Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев

От ГЕРБ - Благоевград смятат, че има разминавания между версиите на полицията и на свидетелите
28 юни 2009 19:20,
316
Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев
Снимка: БГНЕС

Има разминаване между официалната версия на полицията в Благоевград и свидетелските показания за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера в сряда, когато Сергей Станишев се връщаше от посещение в Симитли.

Това заявиха на пресконференция от ГЕРБ в Благоевград.

Според официалния бюлетин, водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и предизвикал катастрофата на главен път Е-79, посочиха участниците в пресконференцията.

Той предприел изпреварване с автомобила си и се ударил в лек автомобил, управляван от Миладин Панайотов.

След удара автомобилът на Дойкин се ударил и в трети автомобил странично. При инцидента са пострадали Дойкин, който е със счупен крак, както и неговата спътница Даниела Д., която е с леки охлузвания.

В единия от автомобилите, участвали в инцидента, е пътувала служителят от пресслужбата на Министерския съвет Мария Савова, която е получила леки травми и е транспортирана в София.

По данни на полицията автомобилът, в който е пътувала Савова, не е бил част от кортежа на премиера, заяви Йордан Андонов, който е кандидат за депутат на ГЕРБ.

По думите на Дойкин и според други очевидци, автомобилът е бил част от този кортеж и водачът му е бил причина за катастрофата. Той е предприел неправилно изпреварване и е препречил пътя на товарен автомобил, заяви Андонов.

От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели.

От партията поставиха и въпроса дали се използват служебни правителствени автомобили за предизборна кампания.

25-годишният Георги Дойкин присъстваше на пресконференцията, на която беше дошъл с патерици.

Още по темата

Карах зад румънски товарен автомобил, дистанцията бе 4-5 метра, каза той. Изведнъж водачът на товарния автомобил натисна рязко спирачки, завих наляво, за да не се ударим челно, добави той.

По неговите думи той видял как автомобилът, в който е пътувала Савова, е изпреварвал друг автомобил. Никой от полицията не ме е търсил, не ми е връчван никакъв акт, каза Дойкин.

Щом Георги Дойкин е излязъл от болница, ще го призовем да даде показания, каза зам.-директорът на ОД на МВР Любен Милев.

Категоричен съм, че неправилно изпреварване от негова страна е причина за катастрофата, добави той.

Това са установили нашите служители, които са посетили мястото на произшествието, не мога да не им вярвам, каза Милев.

По случая е образувано дознание, защото има човек със средна телесна повреда, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Тук говорим за конкретен случай, а не за хипотетични такива.И още от Дойкин:"Карах зад ТИР-а и пътувах от Благоевград за Сандански, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в тира, минах встрани, като ударих странично и тира, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече тира и затова стана катастрофата - обясни Георги Дойкин, докато му оказваха медицинска помощ...
215
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
Факт е че в България всички политици досега са се отнасяли с нас така, всякаш сме дойни крави.Случаят с кортежа е показателен и аз лично десетки пъти съм виждал как депутатските БМВ-та се движат по релсите на трамвая в София как се пререждат пред колоните с коли или как преминават на червено без да е нужно. Това е опасно за всички нас, а се прави от едни прости държавни служители с коли и бензин, закупени с наши пари. Къде е справедливостта? Къде е примера, който да спазваме?
214
0
 
0
 
! Отговори
ВИСШ СЪВЕТ на БСП преди 14 години
КУКУ,спирай с пропагандата пари няма!!!лечението ти си продължаваш сам!Р.Овч.
213
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Това не е вярно. Фордът тръгна да задминава фиат и засече ТИР, който се движеше пред мен, разказа Дойкин. Той се движел на 4-5 м зад ТИР-а със 70-80 км/ч, когато камионът изведнъж ударил спирачка.За да не се напъхам под него, завих наляво. Фордът ме удари странично, а аз се ударих от другата страна в тира, твърди той.Защо ли самия Дойкин, не споменава твоите факти?
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе и в двата случая Дойкин е винове.Дали защото е видял, че автомобила на Савова е изпреварвал друг автомобил или пък ако не завие на ляво и се вреже в камиона, защото щяха да го изкарат, че не е спазвал дистанция...
211
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
свидетел, 4 км след моста на благоевград, където става еднопосочно, вече започват завоите на кресненското дефиле, сигурно е по-близо.от това, което описваш, не става ясна последователността на действията....платното кресна - благоевград - кои коли са там?платното благоевград - кресна - кои коли са там?какво всъщност става?единственото ясно, е че дойкин кара ЗАД тир плътно - и то по неговите думи...чакаме те....
210
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
P_boy, ех, така хубаво започна, и пак го обърна на малоумно политиканстване.....защо, според теб, няма специален режим? прочете ли алинея четвърта, в която пише че министъра на вътрешните работи има право и е длъжен да определя реда и тн?#209ама разбира се, не те карам да приемаш неща, които `проповядвам`, аз те карам да мислиш с главата си и да търсиш фактите.... като например факта, че дойкин го използват за дойна крава срещу станишев, при положение че е тотално ясно че е виновен.....
209
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
За малко да забравя,форда удари фиата, и за това ТИРа наби спирачки,а Сеата за да не се забие отзад в него зави на ляво.Това е.Сега може да коментирате
208
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
до Куку,Признавам, че е възможно някой да ти е ползвал ника.Пак не приемам повечето неща дето ги проповядваш освен ако някой друг не ти ползва ника непрекъснато :).
207
0
 
0
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
куку, ти си ***...отиди си блъскай шамандурата в някоя стена... на вас с бичкията ви обясних пределно ясно, че този кортеж не е със специален режим на движение, нали са возили предизборния щаб ?! Ако е бил такъв, подали ли са звукови и светлинни сигнали? Май не, защото тогава нямаше да стане катастрофа... Малко акъл се иска, ама да ти дойде навреме, за да помислиш...
206
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
До БичкияНе змам,да ли си имаш представа къде точно става катастрофата.Та така, това място се намира на главен път Е-79 ,на около 3-4 км от Благоевград в посока към Кулата.Кортежа на г-н Станишев се намираше вече на еднопосочните ленти за движение преди Благоевград, и аз се бях разминал вече с него,те се движеха към София.Форда беше на 1-1.5км след тях.
205
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
С упоритост всичко се постига (е почти всичко). :))))
204
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
Бичкия,имаме прогрес :) накарахме ги да прочетат правилника и закона, и вече почнаха да признават че дойкин е нарушител.....сега остава да изтърпим и фазата на лъжите и обидите по мой адрес, както и фазата на инсинуациите и писането на глупости с мой ник уж от мен....но доброто дело е направено, хората прочетоха закона....
203
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Я сега да видим, от кой от моите постове (или на куку) ще извадиш червената боичка?:))))))
202
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
драги 198, ако за теб kyky и Куку са едно и също, то погледни третата буква :) както вече ти казах, тук се опитват да ми ползват периодично ника в мое отсъствие, и ТОВА не съм го писал аз, а и нямам навик да говоря глупости.....разходи се из другите теми, и ще видиш КАК пиша аз, и как пишат тези, които се опитват да се маскират като мен :))толкоз...
201
0
 
0
 
! Отговори
некомпетентен СТАРСЕ преди 14 години
до КУКУ ,БИЧКИЯ и другите червени.Вие не оборвате никого,защото почти всички във форума са съгласни ,че Дойкин не е спазил дистанция и е виновен.Но вие се опитвате да ни убедите, че кортежите и другите със специален режим,трябва да са извън засона.Също искате да ни накарате да се съгласим, че с парите от данъците ни ,може да се ходи по предизборни агитации за определени партии.Колкото и да се пените и да се изкарвате компетентни,не можете да изкарате ,че черното е бяло.
200
0
 
0
 
! Отговори
да-лошо преди 14 години
Няма нищо странно. Димитриевич и Ставийски като типични, пияни руснаци-гейове се държат като гамени по пътищата.
199
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
#197,когато някой започне доказателствената си част със `надявам се` или `очевидно е`, значи се готви да изръска нещо, което никак не е очевидно...къде са доказателствата за това, че кортежа е нарушил закона? и какво значи `неправилни маневри` и как се `превишават пълномощия, каквито в същност нямаш`?в същност четеш ли въобще какво пишеш, или си се дуеш ей-така?какво казваш в същност, имало ли е коли със специален режим или не?
198
0
 
0
 
! Отговори
Специален СерГей преди 14 години
Коментар Номер 3 от Куку: "Кортежът е абсолютно невинен, като срещате кортеж ще отбивате в канавките, ***!"Хайде сега кажи дали не си казъл да отбиваме в канавките и си прави сетка дали си нормален като не се сещаш нещо дето си го казал вчера. *** работа!
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Надявам се вие двамата да не сте чак толкова *** и да разберете, че самият кортеж е предпиемал неправилни маневри и е превишавал правомощията си, които всъщност няма... но нали е за Станишката...той използва НСО даже и до тоалетната като ходи... ще се потули всичко до 2 седмици... Дойкин ще отнесе сигурно 500 лева акт с някви точки и така...