Р. Петков: Проституцията да се забрани, не пушенето

Депутатът: Ще изпуша кашон цигари, вместо да го продам
18 фев 2010 12:03,
122
Р. Петков: Проституцията да се забрани, не пушенето
Снимка: БГНЕС

"Коректно е да се даде възможност на собствениците на заведения да избират дали там да се пуши, или не", коментира депутатът от парламентарната група на "Коалиция за България" Румен Петков.

Той обясни, че от година и половина е отказал цигарите и добави: "По принцип съм противник на такъв тип ограничения, защото непушачите имаме права, но пушачите – също.

"Коректно е да се даде тази възможност, защото търговецът ще може най-бързо да усети дали когато разрешава пушенето на територията на заведението си има клиентела, или не.

Има неща, които трябва да бъдат категорично забранявани и криминализирани, примерно проституцията, и ние трябва да направим такива промени, които да криминализират както предлагането на тази услуга, така и ползването й. Но мисля, че случаят с пушенето не е такъв”, каза Петков.

Още по темата

По думите му собствениците най-бързо ще разберат кое позволява да им се пълнят заведенията, т.е. да печелят, тъй като затова са ги направили.

"Аз, в интерес на истината, от търговия не разбирам. На мен ако ми дадат един кашон цигари да го продам, по-вероятно е да пропуша пак”, пошегува се депутатът.

"В стаята на ПГ на "Коалиция за България" не се пуши - пуши се в отделна малка стаичка", обясни още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
Кух та дрънка преди 14 години
От дълбокомисленото изказване на Румен Петков следва извода, че вече не му става ама много му се пуши. Кажете ми с такива политици как ще се откъснем от дъното на Европа?
54
0
 
0
 
! Отговори
Проститут преди 14 години
Ама тя проституцията е забранена и подсъдна
53
0
 
1
 
! Отговори
Лустратор преди 14 години
Да се забрани БСП и да се въведе лустрация за всички служили в ДС! Без право на признаване на трудовия стаж за времето от вербовката до разкриването!
52
0
 
1
 
! Отговори
дидо преди 14 години
Г-н Петков явно мисли за политическата проституция .Ами ако нормалната е законна ще имат големи загуби.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди няколко месеца си направих труда да направя едно "проучване".От рак на белите дробове умират към 1,3 млн човека на година като 15% от случаите са заради генетични фактори, излагане на асбест, замърсяване на въздуха и т.н.В същото време при автомобилни катастрофи умират годишно 1,2 млн човека а 50 млн остават с някакви наранявания. И двете статистики са на СЗО, има ги в уикипедия а и на други места.Та защо аджеба не вземат да забранят автомобилите?
50
0
 
3
 
! Отговори
ваня преди 14 години
43 ако е легално как ще стане това с насила да те направят протитутка,обясни ми че не разбирам и не съм пубер имам син.други въпроси?
49
1
 
2
 
! Отговори
____ преди 14 години
ТЕБЕ да те забранят със закон *** такава...... ейй докато има такива хора , ще вървим все назад...
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Напротив,легализирайте Я ПРОСТИТУЦИЯТА и да се "упражнява" само на строго определени места с редовен медицински преглед на "жриците на любовта" и да си плащат данъците както всеки работещ,защото на проститутките проституцията им е работата!А това са много,много пари в бюджета!Така смятам,а и никъде от сътворението на света никой,никога не е успял да "унищожи"проституцията!!!В Азия това си е цяла наука.
47
2
 
5
 
! Отговори
3 преди 14 години
Забраната на пушенето има две основни цели: 1. Да се намали броя на пушачите въобще, ако можеш да си пушиш само в къщи а по кръчмите, кафетата и дискотеките не, със сигурност по този начин ще се намали както броят и на пушачите така и тези, който не спрат да пушат ще пушат по-малко.2. Тези който не пушат няма да бъдат тровени от пушачите, който са навсякъде. А логиката за това собствениците да си решат звучи почти толкова малоумно, колкото диларите сами да си решат да продават дрога или НЕ!!!
46
3
 
6
 
! Отговори
светла преди 14 години
Проституцията е в мислите на мъжете, които не могат да си хванат жена.Искам да кажа, че те са я измислили и наложили.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mi da te xorata sami 6te gi sprat cigarite,kato gledam ste gi napraili 5lv.napravete gi 15lv.i problema e re6en nikoi niama da pu6i.
44
1
 
3
 
! Отговори
katolik преди 14 години
И защо да се забранява проституцията бе комунист!!!Като я забраните ще изчезне ли...или ще я управляват твоите хора!!!
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си Румене, за 1 път да кажеш нещо смислено.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ваня ако принудят дъщеря ти и я е подложат на такъв тормоз, ще бъдеш ли съгласна да плаща данъци, защото е малтретитана по всички възможни начини?В момента се явяваш в ролята на "ваня", а всъщност си някой пубертет или сводник?
41
5
 
1
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
Пикането из фонтани и шадравани също трябва да се забрани.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дори наркоманите ми харесват повече от пушачите, че те поне се крият из разни дупки, докато пушачите смятат за съсвем естествено че като се тровят те трябва да се тровят и другите.
39
0
 
2
 
! Отговори
ваня преди 14 години
светле,ти сериозно ли мислиш че като е забранена проституцията и няма да я има
38
3
 
3
 
! Отговори
мама банана преди 14 години
Проституцията е от най-старите професии. Имало я е винаги и навсякъде. В обществата първите закони са били неписани , идващи от морала и обичаите. Смята се, че когато нещо се практикува масово и достатъчно дълго време, въпреки че не е регламентирано става закон.Не трябва да се забранява, а трябва да се въведат правила. Забраната само прави някой хора богати, на гърба на проститутките, а парите остават в сивия сектор.За пушенето е прав. Всяко заведение да си реши.
37
0
 
7
 
! Отговори
ваня преди 14 години
че то тук май всички сме на мнение че трябва да се легализира проституцията само тези от които зависи това не го проумяват.да се криминализира и защо?има търсене има и предлагане вместо да има и данъци от това и работещите да са под медицински контрол,петков говориш големи глупости.не съм пушачка, нямам нищо против пушачите стига да не тровят мен,всеки сам си прави избора
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕКА ДА ИЗПУШИ И ПЕТ КАШОНА, АКО ИСКА, НО ПРЕДИ ТОВА ДА МИНЕ ПО КОРИДОРИТЕ НА РАКОВАТА БОЛНИЦА !!! СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПУШАЧИ ...