Първанов вади стенограмите и за "тройката"

Според него бракът "Сергей – Доган – Симеон" бил за добро
12 мар 2010 17:27, Красимир Ангелов
600
Първанов вади стенограмите и за "тройката"
Снимка: БГНЕС

“Проблемът на тройната коалиция не е нейното формиране, а в политиката, която правеше след това”, обяви президентът Георги Първанов на специална пресконференция.

Според него бракът БСП–НДСВ–ДПС е направен за доброто на страната и за успешното членство на България в ЕС.

Държавният глава обеща до края на мандата си да публикува и стенограмите от сформирането на кабинета “Станишев”, както и разговорите му с бившия руски президент (по настоящем премиер) Владимир Путин.

Според Първанов големият въпрос са олигарсите и “как и кога станаха такива”.

“Всички мълчат, но ключът е идеята за икономическите досиета. Обясняват, че няма такива. Но би трябвало някъде да има събрана информация – кой на кого какво е дал”, попита президентът и категорично отрече да познава хора от кримиконтингента.

“Преди време министър Цветанов ме попита дали познавам Маргините. Но ако иска, той може да попита и хора по-близо до него дали ги познават, може да попита г-н Костов дали ги познава”.

Въпреки критиките си президентът даде ясно да се разбере, че не иска оставка на кабинета Борисов.

“Аз може и да критикувам правителството, но не мога да си представя, че евентуално служебно правителство може да реализира успешна антикризисна политика”, уточни той.

Първанов бе категоричен, че очакванията на правителството за скорошно излизане от кризата няма да се сбъднат.

Според него кризата у нас ще бъде по-дълбока и ще продължи по-дълго.

Още по темата

“Продължението на кризата ще е правопропорционално на оставането на министър Дянков в Министерския съвет”, продължи с атаката си държавният глава.

Президентът изрази несъгласие и по повод предложението за увеличаването на здравноосигурителната вноска от 8 на 10 %.

Според него предложеното увеличение не е антикризисна мярка и не гарантира събираемост на допълнителните приходи и по-добри медицински услуги.

Първанов се закани още, че ако законът за ГМО мине в парламента в този си вид, той ще му наложи вето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
0
 
0
 
! Отговори
meda преди 14 години
p's.ot kade o4akva dobri prihodi i kade da osigori rabota za tolkova mnogo hora s obrazovanie i bez kvalifikaziy A IDE LYTO POBARZAITE GOSPODA MINISTRI/IMAME LI MINISTERSTBO NA TURIZMA?/ OPRAVETE SI REKLAMATA I SI NAPALNETE HOTELITE ZASTOTO NA DARGAVATA I TRYBVAT PARI I TO MNOGO PARI OPRAVETE SI SOBSTVENNOSTTA NA HOTELITE I STE STE BOGATI
509
1
 
2
 
! Отговори
Goce преди 14 години
Гоцо Доносников е срам за българската нация. Но Цица тъпоглавова е още по-голям резил! Меле-е-е-е, тая недомаслената кой й даде дипломата? Има няколко символа на позора в българския парламент от прехода, от който не можем да излезем. Все селянки недодялани и прости, все завършили Юридическия факултет на Софийския университет, все бивши адвокатки... Боже, прости им безпаментана ужасяваща простотия... заради всички интелигентни и способни, високо културни български юристи! Цица не може да свърже изречение от подлог и сказуемо! Ами Фидоска-недоноска - какъв връх на простотията! Ами недомаслената Катка Михайлова (класната), на която българския народ плаща от 1991 година, за да се научи да се изказва в качеството си на депутка, но така и не се научи горката, че не бива да ръси глупост след глупост. За сметка на това с послушание ще стигне до пенсиониране като депутат. Ами вечно пияната Танчето Дончевата... Символи на падението! Пейзажът е опустошителен и вцепеняващ. Уродливост, която още 50 години няма да си отиде заради тези посредствени ***, допуснати до властта.
508
0
 
0
 
! Отговори
meda преди 14 години
iskam da predloga na vnimanieto na vsi4ki vas da publikuvate koi kakvo snae ot poslednite 20 godini za druga 4ernomorska perla koyto nykaksi ostana nastrani amoge bi zabravena ot pravitelstvo 4itateli a imenno DUNI iskam da pro4eta malko pove4e za pologenieto tam -za viso4aisite gosti i za sobstvenizite na kompleksa za yhtenoto pristaniste koeto sa glasyha da pravyt za tuzari A bivsata PERLA koi y dokara do tova pologenie? kogato edna dargava kato nasta si zatrie turizma ot kade o4akva p
507
5
 
3
 
! Отговори
антиурод преди 14 години
Гоце ти си урода които ме отврати да се чувствам БЪЛГАРИН. Бог да не ти прости!
506
4
 
