Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Съни преди 14 години
Бойко, не прехвърляй вината!!!!!100% е отговорносттта на българските власти и туроператори!!!! Аз имам малък частен хотел и всеки път когато ми идват немски групи трябва да покажа на туроператора, че хотелът ми притежава във всяка стая датчик за дим и достатъно пожарогасители. Ако не им представя документите немският туроператор просто не ми води гостите!!!Българския туроператор трябваше да бъде да провери разрешенията и капацитета на кораба и да не допусне нарушение на правилата!
35
0
 
0
 
! Отговори
палач преди 14 години
Най-тъмно-червените *** и най-мръсните *** са ББ, пудела му Цуци и убавата Цецка от Плевен - всички те, без изключение, са били членове на БКП!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Охридското езеро е виновно - веднага да се пресуши и да се насадят банкянски компириRIP
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Pitam: ako Bo-Bo beshe v samoleta na Purvanov, nianashe li nego da iz4akat malko....Togava sashto plyue po prezidenta?! .. i murmori kato baba...
32
0
 
0
 
! Отговори
Ужасен преди 14 години
При следващия голям пътен инцидент в България ще ви напомня думите на Бойко, за да разберете защо нищо не е било направено."Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на _____"
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе и на вас няма угодия.Правителството реагира веднага - ПР,ако не реагира - не си гледат работата.На вас сигурно и въздуха ви пречиКомплексари
30
0
 
0
 
! Отговори
Маг преди 14 години
" ... на македонците " е прямо и на нас ни допада, но не е много дипломатично.Всички нещастни случаи са комплекс от повече от една нередност и за всичко има конкретен отговарящ, бил той македонец или българин, което исторически уж е едно и също.
29
0
 
0
 
! Отговори
ela преди 14 години
ti pak mnogo si ostar be spri da obviniavash boiko
28
0
 
0
 
! Отговори
do ujasen преди 14 години
Бих искал да те попитам каде е вината на БГ фирмата в случая?Или ние чисто по български си се плюем един друг ей така за здраве,по презумция.Не разбирам защо дори трябва да има фирма организатор на подобно пътуване,нима всеки един от нас не е организирал нещо подобно ?Хората гиняма вече,мир на праха им,не ровете там акдето не можете да намерите нищо!
27
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 14 години
ББ отново се изживява като прокурор, съдия, адвокат и палач едновременно. Дава произволни оценки "на око". А защо не се захване с българските туроператори, които предлагат по хотелите сирене и кашкавал, в които няма мляко; салами, в които няма месо; гроздова, в която няма и следа от грозде; шунка, направена от желе и пушени гърди; масло, направено от свинска мас и т.н. Това не са ли престъпления срещу българския народ?
26
0
 
0
 
! Отговори
ARTUR преди 14 години
Всички СТОЛЕТНИЦИ, и македонски ***, които плюят по премиера на България в този тежък за всички нас ден, просто показват какви комунистически ***, безродни са. *** комунистически. Ако беше онова очилато *** на власт все още, нашите сънардници щяха сега да са под някое охридски дърво и да мръзнат на студа.А *** комунисти щяха да са забравили за случая.И да си въртят далаверите.Справка - в. "Сега" от днес. Прочетете стенограмата и констатирайте говеждата комунистическа смрад.
25
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Не за първи път български министър защитава престъпници.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Eh Bate Boiko, 6to ne moje6e da si i premier i prezident ednovremenno, taka nqma6e da iska6 da otmakne6 vsi4ki pravomo6tiq na prezidentskata instituciq. I ne te li e sram da misli6 za politika i da napada6 hora v takav den. Ina4e za makedoncite si prav i evala za to4nata i barza reakciq onq den.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Македония наистина явно имат проблеми , но тук Бойко се опитва да прехвърли изцяло вината (типично по комунистически).Бойко забравя , че българските фирми извършили превоза не са имали лиценз за туроператорска дейност и някой го е допуснал в България.Преди да плюем някого е хубаво да видим първо своите проблеми.
22
0
 
0
 
! Отговори
79046 преди 14 години
Абе вие сте големи ***, ако хората бяха отишли с личните си коли това щеше ли да промени факта че корабчето пак щеше да потъне? Че нашите фирми имат вина защото са нелегални - имат, но това което ББ иска да каже е че вината за потъването е изцяло на македонците. Така че аре червената *** да освободи от присъствието си поне темите в които говорим за трагедии и човешки ценности, ясно е че такива в комунистите няма
21
0
 
0
 
! Отговори
Ужасен преди 14 години
Какво чета тук!!?!? Бойко оправдава престъпните български фирми, защото, видиш ли, вършели бизнеса си при ужасни условия.За първи път български премиер открито защитава престъпници и ги защитава в свое изказване. Скандално!
20
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 14 години
..."и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем"..И те това е мисъл.Само Бобо може да каже подобно нещо.
19
0
 
0
 
! Отговори
аЗ преди 14 години
Абе какви практики ,какви истини?Хората са умрели - моите съболезнования на роднините им .За мен това е адекватна реакция от страна на правителството -разследване на туроператорите,помощ /дори и парична / на пострадалите и търсене на причината за тази катастрофа за да не се повтори.Тия глупости за PR и реитинг тук са неуместни. То че винаги ще има *** дето мърморят -няма как.Ако всичко им се обяснява им се привиждат PR-акции,ако не им се казва нищо - що се бездейства.
18
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Пънло безхаберие ... пълно. По принцип съм критичен към правителството на Бойко, но този път трябва да се отбележи, че реагираха правилно и горе-долу на време.Мир на душите на загиналите. Съболезнования за роднините им.
17
0
 
0
 
! Отговори
Morwel преди 14 години
Проблемът е, че всичко при нас е така. Всичко кара както си знае "по нашенски" докато не стане някоя трагедия... За съжаление при нас мерки се взимат едва щом умрат много хора.