3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни

Предложението е на депутатите Мая Манолова и Петър Курумбашев
16 апр 2010 16:01,
436
3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни
Снимка: Булфото

За умъртвяването на животно или за особена жестокост депутати от БСП предлагат наказанието да е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 2000 до 10 000 лв.

Депутатът Петър Курумбашев предположи, че за тази промяна в Наказателния кодекс ще получат подкрепа от всички парламентарни групи, "защото проявите на жестокост към животните трябва да се третират като общественоопасни деяния, а извършителите да бъдат подведени под наказателна отговорност", каза той.

Курумбашев поясни, че случаят с кученцето Мима може да се причисли като общественоопасно деяние.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

Лявата Мая Манолова допълни, че по отношение на насилието над животни в родното законодателство има "законова празнота".

Според нея не е случайна високата обществена чувствителност към тази тема.

По думите й насилието върху животни прераствало впоследствие в насилие върху хора.

"Тук в рамките на шегата ще си позволя да кажа, че се изкушавахме да предвидим наказание лишаване от свобода от 5 години, за да могат да се използват специални разузнавателни средства. Но предвид и драстичното увеличаване на санкциите сме се опитали да им предадем един справедлив характер, така че да бъдат наказвани не само насилниците над животни, но и родители, които допускат при децата им това да се случва", каза Манолова.

До този момент друго подобно предложение в Народното събрание не е внесено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
5
 
2
 
! Отговори
Лазар Глаушев преди 14 години
Какво ти има, народе?! По-добре изверги да се разхождат сред нас, отколкото да се приеме закон, предложен от БСП ли?!
376
3
 
5
 
! Отговори
Лазар Глаушев преди 14 години
Народе, не бъди ***! Трябва ни (промяна на) закон(а) за защита на животните без значение кой го предлага! Какво, вие предпочитате изверги да се разхождат по улицата, отколкото да има закон, предложен ОТ БСП?! Всички знаем за 20те години на прехода, кражби, куфарчета, бла бла.. но в случая за какво точно се оплаквате- не искате ли закон??? Не ви ли е гнус, че сред нас се разхождат изверги, които осакатяват животни???
375
1
 
10
 
! Отговори
bg преди 14 години
Аз съм съгласен, НО предлагам да се приеме и 5 години затвор или 50000 лв. за общинари и кметове дето не могат или не искат да се справят с уличните животни. Е как в европеския сюз едно куче или котка не можеш да видиш а в България ги ринеш с лопатата.
374
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По скоро ще влезе някои в затвора за жестокост към животните отколкото комунист за жестоко ограбване на народа !
373
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Затвор за *** с кучета без повод искам аз. Когато това стане тогава ми говорете за жестокост. Няма ден в България да няма ухапан от куче.
372
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вчера не чух нито дума от комунистите за 85 годишнината от атентата в Света Неделя, потомците на тези масови убиици трогателно са се загрижили за животните.
371
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че то за убийство на човек няма издадена в България такава присъда, тия пак се оляха
370
1
 
10
 
! Отговори
нло преди 14 години
СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. ЕДНА ГОДИНА ЗАТВОР Е РАВНА НА 3 333 ЛЕВА.
369
3
 
9
 
! Отговори
ммм преди 14 години
този орум ,а и много други когато стане въпрос по тази тема показва единствено примитивното мислене на голяма част от инивидите населяващи тази загубена държава всички подобни *** се пишат сташни човеколюбци ,но ако видят че бият или ограбват някого ще погледнат на другата страна и в дребните си душички ще се радват че не са те , но гогато стане дума да си избиват комплексите за мизерния си живот над беззащитни животинки тогава са страшни герой защото така е по-лесно ,а и безопасно нормалнн
368
9
 
6
 
! Отговори
tulski преди 14 години
кучемраз !!! Ти не си добре, честно ти казвам. Избягал си отнякъде. Всички се досещат, откъде . Имаш сериозен проблем и трябва да поговориш с някой специалист, макар че няма да помогне. Трябва да бъдеш прибран на едно място, за да не направиш беля. Ама те са на ограничен бюджет и ще те пуснат.
367
1
 
9
 
! Отговори
xax преди 14 години
Какво стана нали нямаше да има без домни кучета ??
366
1
 
5
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
АЗ НЕ СЪМ АРАБИН ***! АЗ ПРОСТО ВИ РАЗКАЗВАМ КАКВО Е ТАМ,ВИЕ МИ ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ!
365
1
 
