Борисов емна Горския цар

Премиерът: Дори от НДСВ смятат, че Симеон е надвзел гори
11 сеп 2009 16:00,
163
Борисов емна Горския цар
Снимка: БГНЕС

 

"До този момент с мен не е разговаряно доброволно да бъдат върнати надвзетите царски земи", обяви в парламента премиерът.

Така Борисов отговори на въпроса на Иван Костов дали лидерът на НДСВ е търсил диалог с кабинета за доброволно възстановяване на надвзети от него 4000 дка земи в Боровец.

"Дали с предишното правителство е говорено по този въпрос - на това да отговори предишният премиер", допълни Бойко Борисов.

По думите му дори членове на НДСВ смятат, че наистина има надвзети гори от Симеон Сакскобургготски.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров обяви, че сега семейството на бившия премиер е придобило непринадлежащи му земи от българската държава.

"Тази тема трябва да бъде решена веднъж завинаги. Ако има грешка, то земята трябва да бъде върната на българската държава. Отговорът на съда трябва да е чисто правен и професионален", каза Димитров.

Още по темата
"Убеден съм, че ще свършим всичко, което законът позволява", отвърна му Борисов.

Dnes.bg припомня, че в началото на март 2008 г. подчинената на тогавашния земеделски министър Нихат Кабил поземлена комисия в Самоков изненадващо обяви, че няма възможност да поправи решението си за върнатите в повече гори на Сакскобургготски.

Заради нейна доказана фактическа грешка лидерът на НДСВ получи два пъти гора от 4000 дка.

Оказва се, че единственият начин държавата да си върне надписаните декари е ресорната агенция да заведе дело срещу регионалната комисия в Самоков.

В момента Симеон Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които царската фамилия е владеела до 1946 г.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

През 1998 г. Конституционният съд обяви за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на цар Фердинанд и цар Борис и техните наследници.

Документът уточнява, че според списъка от 1946 г., изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17.

От тях на царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” (от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община), “Царска Бистрица”, “Саръгьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков – Боровец и с. Бели Искър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Златко, точно баба ти гласува за Мадридския мошенник. Даже сигурно и ти, а? Не плюй народа си, пионерче, комсомолче, комунистче. Няма по тъпо стадо от комунисткото.
102
0
 
0
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 14 години
АМИ ЗАЩОТО В АВСТРИЯ НЕ СА И ПОМИСЛЯЛИ КАТО НЕДОУБИТИТЕ ФАШИЗОИДИ ОТ КС,ЧЕ МОГАТ ДА НАРУШАВАТ РЕШЕНИЯТА НА ПАРИДКИТЕ МИРНИ ДОГОВОРИ ОТ 1947Г.!
101
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
защо никой в австрия не е върнал имотите на кобургота,а сега те са собственност на държавата и симеон може да ги посещава само като турист.този проблем не занимава никой в австрия.казва се отначало не,дори не смейте и да мечтаете за това.а тук в б.я.го дарихме с имоти,като на сватба.а сега?в турция наследниците на последния турски султан,само отдалеч могат да гледат имотите идват в турция с разрешение и туристическа виза.ние дори го направихме държавен глава и то два мандата,че за един не можа
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредната манипулация ! Нарочно му върнаха повече гори и земи, за да могат сега демонстративно да му "отнемат" САМО НАДВЗЕТИТЕ, вместо всичко ! А надвзетите са капка в морето ... Бълха го ухапала Симеончо !
99
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
Хихихи, всичко въъви по план. Пак ви пъецаках!
98
0
 
0
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 14 години
БОРИС III Е ВОЕННОПРЕСТЪПНИК СПОРЕД ПАРИЖКИТЕ МИРНИ ДОГОВОРИ!ИМУЩЕСТВОТО МУ СЕ КОНФИСКУВА!КС НЕ МОФЕ ДА ОТМЕНЯ РЕШЕНИЯ НА ТРИБУНАЛА!ВРЪЩАНЕТО НА СИМЕОН Е ОРГАНИЗИРАНО И РЪКОВОДЕНО ОТ ЦИОНИСТИТЕ С ТЕХНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ЯКОВ ДЖЕРАСИ,ЗА ДА ОБСЛУЖВА ТЕХНИТЕ САТРАПСКИ ИНТЕРЕСИ!ЧЕТЕТЕ ДОГОВОРИТЕ И МИСЛЕТЕ!
97
0
 
