Борисов емна Горския цар

Премиерът: Дори от НДСВ смятат, че Симеон е надвзел гори
11 сеп 2009 16:00,
163
Борисов емна Горския цар
Снимка: БГНЕС

 

"До този момент с мен не е разговаряно доброволно да бъдат върнати надвзетите царски земи", обяви в парламента премиерът.

Така Борисов отговори на въпроса на Иван Костов дали лидерът на НДСВ е търсил диалог с кабинета за доброволно възстановяване на надвзети от него 4000 дка земи в Боровец.

"Дали с предишното правителство е говорено по този въпрос - на това да отговори предишният премиер", допълни Бойко Борисов.

По думите му дори членове на НДСВ смятат, че наистина има надвзети гори от Симеон Сакскобургготски.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров обяви, че сега семейството на бившия премиер е придобило непринадлежащи му земи от българската държава.

"Тази тема трябва да бъде решена веднъж завинаги. Ако има грешка, то земята трябва да бъде върната на българската държава. Отговорът на съда трябва да е чисто правен и професионален", каза Димитров.

Още по темата
"Убеден съм, че ще свършим всичко, което законът позволява", отвърна му Борисов.

Dnes.bg припомня, че в началото на март 2008 г. подчинената на тогавашния земеделски министър Нихат Кабил поземлена комисия в Самоков изненадващо обяви, че няма възможност да поправи решението си за върнатите в повече гори на Сакскобургготски.

Заради нейна доказана фактическа грешка лидерът на НДСВ получи два пъти гора от 4000 дка.

Оказва се, че единственият начин държавата да си върне надписаните декари е ресорната агенция да заведе дело срещу регионалната комисия в Самоков.

В момента Симеон Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които царската фамилия е владеела до 1946 г.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

През 1998 г. Конституционният съд обяви за противоконституционен Закона за обявяване в държавна собственост на имуществото на цар Фердинанд и цар Борис и техните наследници.

Документът уточнява, че според списъка от 1946 г., изготвен по нареждане на министър-председателя Кимон Георгиев, царските имоти са 17.

От тях на царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” (от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община), “Царска Бистрица”, “Саръгьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков – Боровец и с. Бели Искър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
ГорскияТ преди 14 години
И какво като надвзел в повечко горички ЦарА!? Имал възможност - взел! Няма съдебна система, няма гражданско общество, няма ценностна система ... щом е могъл да вземе - браво! Аз на негово място бих взел още повече. Както и повечето от българите. Какво тук значи някъква си личност?:-)
82
0
 
0
 
! Отговори
паметлив преди 14 години
онзи гъзолизец-олимпи кътев е виновен за много дела,нема ли некои се сети да изпрати ...на дългаааааааа почивка??
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
na ta snimka sigorno sa mu varnali imota,i kvo li si vika-eiii prekarax gi nai na kraia ot tuk napravo v kazinoto :)
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЦИРКЪТ СВЪРШВАБойко, получава шанс,цели 100 дни - толеранс.Нека не се заблуждава.Не е потънал във забрава.Много време, не остава,коня да се разиграва,дорде със "сините кокетки",пооправим стари сметки.Когато времето отмине,без да се церемониме,бързо, ще отправим взор,към премиера -"Огнебор".В историята със ***,замалко да "нагази лука",но сега е Премиер,и го чака "лют пипер".
79
0
 
