Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Елен преди 14 години
Ясно е, че имат голяма вина македонците, но не трябва да се генерализира, вината е персонална или длъжностна, но не е на народа. В случая един министър-председател да произнася присъда при положение, че още не е приключило следствието с НАШЕ участие, е недопустимо. Рано или късно ще си пати ББ за селския език и липсата на елементарна култура. Ще си пати и от съветника, който си взе.
155
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 14 години
ми те....близко да акъла!:)))))))))))))
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
g-n Bo-Bo, mozhe li malko pove4e respect + koordinazia (ot vasha strana!) da projavite s Presidenta, taka 4e da ne se stiga to takiva situazii..
153
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 14 години
македонски кораб в македонско езеро.кои е виновен?
152
0
 
0
 
! Отговори
Канго преди 14 години
Не, но ако са ти нужни референции, обърни се към Киро Бетона или към някой от Бойко Борисовите "експерти"
151
0
 
0
 
! Отговори
Ееееееееееееееее преди 14 години
След голямата човешка трагедия, която като никога сплоти и обедини българи и македонци се чудех кой ще се изходи на метеното и ще хвърли лъжичка *** в кацата с мед ...Е, Бойко го направи днес ! Абе Бойко, виж първо у нас на какъв хал сме, а после се произнасяй за другите !
150
0
 
0
 
! Отговори
lili преди 14 години
В България ежедневно гинат хора заради мизерията- била тя по пътищата, скапаните коли, влакове, автобуси и пр., а ББ седнал да критикува чуждата държава. Нека първо да се погрижи за държавата, която е поел да ръководи, а после да се прави на велик оратор.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Македонците че са виновни, виновни са, но и българите си имаме сериозна вина - като организираш екскурзия, трябва да знаеш на какви корабчета ще се возят хората.А жертвите Бог да ги прости, дано поне това стане повод да се осъвремени малко материалната база и да няма повече такива случаи
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 144- като имаш опит не значи че трябва да го правиш без лиценз. И аз искам да летя ама няма разрешително, нека обяснят защо няма те. Само незнам каво важно за страната е направил Бойко. Буклука пак е на дневен ред, кърпи улици и вика колко му пречат, ами защо се кандидатираш тогава в политиката е така все някой пречи, трябва да си подготвен.
147
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Първо комуниста е ББ. Второ за трагедията има вина Македония. Трето българските фирми имат вина, че са в сивия сектор. Те не са туроператори, а са транспортни фирми. Нямат право да предлага услуги за почивки. Остава и да кажеш, че на касата на някоя транспортна фирма на автогарата в София можеш да си платиш и за нощувка в някой град.
146
0
 
0
 
! Отговори
Марсианец преди 14 години
Скоро бате Бойко ще обвини и извънземните ... Само той е цвете за мирисане и света вода ненапита ! Всички други са маскари и са му виновни !
145
0
 
0
 
! Отговори
Хуйо преди 14 години
;)
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като слушам коментарите и направо жал ме е за България. Относно нашата вина в случая е, кои е избрал кораба сигурно не е бил само този на 100% има пазарлък 10% от цената.
143
0
 
0
 
! Отговори
живот преди 14 години
:)))))))))))))))
142
0
 
0
 
! Отговори
Хуйо преди 14 години
Цъ... закачил съм!!!!!!!!!!
141
0
 
0
 
! Отговори
бойко каза истината преди 14 години
некадърни и крадливи комунисти.На-***-ха се да плюят по бойко.От завист и яд че те никога не направиха нещо което да е достойно за похвала.Браво на бойко.Досега не е говорил и направил неадекватни неща.На комуниста гоце му се дощяло да възстановява мис а не ще ли да върнат етем която в такива случаи все беше на почивка.Абсолютно точно е -македонския капитан е виновен.Българските фирми не са виновни че са превозили хора в македония.Вече стана ясно че те имат опит в тази дейност и са харесвани .
140
0
 
0
 
! Отговори
мисъл преди 14 години
е това се вика кухи глави.....те си знаят само едно и тва си е.......важни е пенсията да се дигне та дори и с 1%....
139
0
 
0
 
! Отговори
живот преди 14 години
ти да не си откачил??????????
138
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
imam chuvstvoto che sam popadnal v pensionerskia klub v kvartala? Aloo . makedoncite izbili suma ti narod po nebrejnost, vie vikate za izbori na prolet...am do naprolet niama da ste ostanali mnogo v kluba ;)
137
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
134 spored teb koi e vinoven? Horata deto sa se izdavili, che sa se kachili na koraba? Ei tva se vika promit mozak