Първанов вади стенограмите и за "тройката"

Според него бракът "Сергей – Доган – Симеон" бил за добро
12 мар 2010 17:27, Красимир Ангелов
600
Първанов вади стенограмите и за "тройката"
Снимка: БГНЕС

“Проблемът на тройната коалиция не е нейното формиране, а в политиката, която правеше след това”, обяви президентът Георги Първанов на специална пресконференция.

Според него бракът БСП–НДСВ–ДПС е направен за доброто на страната и за успешното членство на България в ЕС.

Държавният глава обеща до края на мандата си да публикува и стенограмите от сформирането на кабинета “Станишев”, както и разговорите му с бившия руски президент (по настоящем премиер) Владимир Путин.

Според Първанов големият въпрос са олигарсите и “как и кога станаха такива”.

“Всички мълчат, но ключът е идеята за икономическите досиета. Обясняват, че няма такива. Но би трябвало някъде да има събрана информация – кой на кого какво е дал”, попита президентът и категорично отрече да познава хора от кримиконтингента.

“Преди време министър Цветанов ме попита дали познавам Маргините. Но ако иска, той може да попита и хора по-близо до него дали ги познават, може да попита г-н Костов дали ги познава”.

Въпреки критиките си президентът даде ясно да се разбере, че не иска оставка на кабинета Борисов.

“Аз може и да критикувам правителството, но не мога да си представя, че евентуално служебно правителство може да реализира успешна антикризисна политика”, уточни той.

Първанов бе категоричен, че очакванията на правителството за скорошно излизане от кризата няма да се сбъднат.

Според него кризата у нас ще бъде по-дълбока и ще продължи по-дълго.

Още по темата

“Продължението на кризата ще е правопропорционално на оставането на министър Дянков в Министерския съвет”, продължи с атаката си държавният глава.

Президентът изрази несъгласие и по повод предложението за увеличаването на здравноосигурителната вноска от 8 на 10 %.

Според него предложеното увеличение не е антикризисна мярка и не гарантира събираемост на допълнителните приходи и по-добри медицински услуги.

Първанов се закани още, че ако законът за ГМО мине в парламента в този си вид, той ще му наложи вето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
28
 
26
 
! Отговори
Бургазлия преди 14 години
ТОЗИ ПЪТ ПЪРВАНОВ Е ПРАВ !!!Изреченото от него е истина. ГЕРБ излъгаха хората както и царя ни излъга.ГЕРБ ни докараха: 1.по-висока здравно вноска-2%2.по-висоги горива- 2.2.лв3.по-високи лихви по кредитите-12%4.такса електромер-15лв 5. данък върху пенсиите6.държавата не плаща задълженията си към фирмите и те фалират7.държавата не плаща на училищата и училищните автобуси не извозват децата 8.държавата спря парите на институцията ПРЕЗИДЕНСТВО.ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ БОРИСОВ И ДЯНКОВ.
9
1
 
8
 
! Отговори
Феникс преди 14 години
Тати каза че ще ми купи колело - ама друг път :-)
8
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ КАК МОЖЕ ТЕЗИ НЕДУРАЗОМЕНИЯ - ДЯНКОВ И КОСТОВ ДА СА ОЩЕ В ПОЛИТИКАТА.ЖЕЛЕВА ПОНЕ ИМАШЕ ЧЕСТТА ДА СЕ ОТТЕГЛИ, ХАЙДЕ КОСТОВ И ДЯНКОВ ДА ВЪРВЯТ ПРИ НЕЯ
7
7
 
16
 
! Отговори
ATI преди 14 години
Гоце щял да публикува стенограми от създаването на тройната ламя. Беше направено изискване, но беше за разговорите с Путин и президента на Газпром ! Гоце обаче се опитва да се измъкне лукаво и дума не обелва за изказванията на Костов !!!:))БКП никога не са отговаряли на въпросите на г-н Костов ! Да не говорим за дебат. Пределно им е ясно, че ще ги навре в миша дупка.
6
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако говорим за ***, БАШ *** е Костов и ако става дума за кражби няма стигане.
5
10
 
21
 
! Отговори
до 2 преди 14 години
да наистина ти си ***.Те направиха тази мизерия.Дуган е ***,Симион-краде повече и от дуган,СЕР.ГЕЙ се учи да краде пък от царя
4
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е добре за турците и ***, окрадоха държавата и сега питат защо няма пари..
3
40
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХА СЕГААА ХАХАХХА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ БОЙКОВИСТИ И КОСТОВИСТИ, НАПРАВО С "УМНИТЕ" СИ ГЛАВИЦИ ЩЕ МИСЛИТЕ ПОРЕДНАТА ПОМИЯ ДА ИЗСИПИТЕ ВЪРХУ ПРЕЗИДЕНТА ОТ ЯД
2
35
 
15
 
! Отговори
hah преди 14 години
naistina pri BSP i DPS si be6e nai-dobre,pone pari i rabota ima6e,a sega pri tia gerP-palna mizeria
1
8
 
27
 
! Отговори
ATI преди 14 години
Гоце щял да публикува стенограми от създаването на тройната ламя. Беше направено изискване, но беше за разговорите с Путин и президента на Газпром ! Гоце обаче се опитва да се измъкне лукаво и дума не обелва за изказванията на Костов !!!