1
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
международни обаче които возят пътници до Сирия ,Ъордания ,Египет и много рядко до Турция.Пристанището на Джеда огромно ама огромно- кораби да искаш Единствено от Египет идват с кораби че е по близко - по бедните де.ТАКСИТА - леле леле повече от хората и си ходят така безцелно нямат спирки,нали бензина е евтин. Колите 80 % са с бял цвят заради слънцетооставия на сланце един месец - ще си я вземеш на трохички от слънцето.Много рядко се крадат коли,и ги крадат хлапетата.Всеки има наи малко по 3 коли , така е като жените не карат тука - забранено, до кога ли.Пална глупост - виждала сам дете да кара кола не се вижда от кормилото ,обаче нали е момче и жените в колата със него полицията не ги спира не е прието полиция да спира кола ако има жена в нея.Преди време строго стана - колани слагаите задалжителноНищо не разбирам - полиция: моя има колан аз нямам, никои гък неможе да ти каже, и до сега не сам слагала колан,Ха ха пък в БГ не го свалям..
364
1
 
1
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
ще трябва маида пиша за жената ТУК....Ами как да почна, че да не ви объркам само не зная.ЖЕНАТА:Местна няма право, нито чужденка ,жена каквато и да е не кара кола тука,Говори се обаче само се говори и предполага ЧЕ е възможно в близките години жена да кара кола и то ако е над 35 години.Та жената има кола и то на неино име ,но има за тази цел шофъор -та това е положението с колите.Сега ТУРИСКИ: -НЯМА ЖЕНИ ТУРИСКИ тука.Жена не може да доиде сама тука по какъвто и да е предлог като турискаСама жена: може да влезе в страната им само с работна виза. С покана например от син или дащеря.Аз например немога да извадя виза за леля си.А само за маика си и баща си,маика ми ако доиде сама от летището на вън няма да я пуснат докато не доиде този които и е направил визата.Визите за ОМРА:те ги дават само организирано,ХАДЖ: също ,всичко е групово и под контрол,не можеш да мраднеш от групата няма да ти разрешат.А *** така като турист да ида няма такава виза тука.Надявам се че не ви обърках много.
363
0
 
0
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
Та реших да ви разкажа....а с превоза тъи като почнах ........Та гари тука няма и влакове няма , тоест има но не в Джеда .Има влакове Рияд -Дамам само толкоз.Метро няма , няма щтото никои няма да го ползва -причина евтин бензинСулъо и пулъо карат кола тука.Градски транспорт -смешка голяма мяткат се един два автобуса и те почти празни, местен никога няма да се качи на автобус,да се качи наи много някои пакистанец,обаче има спирки - и никакви патници да чакат де .Автогари има маи две три -
362
2
 
6
 
! Отговори
tulski преди 14 години
кучемраз !!! Ти да не си арабин, бе ***.му стара ? Само за Сауд.Арабия и други такива говориш. Само да те светна - тези страни не са в Европа и не са СВЕТСКИ държави. Ако си ислямист - фундаменталист, твоето място не е в европейска държава. Тука е Европа...ако не ти харесва, ходи в Иран. Там ще ти допадне: няма да се бръснеш, ще се къпеш веднъж на 3 години, 5 пъти молитва на ден и ще крещиш " Аллах Акбар ". Ще имаш прекрасната възможност, да си залепиш 5 кила тротил на кръста и да се взривиш.
361
2
 
1
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
ако не вярвате елате в Арабия....В Иран е забранена разходката с куче на обществени места,поради факта от запознанство с непознати хора....а също търговията на черно с кучетата процъфтява,за 500 кинта ще имаш куче...Повод за тази забрана е повод на религиозен молла който каза,че хората се разхождат с кучета вместо да почитат паметта на починалите си близки....и това е от 2001 г.
360
0
 
0
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
В Саудитска Арабия си имат отделно специално закон за защита на кучетата
359
7
 
3
 
Отговори
ммм преди 14 години
въпреки че подобни закони има във всички цивилизовани страни няма как да обясниш жсичко това на средностатистическия български *** които излива омразата и комплексите си на дребнате си деградирала душичка на тези коитонемогат да се защитят и не могат да говорят както е написал Петко Славейков " не народ ,а ***"
358
3
 
4
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
В Саудитските закони е казано,ако куче ухапе човек,то трябва да бъде бито 100 пъти с пръчка,но да остане живо.Ако куче осакати лошо човек и то трябва да бъде осакатено.Ако куче убие човек,то трябва да бъде убито с един изстрел.Ако куче се разхожда без надморник и каишка,то собственика да лежи 7 дена в кауша и да плати глоба.В Иран е престъпление да се отглежда куче,така са казали моллите.