0
 
! Отговори
LXO преди 14 години
Царя хубави декари земя понавзе верно :D:D
96
0
 
0
 
! Отговори
OTEZ PAISII преди 14 години
Okazva se che ZARAT e vzel PO-MALKO IMOTI ot tezi 17,koito sa TEHNI PO ZAKON i samo ot edin imot"VRANA" na praktika e daril 3500 dekara sobstvena zemia...Na ZARA trabva da se varne"EVKSINOGRAD" i vsichki drugi imoti v PALEN RAZMER,koito TOI nai-dobre ZNAE kak da stopanisva...Republikanskite PRESTAPNIZI,koito nasila sazdadoha GOLATA i BOSA republika na Zloto v BG,koito NAMAHA NISTO,samo edni GOLI gazove na CHERVENI MAIMUNI,sega sa OTKRADNALI MILIARDI-TE sa TEZI,koito trabva da VRASTAT na BALGARIA
95
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Айде пак простотии!Симеон се върнал заради *** заговор.Ами баба мили гласува за него през 2001 година или 2 милиона ***, които пък сега гласуваха за ББ.След някоя година и него ще обясняваме не с простотията и комплексарщината си, ами със световни заговори против България.
94
0
 
0
 
! Отговори
somebody преди 14 години
царо се облизва - иска още да *** че да има и за внучето Хасанчо..
93
0
 
0
 
! Отговори
77 преди 14 години
Айде тез надвзетите гори ше му ги вземат,ама ко става с другите.Как царе - баща му и дядо му ще вземат държавни земи и гори по давностно владение.Точно те дето е трябвало да конролират някой да не заграби държавни гори и земи си изкарали документи. Туй не мога да го разбера, ако има някой юрист да каже
92
0
 
0
 
! Отговори
бачо Иван преди 14 години
Е, дано! Но нека видиме резултатите! То иначе както и ББ правеше само пиар. Сега и цялото му правителство само това прави пиар и самореклама. Но важни са не рекламата а КПД то на правителството. За сега въздух под налягане! Както и скапаното МВР - хванали бомбаджията ! Да , ама не! Милиционерска им работа. Ама до сега фаида никаква от тях!
91
0
 
0
 
! Отговори
antipoet преди 14 години
На поетичната душа моркова отзад мушнете и след това мръсната уста му запушете,преди в партер да го разчекнете..сори/95 нищо лично
90
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 14 години
Браво баци, пич отвсекъде.. :-)))))
89
0
 
0
 
! Отговори
КОКИ преди 14 години
Вижте,Б.Б ГОВОРИТОВА,КОЕТО НИЕ ИСКАМЕ ДА ЧУЕМ,А НА МЕНЕ МИ СЕ ЩЕ,ДАЙ БОЖЕ,ДА КОМЕНТИРАМЕ,КОГАТО СТАНЕ ФАКТ ОТНЕМАНЕТО НА ОТНЕТОТО ОТ ,,МАДРИДСКИЯ КОЗЕЛ,,
88
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 14 години
*** сте на бунището на историята. Това ще остане от вас, да ни се смеят бъдещите поколения, как сме позволили това.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СДС СИ ОТИВАЗнай'те ли какво ме плаши?Сайтовете бяха наши.Идваше ми да запея,в чест на "Синята идея".А, сега като мъници,плезим дългите езици.Няма капка остроумие,обща болест-слабоумие.Виж, червените редици,се изпълват с хубавици,а при нас вместо с модели,се напълни с дъртофели."Огнебор" ни сви елита,без дори да ни попита.А експертите ни важни,се оказаха продажни.Това е фазата последна.Накъдето да погледна,никой не ни уважава,явно ний' сме "стара слава".
86
0
 
0
 
! Отговори
до до: ивив преди 14 години
не казваи повярваха,а повярвахме.хванахме се като удавници за сламка за него така си е.*** то кво беше бе-този парламент СДС на власт,БСП в опозициа,след това обратното,маимуни ни беха направили,а мадитската маимуна ни прецака.и е важно,повече *** като ванко костов,да не ги допускаме до власт,че те разчитат на амнезиата ни
85
0
 
0
 
! Отговори
коки преди 14 години
СДС СИ ОТИДЕ БЕЗВЪЗВРАТНО,ОСТАНА В СПОМЕНИТЕ НИ ГРАНДИОЗНАТА ИМ ЛЪЖА.
84
0
 
0
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Търсят се, комунисти за изграждане на монолитна сграда, апартаменти по 20 квадрата, трима съквартиранта. Пълен пансион доживотно.