3
 
! Отговори
Кака преди 14 години
Не е въпросът в стенограмите,а в съдържанието на разговорите. И всичките да публикуват, нищо няма да се промени. Първанов трябваше да даде Дянков на съд- нека да доказва дали твърдението му за милиардите е вярно. Но сега не се говори за обвинението към Първанов, а само за стенограмата, която показа какъв бъзльо е Дянков.
505
4
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Гоце знаем каква орязана стенограма ще дадеш на народа ей!
504
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да ве то щото преди това имаше пари за тия социялни групи много.а това което имаше го вземаха ***!!!
503
6
 
4
 
! Отговори
Жмур преди 14 години
Въх! Ама ти сериозно ли??? Първанов "ТРЪГВА СРЕЩУ НЕГО - ГРУБО, АРОГАНТНО,***....." Ами аз,доколкото си спомням,"грамотният" министър си позволи да се прави на шут пред доста голяма аудитория за сметка на Президента! За мен ако говорят подобни лъжи,ще има избити зъби и разпрани изпускателни семеринги! Сашо Диков май си прибра крилцата и се чуди какъв *** ще си намери забит в *** утре сутринта! А на "НОВАТОРСКОТО правителство на Г Е Р Б му видяхме новаторските методи без коледни добавки за песионерите,без пари за майките-студентки и майките на близнаци,пенсионна възраст 65 години,здравнит осигуровки ги вдигат...
502
8
 
5
 
! Отговори
марин 201 преди 14 години
Кой ???????Първанов ли не познава хора от криминогента ??? И като го казва това вярва ли си ??? Или да не би да си мисли, че ние му вярвяме ??????
501
2
 
1
 
! Отговори
естет преди 14 години
Естествено са ИМ били за добро...всички го усетихме и още много време ще сме с това "добро"...
500
1
 
6
 
! Отговори
@540 преди 14 години
Ти мани ми по едно време като спряха фондовете даже почнаха даже да критикуват европейците колко са "тенденциозни" към правителството. Само за "разумната" финансова/икономическа политика на новото правителство не съм съгласен съвсем. Но това е дълга тема
499
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за коя тройка?онази триперливата от хижата ли?
498
5
 
6
 
! Отговори
htc преди 14 години
\Braka Dogan Simo Sergei gei e dobur ama samo za pyrvanov za takia kato nas si e jiva muka
497
20
 
17
 
! Отговори
анонимен пенсионерЦИ преди 14 години
ТОВА КОЛКО "УСПЕШЕН" е бил проекта наречен "ТРОЙНА КОАЛЦИЯ" ясно и точно отговориха от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , ОЛАФ и СЪВЕТА НА ЕВРОПА КАТО СПРЯХА В С И Ч К И програми с мотива ,ЧЕ МНОГО СЕ КРАДЕ, ИМА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ, СЛИВАНЕ на МАФИЯТА С ВИСШИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА ЗЛОУПОТРЕБА С ЕВРОПЕЙСКИ СМЕТКИ по ИСПА, ФАР и САПАРД, КОРУПЦИЯ НА ВСИЧКИ НИВА и т.н. и т.н..НА всичко това Президента ВЪОБЩЕ НЕ РЕАГИРА - ДЪРЖА СЕ КАТО "УМРЯЛА ЛИСИЦА. И сега , когато САМО за четири месеца (след обстойни проверки и анализи) НОВАТОРСКОТО правителство на Г Е Р Б "отключи ВСИЧКИ замразени сметки, води РАЗУМНА финансова ПОЛИТИКА, ИМА ГРАМОТЕН (Нариащ нещата с ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА) финансов МИНИСТЪР, АГЕНТ ГОЦЕ ТРЪГВА СРЕЩУ НЕГО - ГРУБО, АРОГАНТНО,***.....
496
1
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 14 години
Изтриването на памет като процес на синхронизацията на един мъж и една жена трябва да е в корелация с желанията на жената за функции.
495
6
 
12
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
ГЕРБ е партията на олигарсите и незаконно забогатялите. И техни са икономическите досиета за които Първанов говори. Те са бившите номенклатурчици от БКП после пребоядисали се в СДС и НДСВ и други дребни икономическо-политически организацийки. Само ги вижте. Повечето милионери, повечето бивши членове на БКП, повечето сменили няколко партии.
494
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
комунистите имат 100г история история единствено от престапления срещу народа ни
493
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да си прави партия сьс слави да ги видим колко могат
492
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
коминтерна сьздаде македонската нация происхода на гоце не му позволява да направи нищо за спаска
491
1
 
6
 
! Отговори
Павлина Димитрова преди 14 години
Г-н Първанов с поведението си сочи, че президентската институция в България е ненужна, обременителна за бюджета и за възможността за постигане на консенсус. Действията му са самоцелни, обслужващи желанието му за власт на всяка цена, независимо под чий фалг.