Отговори
Държавен служител преди 15 години
Тея двамата хубавци ни разиграват егати театрото, а накрая ще се окаже че са гаджета :)))
2
0
 
0
 
! Отговори
ANTI преди 15 години
ЧЕРВЕН *** !
1
0
 
0
 
! Отговори
pb4e преди 15 години
Тия двамата що не вземат да се разкарат и да спрат да ни занимават с глупостите си. Писна ми вече от техните дразги и заяжданки пред журналисти. И двамата са п**ки.