0
 
! Отговори
77935 преди 14 години
Ама той хитрец... Сега ще каже, че те са му принадлежали по право и затова нямал имуществени претенции... Истината е, че се върна тук само заради имотите си. 8 години нехаеше за народа, който видя спасение в него... Жалко, за хората които му повярваха...
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПО ДЖОН ЛЕНЪНСедесарите са "гости".Затова са "Бог да прости".Ритни ги, със мощен "кик"-"Ейт Дейс а Уик"!ПО ПОЛ МАКАРТНИЩе минат пак, година-двеи всичко ще се ***.Тогава от "немайкъде",пак ще търсим БСП.Но, дали ще ни прости?Нека пеем:"Лет ит би"!ПО МИК ДЖАГЪРС това правителство, нещастно,попаднахме от "глог на трън".Затова: "Ай кен гет ноу,Сетисфек-шън"!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАПИТАЛИЗЪМЧовек се ражда оптимист,с ведри мисли, с поглед чист.Но, по-късно, за беда,попада в гадната среда,на "демократи"-мизантропи,на "Мамона"-жалки роби.Цял живот, ще ти внушават,че разкоша заслужават,който, ти със адски труд,поднасяш им на своя гръб.Че си негоден материал-за "обслужващ персонал",на богаташките дечица,да носиш "златната лъжица".Пробутват ти идеен сурогат,за някакъв си "равен старт".-Да, таковам, ваш'та мама,за таз, голямата измама!***, с яката гърбина,ще учи после във чужбина,без, дори, да се поти,баща му, всичко ще плати.А, ти, момченце от "Прованса"или от бедния квартал,дори със пет образования, ще си останеш-"ушна кал".Това е то "КАПИТАЛИЗ'***"!Разбери го, още млад!Не си ли рожба на "ЕЛИТА",напразно, ще опъваш врат!
76
0
 
0
 
! Отговори
ивив преди 14 години
Симеончо си е чист мошенник и трябва да бъде съден. Който е гледал интервюто на Кеворк Кеворкян с него в Мдрид знае ,че тогава на зададения му въпрос дали има имуществени претенции към Б-я той отговоре твърдо не ,даже имитира че е малко обиден защо му задават такъв въпрос на който се разбира според него, че нямало да иска нищо. Обаче след като дойде на власт з тези "800 дни" прояви максимално безочие и нахалство да вземе колкото се може повече.
75
0
 
0
 
! Отговори
Тоня преди 14 години
Грешка на скоростта, исках да кажа, че Симеон не е никакъв на Симеон ...
74
0
 
0
 
! Отговори
коки преди 14 години
Бравооо,48,точно та дрънка,ТОВА Е САМАТА ИСТИНА,ХАМЕЛЕОНИТЕ В ПОЛИТИКАТА НИ СА ......МАЙ ВСИЧКИ ДО ТУК....
73
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Тоя крадец си беше разперил мръсните лапи да заграби цяла България, затова синът му катастрофира и остана ни жив, ни умрял и му ампутираха ръчичките... право казваше баба Ванга, че за греховете на родителите децата плащат.
72
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
На тоя дъртия лъжец да му отнемат всичко, за опит за кражба на държавни имоти!
71
0
 
0
 
! Отговори
63954 преди 14 години
До добавен от: Анонимен преди 4 минутиЕй комунистически шут, още плащат ли за *** на партийни дупета??? Гледам и клозетна лирика си прописал...
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да му ги взимат по бързо, че да не ги проиграе на комар !!!
69
0
 
0
 
! Отговори
Тоня преди 14 години
Симеон няма НИЩО ОБЩО със Симеон !!!
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТАКА СЕ Е ОБЛИЗАЛ ВСЕ ЕДНО СА МУ ГО НАБИЛИ ОТЗАД
67
0
 
0
 
! Отговори
Гилотината преди 14 години
Боже пази царя, че да се видим. Сетне да ходи на свиждане в ада, приятно прекарване на всички царе, *** и лакеи. Ха Ха
66
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 14 години
Съгласна съм с теб на 100 %, че не трябваше да му дават нищо само, защото е бил на власт. Но нали знаеш, че и онези, които са му дали лъжицата в устата са я облизали. Време е тази грешка да се поправи, но аз вече не вярвам в "чудеса". :(
65
0
 
0
 
! Отговори
Nefteniq преди 14 години
Квито и стихотворения да си съчиняваш, баце, Смирненски нема станеш, а и той пише за идеи, а ти - за да угаждаш на крадливи *** като Масларова. А парите, които ти плащат да цапаш форумите с комунистическите си измишльотини сигурно ше ти стигнат само колкото утре да си купиш баничка. В замяна на това любимите ти Станишевци откраднаха милиарди и зтова сега ти се радваш на баничката. Комунизмът си отива, слава Богу !!
64
0
 
1
 
! Отговори
плъхчо преди 14 години
8оо дни стигнаха на царя за да направи това за което дойде-да окраде държавата.