Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати

Няма обаче да могат си купуват жилища от фонда на МО
11 дек 2009 07:46,
189
Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати
Снимка: БГНЕС

Промените във военния закон, който влезе на първо четене в парламента, предвиждат пределната възраст за пенсиониране на кадровите войници да се намали от 49 на 45 години.

Офицерите със звание генерал-майор и генерал-лейтенант ще излизат в заслужена почивка съответно на 58 и 59 г. А не както бе досега на 60.

Засега няма да се премахва даването на 20 заплати при пенсиониране на военните.

"Ние поемаме ангажимент да получат своите 20 заплати, но това ще стане разсрочено в разумни срокове, които да не разрушават бюджетната дисциплина на министерството", категоричен е министър Николай Младенов.

Другите изменения в закона прекратяват практиката военните да могат да купуват жилища от фонда на Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
по преди 14 години
ами *** те е родила ***,ама именно защото си такъв не си станал военен....хахахахха
88
0
 
0
 
! Отговори
Росен преди 14 години
Слагайте ми минуси , слагайте , пак за всички сте безмозъчни *** шапкари да ми ядете сещате се каква , тъпациииииииииии.
87
0
 
0
 
! Отговори
мики преди 14 години
С това че ти никога няма да разбереш какво е да си на мисия зад граница и куршумите да свестят покрай теб когато си на патрул.
86
0
 
1
 
! Отговори
1111 преди 14 години
... не знам дали обърнахте внимание на думата ОБУЧЕНИЕ... На военните им се налага,искат или не, да са в крак и на ниво с всички армии в НАТО. На кой от каруцарите тук да обяснявам с какви темпове се развиват военните технологии, съвременните оръжия и комуникации. Няма как военните да са *** и мързеливи, няма кой да им го позволи. И да, има много свободни места, давайте г-да каруцари, пробвайте се дали ставате за военни..
85
0
 
1
 
! Отговори
кики преди 14 години
Роди ме мамо *** аз сам ще стана шапкар!С какво тези дебело серковци са по-полезни от лекари,учетели и всички останали с чиито данъци ще се изплащат 20 им заплати?
84
0
 
0
 
! Отговори
jj преди 14 години
Не можеш да вземеш квартирни щом си на бащин имот.
83
0
 
0
 
! Отговори
тв преди 14 години
леле,ама вие сте много зле...сега всички започнахте да мислите много за обикновените пенсионери,за учителите,за не знам си кой още,защото давали на военните 20 заплати,ами това не е от вчера бе душици,това е от годинииииииииии,не е сега измислено......а това направо ме уби-да нямали право на работа...ама ти добре ли си бе човек и виждаш ли какви глупости пишеш.....отиди се прегледай,понеже това не е коментар на нормален човек...
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Друго трябваше да се измени в закона - да се приравни професията на фуражките към тези на останалите, но ако трябва да се сложи горна възрастова граница, до която може да са под фуражка, примерно 40 години за войниците, 45 за офицерите и 50 за генералите. След това, да бачкат като всички останали, докато си навършат съответната възраст, кото сега е 60 години за жените и 63 години за мъжете и никакви допълнителни заплати при уволнение на наш гръб.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм *** военен и взимам 1200 лева заплата квартирни 120 лв на месец живея в бащината си къща на 3 етажа в Варна. След 4-5г. ще се пенсионирам на 45г. и ще взема около 30 000лв. Пенсията ще ми бъде тавана -800лв.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На военните работата им е лека. Пенсионират се рано, като награда и 20 заплати, ох Абургистан с абсурдните закони. Комшията военен, пенсионира се рано взе си многоте заплати и сега работи, а за другите хора безработица. Да се вметне в закона да нямат военните право на работа след пенсионирането си тъй като са облагодетелствани твърде много спрямо другите пенсионери . И всички пенсионери изкат същите привилегии нали сме демократична държава без дискриминация и всички сме равни.??
79
0
 
1
 
! Отговори
ww преди 14 години
Чета и немога да повярвам, защо толкова злоба, ако беше толкова лесно в армията нямаше хората да се уволняват още първата година. Които иска да стане военен добре е дошъл, свободни места колкото щеш, пускаш документи, вземаш изпитите и готово. Ама да не стане така че още на първата година и да си пусне рапорта за уволнение защото нямал свободно време, ами много наряди давал, било му студено, ами не обичал да го командват, ами викали го посред нощите, ами местелиго в друг град и много още такива.
78
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
до това нещо ТОНИтази безполезна прослойка, както я наричаш ти беполезно НЕЩО, те спасява винаги при всякакви кризисни ситуации,наводнения, земетресения и всякакви бедствия. Само те са достатъчно обучени и технически подсигурени. Ако ти разкажа и за мисиите, няма да схванеш нищо по очевидни причини. И зад тези обучения стоят малка армия от фулмастри, които подсигуряват всичко необходимо за качественото им обучение и са много важна част от армията.
77
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 14 години
da be,sega pyk za6to ne gi dadyt tezi pari na u4itelite.....ama rewahte pak predi izvestno vreme,kogato u4itelite iskaha uveli4enie na zaplatite i kazvahte-uuuuuuuuuuuuuu na tezi *** ne trqbva da im uveli4avat zaplatite i tezi sa im mnogo.................фурнаджийски лопати сте всички .......
76
0
 
0
 
! Отговори
Росен преди 14 години
Забелязвам , че тук във форума има доста тюфлеци , бивши военни и слагат минуси, що не се гръмнете и без това имате пощови всички.
75
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
ами след като правителството е от пожарникари, милиционери и военни, естествено че ще си гласуват закон за бившите си колеги
74
0
 
0
 
! Отговори
Цветанка преди 14 години
с какво един военен е повече от един работник, който десетилетия наред е работил и давал продукция. Какво са дали тези хора. От техните среди произлизат само престъпници, които пак тормозят обикновените хора. И същите тези обикновени хора, трябва да осигурят по 20 заплати за престъпниците. И то в една бедна държава и във време на криза. Не разбирам.
73
0
 
0
 
! Отговори
Патрон преди 14 години
Жалко, че ченгета и мързеливи военни управляват Абсурдистан! Вместо да направят такива заплати на учителите, те ги правят на най-мързеливите и безполезни членове на обществото - военните! От тях в момента няма полза, защото дори да стане нещо по-сериозно като военен конфликт, хитрите *** ще мобилизират цивилното население и ще го хвърлят на първа линия, а те ще си траят зад гърба му. Безсрамни крадливи *** са военните!
72
0
 
0
 
! Отговори
Росен преди 14 години
Това с пенсиите и обещетенията не е толкова важно , по лошото е , че бивши военни около 50 - 55 годишни , заемат работни места , а аз вече трети месец не мога да си намеря работа като икономист и заради тях.Тези тюфлеци понеже вземат пенсия са съгласни на всякаква заплата и така шефовете ги наемат с удоволствие.
71
0
 
0
 
! Отговори
Младен преди 14 години
Точно на тези дебелогъзи хрантутнци ли намериха да дадат по 20 хилки. Нямам думи.Мл
70
0
 
0
 
! Отговори
до 53 Иван преди 14 години
Точно така Иване!! А военните, цял живот си клатят краката, козируват си и се занимават с някакеи там вътрешни неща. Има няколко стотин дето са помирисвали бойното поле през последните години, останалите наричат работата си СЛУЖБА, и единствената им що годе смислена работа е да пазят поделенията от гражданите :). Пенсионират се рано, 20 заплати, дълги години пенсии, осигуровки не плащат - социална несправедливост е прав си!