Прокуратурата няма данни Красьо да е имал влияние над политици

В списъка, предаден в парламента, нямало нищо смущаващо
26 ное 2009 11:46,
40
Прокуратурата няма данни Красьо да е имал влияние над политици
Снимка: БГНЕС

Няма данни, а и не сме изследвали това дали бизнесменът Красимир Георгиев (Красьо Черния) е оказвал влияние и в политиката, заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
    
В списъка, който сме предали на комисията за борба с корупцията в парламента, не виждам нищо смущаващо, отбеляза главният прокурор. Освен това не можело да се очаква, че по списък с телефони могат да бъдат открити доказателства за това кой и какво е говорил.

Иначе имало редица спекулации и публикувани имена, които не са в списъка, поясни главният прокурор.
   
Първите политици, контактували с плевенския Красьо, обави Яне Янев миналата седмица. С уточнението, че не казва всички имена, а само тези на хората, търсили Красимир Георгиев, Янев изреди Кирил Добрев (БСП), Лютви Местан, Касим Дал и Ердоган Мехмедов от ДПС.

Два дни след това Добрев и Местан показаха документи от прокуратурата, според които не те са търсили Красимир Георгиев, а той ги е търсил. На Кирил Добрев бил изпратил поздравления за Коледа и за Нова година. С Местан имал два разговора от по няколко секунди, в които се уточнявали кой е и защо се обажда.

Още по темата

Единствено Касим Дал обяви, че си е говорил наистина с плевенския бизнесмен – „имали си лаф“.

С това обаче сюжетът „Красьо и политиците“ не се изчерпа. В сряда вълната яхна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и обяви пред репортери, че в телефонния указател на плевенския бизнесмен имало над 1000 имена на хора от ВСС, съдии, прокурори, политици.

В списъка на Сидеров се оказаха още редица водещи политици от ДПС и БСП, както и ключови фигури от НДСВ.

Сидеров не отговори на репортерските въпроси откъде има тази информацията – бил я получил по пощата, но била 100% достоверно.

В четвъртък сутринта главният прокурор Борис Велчев коментира, че общественият отзвук по темата „Красьо“ е много по-сериозен, отколкото са възможностите и средствата на Наказателния процесуален кодекс да се стигне до истината.

Все пак това било "добър повод всички да си зададат редица въпроси и вероятно много хора са като стреснати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Молба до всички четящи: Сърдечно Ви умолявам, да съберем данни и ги пратим на прокуратурата за да "образуват производства" и да имат работа.В противен случай може да ги съкратят поне с 15%.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A прокуратура има ли...
32
0
 
0
 
! Отговори
rgm преди 14 години
Тя прокуратурата за какво ли има данни?И да има ... какво от това? Сега му викат ЛОБИ.
31
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
браов пич нарочно написах ботичели да видим дали някой въобще ще хване грешката. имам чуството че герб правят медийни сензации и се стараят да ни нахранят с тях . но народа иска хляб , щото сеири гледаме 20 години ама по-нахранени не сме станали. всичко е замислено преди 20 години от демократите деца на видни социалисти и плана си тече в пълна сила. ето имаме си охрана министър прецедател,имаме си и етническа партия начело на власта, *** за които има права но не и задължения.................
30
0
 
0
 
! Отговори
Красьовица преди 14 години
Стига с този Красьо, бе! Само отвличате вниманието на народа от страшните, трудно решими от правителството проблеми! Ама на зима ще ядете на Красьо х...!
29
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Нали *** го избраха Велчев..............а кой е баща МУ.............гарван гарвану ,око не вади............Велчев е последната комунистическа крепост !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
на всеки километър преди 14 години
Кво съдействие от чужбина,бе човек!?Ами нали и Велчев е един от тях!:(
27
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
A ima li takuv chovek Krasio vsushtnost? Zashto mediite koito sa vinagi tolkova jadni za kruv dosega ne sa publikuvali nito edna negova snimka i nikoi ne znae koi e toi? Az bih poviarvala che ima takuv chovek no naposleduk vse poveche se zamisliam dali toi sushtestvuva...
26
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
няма как пичлигар на 27-28 години да има влияние в тези среди без да има покровители и кукловоди. Просто се е взел много насериозно, но просто е една маша, чрез които големите батьовци си въртят игрите. Дали са му една кола, една фолк певица и малко кинти да се заиграва и да им върши черната работа
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Писна ми от този Красьо.Голям медиен екшън спретнахте пред народа.Важното в момента са данъците, задълбочаващият се хаос в здравеопазването,псевдообразованието у нас, безработицата.Стига прах в очите.Чак толкова слепи не сме.Свършете нещо на практика най-накрая.Не искаме "ГЕРБ ШОУ"-номерът се изтърка и все повече ни вбесява.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами той човечеца направо си го казва че хората искат главата на Красьо и компания ама средствата на НПК са нищожни. *** държавица-няма оправия.
23
0
 
0
 
! Отговори
до Бай Йух преди 14 години
незнам дали някой ще ти даде линк ама го показа Сашо диков по канал 3 - едро момче с големи мускули, черна блузка, къса подстрижка, дебел врат, докторант на Свищовската академия и снимките които показаха бяха как натиска фолк фурията Магда и големи софри с присъствието на ректора на академията
22
0
 
0
 
! Отговори
Зи Зи Топката преди 14 години
Абе стига с този Красьо бе, аман от прах в очите!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
....Прокуратурата няма данни Красьо да е имал влияние над политици............политиците нямат данни за влияние на Красьо над прокурори и всички пляснаха с ръце па се прегърнаха..... и ядоха пиха и се веселиха, ...ама аз не бях там и не се веселих с тях, а стоях кротко пред компютъра и тихо псувах...Боже, до кога?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за пореден път .... Красио е НИКОЙ .... Този или тези които мъ дарпат конците са по важни ... А за влиянието да питат ЦЦ той може да има някое друго впечатление ...
19
0
 
0
 
! Отговори
Стар кадия преди 14 години
Ка щяло!Вие да не вземете да си помислите нещо? Аз съм сериозен.Друг въпрос е, че Красьо си е мъжка секретарка на тези които имат влияние над политици. А, и над съдии, пркурори и следователи. Да не ги забравяме и тях, че ще вземат да се обидят.И още...Вчера прочетох великолепен коментар който копирам тука:Жалка държава щом тефтерчето на Красьо е по-популярно от тефтерчето на Левски!" Толкоз.
18
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Някой може ли да даде линк към някаква снимка на този прословут Красьо. Дайте да го видим тоя хубавец, дето с всички политици е на "ТИ"
17
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 14 години
бочели или ботичели? (смях)
16
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Това е пародия на държава приятелю, а злощастните хорица, които са честни и свестни се чудят как да свържат двата края. Така ще е докато има тарикати като Красьо, Вальо Топлото, Масларова и цялата турско-комунистическа мафия, която ги покровителства. Мисля си че просто не сме пораснали за нормална демокрация, а всичко е една анархия и чалга, където могат да виреят определен тип хора
15
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
ми като ходиш по чалготеки кво очакваш да ти пуснат ботичели и да си сред културни хора ли ? кой квото търси намира са казали хората. аз чалгии не слушам и никой не си завира *** в чашата ми когато съм на дискотека.ама щото не пускат чалги-порно