3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни

Предложението е на депутатите Мая Манолова и Петър Курумбашев
16 апр 2010 16:01,
436
3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни
Снимка: Булфото

За умъртвяването на животно или за особена жестокост депутати от БСП предлагат наказанието да е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 2000 до 10 000 лв.

Депутатът Петър Курумбашев предположи, че за тази промяна в Наказателния кодекс ще получат подкрепа от всички парламентарни групи, "защото проявите на жестокост към животните трябва да се третират като общественоопасни деяния, а извършителите да бъдат подведени под наказателна отговорност", каза той.

Курумбашев поясни, че случаят с кученцето Мима може да се причисли като общественоопасно деяние.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

Лявата Мая Манолова допълни, че по отношение на насилието над животни в родното законодателство има "законова празнота".

Според нея не е случайна високата обществена чувствителност към тази тема.

По думите й насилието върху животни прераствало впоследствие в насилие върху хора.

"Тук в рамките на шегата ще си позволя да кажа, че се изкушавахме да предвидим наказание лишаване от свобода от 5 години, за да могат да се използват специални разузнавателни средства. Но предвид и драстичното увеличаване на санкциите сме се опитали да им предадем един справедлив характер, така че да бъдат наказвани не само насилниците над животни, но и родители, които допускат при децата им това да се случва", каза Манолова.

До този момент друго подобно предложение в Народното събрание не е внесено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
3
 
1
 
! Отговори
Специалист преди 14 години
Чул съм и за друг начин. Слагаш тройка кука , от тези за големи риби в едно парче месо и резултата бил впечатляващ. Помияра умирал след около два дни. Наистина аз не съм ги пробвал тези методи, щото обичам кучетата, но така съм чул
336
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами прасето как ще го колиме? Закона ще ме улови ли? Нали и то е животно?
335
4
 
0
 
! Отговори
tonka преди 14 години
i kakvo tolkova sa vi storili mili4kite kotenca,ku4enca,mi te sa sladki i bezza6titni,nema po golqm zvqr ot 4oveka za jalost.Imam v ka6ti 35 kotki i mnogo hubavo si se gledame i sasedite sa dovolni i vsi4ki.
334
2
 
1
 
! Отговори
вв преди 14 години
Антифриза е класика. За живака от лампите... ми то трябва да изяде доста лампи, ама сигурно ще го умори. А най-ефектно е със сачми за пъдпъдъци от упор. Ушите ми стават, като швейцарско сирене и ослепява. Чуди се на де да хване и така си се инфектира и си погива.
333
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не те заплашвам, ама е факт, че ако това '*** в адски мъки' ти доставя удоволствие, се връща на близките ти. В нашата махала има такъв пример. Човекът не може място да си намери сега и психясва, че и родителите, и децата му се разболяха лошо.
332
2
 
5
 
! Отговори
Специалист преди 14 години
Аре и от мен една рецепта. Всички знаете какво е силикагел. Та слагате едно такова пликче в едно кюфте или в един мазен залък хляб и след три дни е мъртво. Даже няма да ви обвинят в престъпление, щото ще умре в съседният квартал :)
331
0
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
"Само внимавай за хора, че - *** всякакви..."А ти от какъв си, Hippaforalkus?!
330
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Благодаря, ще се пробва!И антифриз има, и луминисцентни лампи бол!!!
329
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Съвсем не риторично!Какво и колко заслужават приложилите геноцида към народа от двадесет години "народни хайдуци"?Загрижили се за животните!?помислете за децата,старите,болните!Проклятието им тежи и над потомците!
328
1
 
1
 
! Отговори
olovo преди 14 години
Raznasqt zarazi ,mrasotiq,napadat hora,problema e ne 4e nekoi gi zamerq s kamani,problema e 4e BG ne pravi dostata4no da ne se stiga dotam,nikoga ne sme imali red za ni6to,mai samo po vremeto na HAN KRUM sme imali nekakva organizacia i red.
327
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
38 най-точно го е написал:Ако се махнат кучетата от улиците няма да има нужда от този закон !Нямам какво повече да добавя.
326
3
 
3
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 14 години
До анонимен 296: Рецептата е: топиш кренвирши или нещо, което кучето 100% ще го изяде в антифриз, държиш го 20-30 минути, след това го даваш на куче, ама гледаш да е извън парк или зона, където има и минимален шанс да се щъкне дете и да го изяде, че ще стане беля... *** в адски мъки... Идеята за кайма със ситно строшена луминсцентна лампа и стрихнин също е добра, ама - трябва да имаш излишни и/или неработещи (лампи) за да е приложима... Само внимавай за хора, че - *** всякакви...
325
1
 
3
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Не става въпрос за опитите в тази тема. Но все пак трябва да се жертва нещо в името на човечеството. Не е хуманно... но пожертвани хиляди мишки се спасяват милиони хора. Науката изисква жертви.
324
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А Мая Манолова животно ли е?Хора всеки яде месо всеки в затвор ли да е ?Не гледат истинските проблеми на хората дето просят ,а кучетата дето убиват деца!!
323
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, ти си разбран от самото начало. Просто ми се прииска в тея теми да попитам някой за вивисекцията, още повече, че ти каза, че сме върха на пирамидата. Но ние тъпчем всичко! Тези опити... са ужасни. Като върха на пирамидата би трябвало да можем по друг начин да достигаме до научни открития... то на чужд гръб и сто тояги са малко.
322
1
 
8
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Санкционирани за непочистване на изпражненията..!? Санкционирани за пуснато куче..? Санкциониране за куче без намордник..?
321
1
 
3
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Не става въпрос за подкрепа на насилието. Не го оправдавам! Но не смятам, че животните трябва да са над хората и да се коват закони само в едната насока. Нека се създадат мерки, като в страните, които давате за пример, за намаляване на популацията на кучетата и ефтаназиране на опасните ***. Тогава да се коват законите за защита на псетата. В случая ние сме беззащитните и ще станем още по-беззащитни. Надявам се, че ще остана разбран.
320
0
 
1
 
! Отговори
вв преди 14 години
Менка нали не си излъгал за адреса си?
319
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ясно, ама ти ми даваш цитати, аз искам мнение. Като връх на пирамидата редно ли е да правим тези неща с животните, които аз, която съм с корава психика, като видях, направо ми излезе сърцето.
318
3
 
4
 
! Отговори
Кирчо от Варна преди 14 години
***!!!!!!!!!тези предложения са дело на хора страдащи от содомия!!!!!!!!!!!!!