3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни

Предложението е на депутатите Мая Манолова и Петър Курумбашев
16 апр 2010 16:01,
436
3 г. затвор или 10 бона глоба за жестокост към животни
Снимка: Булфото

За умъртвяването на животно или за особена жестокост депутати от БСП предлагат наказанието да е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 2000 до 10 000 лв.

Депутатът Петър Курумбашев предположи, че за тази промяна в Наказателния кодекс ще получат подкрепа от всички парламентарни групи, "защото проявите на жестокост към животните трябва да се третират като общественоопасни деяния, а извършителите да бъдат подведени под наказателна отговорност", каза той.

Курумбашев поясни, че случаят с кученцето Мима може да се причисли като общественоопасно деяние.

Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

Лявата Мая Манолова допълни, че по отношение на насилието над животни в родното законодателство има "законова празнота".

Според нея не е случайна високата обществена чувствителност към тази тема.

По думите й насилието върху животни прераствало впоследствие в насилие върху хора.

"Тук в рамките на шегата ще си позволя да кажа, че се изкушавахме да предвидим наказание лишаване от свобода от 5 години, за да могат да се използват специални разузнавателни средства. Но предвид и драстичното увеличаване на санкциите сме се опитали да им предадем един справедлив характер, така че да бъдат наказвани не само насилниците над животни, но и родители, които допускат при децата им това да се случва", каза Манолова.

До този момент друго подобно предложение в Народното събрание не е внесено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Вивисекцията е най-добре развитата форма на организирана, официално призната жестокост над животните. Вивисекцията е символ на най-ужасното отношение, което можем да имаме към животните. Тя обаче се подкрепя от най-доходоносните индустрии и мултинационлни корпорации. Вероятно ако се забрани вивисекцията ще изчезнат и други форми на жестокост към животните.
316
0
 
3
 
! Отговори
вв преди 14 години
Ти кога стана защитник на животните бе да ти го наменкам.Очаквай гости.Да ти е честито
315
1
 
1
 
! Отговори
вв преди 14 години
Ами майка ме изнасилваше и от там са ми психическите травми. Не последва лечение, но утехата намирах в семейното куче Дора. То беше до мен и ме успокояваше. За това мразя хората.
314
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обръщам се към теб, а и към другите. Към теб, понеже каза, че сме върха на пирамидата. Знаете ли какво е вивисекция? Необходима ли е? Не можем ли като връх да измислим други начини за опитите, които са ни нужни?
313
1
 
0
 
! Отговори
Изумен преди 14 години
От кога на четвърти километър им дадоха достъп до Интернет?Такива интересни коментари.319 след малко ще раздават хапчетата.Бързо към стаята!!!!!!!!
312
2
 
1
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Май и на сестра си си налитал, като малък.
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти какво искаш? Като убиваме животни, за да ги изядем, направо да убиваме и за удоволствие ли?
310
2
 
3
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Хахаха, ***. Хайде да ми изпапкаш пъпката на члена, а? Май си навит. Искаш ли? Варна, ул. Отец Паисий, номер 29 ет. 4, ап 16. Идваш ли? Ей такива гномове, като теб си избиват комплексите за малоценност, като затворят едно невинно животно и решават, че го гледат и управляват живота му, защото май не могат да управляват собствения си. След като ми изцедиш пъпките може да мо пуснеш на жена си на ми изсмуше и гъстия бял сос от члена, а ти си играй с осакатеното кученце Мима. Лека ти.
309
1
 
0
 
! Отговори
До 319 преди 14 години
Много добре знам, какво пише в НК.Но във връзка с тези дълбоко хуманни предложения предлагам:Още от утре да бъдат задържани всички работници на длъжност-колячи във всички кланици в България.Като се приемат измененията ще му мислим,как да прилагаме закона,дали да спазим принципа за прилагане за най доброто на обвиняемия или направо да унищожим тези главорези. Ей хора вие нормални ли сте?????????????????
308
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ ДНЕС РАЖДА НАСИЛИЕ НАД ХОРА УТРЕ!!!
307
0
 
2
 
! Отговори
Само в Бг преди 14 години
Допълнение :Това не беше в следствие на ПТП произшествие,по непредпазливост.Завежда я да пият в една сграда,където с нож и нарязва долното бельо/!?/ ,след което я убива.Тогава във властта беше партията от етноса на убиеца и така го оправиха със спортна и невиждана присъда от 4 г.
306
1
 
4
 
! Отговори
вв преди 14 години
Даже е малко 245000 за тази жестокост
305
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЗАТВОР ЗА *** ОТРЯЗАЛО КРАКАТА НА КУЧЕТО В ДРЯНОВО - групата във Фейсбук стана 245 000 души, това ми връща доверието, че все пак има добри, хуманни и състрадателни хора.
304
0
 
3
 
! Отговори
вв преди 14 години
314 в закона пише от 15 нагоре години за убийство на човек.Това вече съдията го е решил
303
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 14 години
само така и повече трябва. Предпочитам да си съжителствам с улични кучета, отколко с някои хора, писали тук... и пак ще ида на протест, ако трябва, и не ме интересува какво мислят някои злобни (не)човеци, за които да убиваш и осакатяваш е нормално и не трябва да се наказва.
302
1
 
3
 
! Отговори
вв преди 14 години
Налитам на хора,а не на кучета
301
2
 
1
 
! Отговори
вв преди 14 години
Този 47 номер тъкмо ще ти се побере от з....
300
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти що не се изправиш срещу някой с твоите размери, ми налиташ на кучета? Голям мъж, няма що.
299
2
 
1
 
! Отговори
Само в България преди 14 години
Преди няколко години един човек уби една жена.Двамата нямат нищо общо,от различни етноси са.Натовари в колата си и я захвърли в местност извън града.Разследването се проточи,преди да го задържат,човека избяга извън страната.След време беше задържан ,като се връща.Последва процес.Осъдиха го на 4 г. лиш.от свобода.Живота на тази жена струва,евно колкото на едно животно!!!!!П.С. двамата не са се познавали и не са живели на семейни начала.
298
2
 
2
 
! Отговори
вв преди 14 години
Ей менка кой знае какъв пиклив ***....си.Сигурно си нямаш представа на кого предлагаш битка.Ще ти изпапкам пъпките.Само не си казвай адреса умолявам те!