Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер

"Председателят на БСП съм аз", подчерта бившият министър-председател
18 юни 2010 16:15,
56
Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев категорично отрече да е предлагал на президента Георги Първанов да оглави правителството на тройната коалиция. Коментарът е по повод думите на президента пред bTV, че Станишев му е предлагал да стане министър-председател, но той няма такива амбиции.

Станишев припомни позицията на БСП през 2005 година, че ако спечели изборите, кандидатът за министър-председател ще бъде той.

Станишев не можа да си спомни дали и кои негови думи са накарали Първанов да остане с впечатлението, че му се предлага премиерски пост.

На въпрос дали президентът си прави PR на негов гръб, Станишев отвърна: „Едва ли”.

Председателят на БСП се върна осем години назад и си спомни, че разговори за евентуален бъдещ пост на Георги Първанов са водени в началото на 2001 година. Тогава обаче политическата ситуация беше различна и вероятно затова Първанов не е обявил предварително кой ще бъде министър-председател, ако БСП спечели изборите.

Станишев не отговори конкретно на въпрос дали по време на мандата си като министър-председател е изпуснал контрола, каквато е другата „другарска” критика на Първанов.

Тук той каза, че завижда „благородно” на премиера Бойко Борисов, който има такова голямо мнозинство. В коалиционното управление често трябва да се правят компромиси, припомни си Станишев. Той обаче не си спомни те да са били такива, че да се определят като изпускане на контрола.

На въпрос дали би подкрепил кандидатурата на Георги Първанов за председателския пост в БСП, Станишев припомни: „Председателят на БСП съм аз”.

Попитан кой сутрешен блок е гледал тази сутрин – този, в който гостуваше Бойко Борисов, или този с Георги Първанов, бившият премиер каза: „Спах”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
11
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Вервайте му на Боко вервахте на кобурга , гот ви е да ви лъжат .Вервайте , псувайте и гладувайте.
28
2
 
2
 
! Отговори
bo преди 13 години
E KAK NJAMA DA SE KANDIDATIRA SEDEF4O S TAKAV GRAB I LOBI OT RUSSIA. NE GI GLEDAITE 4E SE KARAT, TOVA E SAMO PARLAMA....TCELTA E DA OTHAPJAT PAK OT VLASTTA, 4E DA TZOTZAT O6TE DALGO VREME, DA PROKARVAT PRO-RUSKITE PROEKTI I DA EBAVAT MAMATA NA OBIKNOVENIJA 4OVE4ETZ. NIKAKVA PRO6KA ZA TEZI , SAMP ZARVOR!
27
5
 
11
 
! Отговори
меди доганов СОПОЛА преди 13 години
Само аз ли го обичам тоя сладур с очилцата? :))))
26
6
 
18
 
! Отговори
Героги Първанов преди 13 години
Аман вече! Писна ми само *** и *** да ме избират.
25
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като говорим за наглост, по голем наглец от бойко аз поне не съм виждал....доган може би в някаква степен, но поне има на какво отгорепо въпроса за АЕц - при референдум над 60% от българите ще са за строежа........че е *** народа *** е, но в случая страха от режим на тока или прекомерно високи цени от вносен ще си кажат думата
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
komunisticheska sgan shto ne si hodi v rusiq
23
2
 
24
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Едно нещо да припомним ,което не трябва да се забравя: България е първата страна членка не ЕС ,за която се блокират средства след приемането й.това по времето на знаете кой стана...след този факт,коментарите са излишни .....
22
9
 
21
 
! Отговори
Гочо преди 13 години
Искам да питам...какво означава бсп?...да не иде реч за български съюз на ***?!
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Серж още не може да стопли, че Първанов го направи премиер!!!! Всъщност, ако си го беше пожелал само, Първанката щеше да бъде на мястото на Станишката,но изпуска ли се топлото и уютно президентско кресло.....
20
2
 
17
 
! Отговори
:( преди 13 години
АМАН ОТ ***!
19
5
 
22
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Да забраним на обратните да се месят в мъжките работи
18
6
 
26
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 13 години
Какво ми пишеш минусче? Да фактите говорят друго.Кой излъга народа,че криза няма и,че страната ни ще бъде оазис на стабилност на картата на Европа, усвояването на еврофондовете,През 2008-***, през ноември и декември кабинетът е похарчил ударно огромен ресурс,Уличените в корупция Масларова.Р. овч,и мн.др.,Цанков камък,аец-"белене" и др.
17
5
 
19
 
! Отговори
кравар преди 13 години
смешно човече върви си в русия че на путин му трябва пионка.медведев взе да му скача а ние за теб знаем......че си мишле..
16
10
 
15
 
! Отговори
меди доганов СОПОЛА преди 13 години
серГЕЙ Станишев може да е сигурен, че винаги съм ТВЪРДО зад него!
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сергейчо да си направи гей партия и да не се меси във важните въпроси. Да си организира транс паради и да се бори за правата на хомотата. Само за това ще го бива.
14
15
 
6
 
! Отговори
r.umen. преди 13 години
Попитали радио Ереван :- Защо Гоце не желае да седне на стола пред водещия на НОВА ТВ ?Радиото отговорило :- Защото , ако Гоце започне да говори, детекторът на лъжата ще му казва : Това е ЛЪЖА !Попитали радиото :- А защо Бойко не се страхува да говори пред водещия на НОВА ТВ ?Радиото отговорило :- Защото Бойко когато говори , детекторът на лъжата все казва : Това е ИСТИНА !
13
8
 
11
 
! Отговори
r.umen. преди 13 години
А ако повече от 50 % от гласувалите не желаят АЕЦ БЕЛЕНЕ, Гоце ще си подаде ли доброволно оставката или наглостта при него превъзхожда в пъти съвестта му ?
12
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси смешника дет е тоя. Да си ходи в Русия.
11
5
 
18
 
! Отговори
ЕС преди 13 години
От лъжи вече не знаете кой какво е говорил
10
7
 
15
 
! Отговори
3/1 преди 13 години
тоя гей докога ще го показват с една *** не се оправи че и ъкъл раздава