Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер

"Председателят на БСП съм аз", подчерта бившият министър-председател
18 юни 2010 16:15,
56
Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев категорично отрече да е предлагал на президента Георги Първанов да оглави правителството на тройната коалиция. Коментарът е по повод думите на президента пред bTV, че Станишев му е предлагал да стане министър-председател, но той няма такива амбиции.

Станишев припомни позицията на БСП през 2005 година, че ако спечели изборите, кандидатът за министър-председател ще бъде той.

Станишев не можа да си спомни дали и кои негови думи са накарали Първанов да остане с впечатлението, че му се предлага премиерски пост.

На въпрос дали президентът си прави PR на негов гръб, Станишев отвърна: „Едва ли”.

Председателят на БСП се върна осем години назад и си спомни, че разговори за евентуален бъдещ пост на Георги Първанов са водени в началото на 2001 година. Тогава обаче политическата ситуация беше различна и вероятно затова Първанов не е обявил предварително кой ще бъде министър-председател, ако БСП спечели изборите.

Станишев не отговори конкретно на въпрос дали по време на мандата си като министър-председател е изпуснал контрола, каквато е другата „другарска” критика на Първанов.

Тук той каза, че завижда „благородно” на премиера Бойко Борисов, който има такова голямо мнозинство. В коалиционното управление често трябва да се правят компромиси, припомни си Станишев. Той обаче не си спомни те да са били такива, че да се определят като изпускане на контрола.

На въпрос дали би подкрепил кандидатурата на Георги Първанов за председателския пост в БСП, Станишев припомни: „Председателят на БСП съм аз”.

Попитан кой сутрешен блок е гледал тази сутрин – този, в който гостуваше Бойко Борисов, или този с Георги Първанов, бившият премиер каза: „Спах”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
14
 
! Отговори
преди 13 години
Ами на *** и Азерчо коя част от телесата си предлагаш?
8
3
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Ти как разбра,че не е лъгал? фактите друго казват!
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бившият премиер каза: Спах.СЕФТЕ!!!Той 4 години проспа, един сутрешен блок ли няма да проспи... Хамстер-клоун
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха, разберете се кой лъже и кой не, че станахте за смях на децата!!! К'во излиза, че цялото интервю на Първанов по БТВ е лъжа, щото ако е излъгал за това, как да сме сигурни, че не е излъгал за всичко друго !?
5
8
 
16
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Станишев казва истината и никога не е лъгал, но сгреши като стана премиер . Тогава той нямаше опит и Първанов му скрои кабинета и коалицията под диктовка. После Станишев обра негативите , акрадливия Доган и мадридския апаш се скриха. И те избутаха мутрата за лидер на ГЕРБ. И Първанов е един от архитектите на ГЕРБ. Боко обаче го ритна в сурата. Хак му е.. А в БСП го нещат
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха сега де. Кой лъже, гоце или серГей?
3
4
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Товарищ Сергей!Ненадо так.Нувно правду говорить!!!:-))Сталин
2
5
 
17
 
! Отговори
:) преди 13 години
Тук ситуацията маааааалко прилича на ситуацията в Русия на последните избори, когато Путин каза "Е.. ако иска президента може да ме направи министър-председател"...Станишев желая ти успех в следващите 10-на години, докато ще сте в опозиция. После вече няма да я има БСП.
1
6
 
19
 
! Отговори
Пффф преди 13 години
Ама на АЗЕРЧО му предложи нещо друго, нали бе Хамстер пробит ??!!! :)))