Прокуратурата няма данни Красьо да е имал влияние над политици

В списъка, предаден в парламента, нямало нищо смущаващо
26 ное 2009 11:46,
40
Прокуратурата няма данни Красьо да е имал влияние над политици
Снимка: БГНЕС

Няма данни, а и не сме изследвали това дали бизнесменът Красимир Георгиев (Красьо Черния) е оказвал влияние и в политиката, заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
    
В списъка, който сме предали на комисията за борба с корупцията в парламента, не виждам нищо смущаващо, отбеляза главният прокурор. Освен това не можело да се очаква, че по списък с телефони могат да бъдат открити доказателства за това кой и какво е говорил.

Иначе имало редица спекулации и публикувани имена, които не са в списъка, поясни главният прокурор.
   
Първите политици, контактували с плевенския Красьо, обави Яне Янев миналата седмица. С уточнението, че не казва всички имена, а само тези на хората, търсили Красимир Георгиев, Янев изреди Кирил Добрев (БСП), Лютви Местан, Касим Дал и Ердоган Мехмедов от ДПС.

Два дни след това Добрев и Местан показаха документи от прокуратурата, според които не те са търсили Красимир Георгиев, а той ги е търсил. На Кирил Добрев бил изпратил поздравления за Коледа и за Нова година. С Местан имал два разговора от по няколко секунди, в които се уточнявали кой е и защо се обажда.

Още по темата

Единствено Касим Дал обяви, че си е говорил наистина с плевенския бизнесмен – „имали си лаф“.

С това обаче сюжетът „Красьо и политиците“ не се изчерпа. В сряда вълната яхна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и обяви пред репортери, че в телефонния указател на плевенския бизнесмен имало над 1000 имена на хора от ВСС, съдии, прокурори, политици.

В списъка на Сидеров се оказаха още редица водещи политици от ДПС и БСП, както и ключови фигури от НДСВ.

Сидеров не отговори на репортерските въпроси откъде има тази информацията – бил я получил по пощата, но била 100% достоверно.

В четвъртък сутринта главният прокурор Борис Велчев коментира, че общественият отзвук по темата „Красьо“ е много по-сериозен, отколкото са възможностите и средствата на Наказателния процесуален кодекс да се стигне до истината.

Все пак това било "добър повод всички да си зададат редица въпроси и вероятно много хора са като стреснати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Манолски преди 14 години
Да ве, за Красьо знаем, кажете с Магда какво става освен че снощи пя в Планета клуб - Стара Загора и си навираше задните части в питиетата на хората
13
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
И сега в крайна сметка какво стана с Красьо, аджеба? Магдето може ли да се чувства свободна да и вкарам една оферта ?
12
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
разберете че в прокуратурата се дорави с факти . единствения факт е разпечатките от телефона му. няма данни за купени съдии- дали защото са купени и правят така че да излязат чисти, дали защото не са достатъчно инициативни в набирането на документи за доказване и т.н.Н а мен ми е чудно щом уж купувал магистрати как може същите те да водят разследване. да ни дойдат на проверки от чужбина. ей тва го приемам за грешка на велчев че не поискал съдействие от чуждестранни власти
11
0
 
0
 
! Отговори
саас преди 14 години
тва е политика на държавата. вижте образованието и неграмотните . всичко е направено с цел щото ако си останем прости че и още да изпростеем , те ще никрадът а ние ще си блеем и ще вярваме на всичко
10
0
 
0
 
! Отговори
sa преди 14 години
главния прокурор си е ток.не се впускайте да го плюете защото на него му се дава списък с номера с които е разговарял или са разговаряли с красьо черния.дотам. кво да направи човека сам да си съчини обвинителния акт ли. няма доказателства за купени магистрати, всеки отрича и човека е с вързани ръце , защото този който е създал красьо черния сам го е пренесъл в жертва за да се отклони вниманието от него. пускат по медиите и ние като овце всичко приемаме за чиста монета. тва е политика на държават
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма данни...има сметки в швейцарски банки.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тя БГ прокуратурата по презункция няма данни за нищо, особено като и бутат под масата!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех, не думай!!! Ами, че вие имате ли изобщо данни за нещо, бе Велчев??
6
0
 
0
 
! Отговори
teo преди 14 години
ТОЗИ КРАСЬО Е ЧЕРВЕН, А НЕ ЧЕРЕН, ЗАЩОТО ТОЙ ТАКА ОТЛИЧНО СЕ СПРАВИ С МАНИПУЛАЦИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО И ОСТАНА СУХ ПРИ ТАЗИ ЧЕРВЕНОТУРСКА ПРОКУРАТУРА, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как да има доказателства като дори и съдебната система работи за тоя Красьо че дори и тоя главни прокурор и той сигурно си е пил кафето с него.Само като прочетох това "изследвали" ми стана ясно че тоя главния прокурор халхабер си няма от тая работа дето я върши.Да оставят изследванията на учените а те да вземат да се заемат с разследванията.Това нащо не е прокуратура, това е някаква збирщина некадърници който се чудят ко да правят по цял ден и разиграват разни циргаджийски номера.
4
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Време е балона да се спука и от него да излезе ........ въздух, дори и не под налягане. Стига манипулации - толкова напакости,че ако е истина не е между живите. Време е да се търсят други компромати.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е как бе нали той ги е назначил кой рита срещу работодателя си когато е доволен
2
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Е как да има данни, като тоя велчев сигурно и той е говорил с него...само че с друг него в номер :)
1
0
 
0
 
! Отговори
И Аз на Вас преди 14 години
Съдебната система на Красьо в действие .....