Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа

Десните искат да се орежат 25 млн. лв. с актуализацията на бюджета
24 юни 2010 12:48,
139
Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И на дебата за актуализацията на бюджета на първо четене, и след това – партньорите на ГЕРБ от „Синята коалиция” искаха повече пари за здравеопазване и по-малко за МВР.

Днес влязоха в конкретика що се отнася до сектор „сигурност”.

Средствата за подслушване можело да се намалят с 25 милиона при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета, според сметките на десницата.

Асен Агов разясни, че на година се харчат около 100 милиона лева за СРС-та.

Сега този разход трябва да бъде намален с ¼, което според депутата не би трябвало да се отрази върху работата на МВР в борбата му срещу престъпността.

Мартин Димитров пък подчерта, че депутатите от групата няма да гласуват актуализацията на парите за здравеопазване, която предвижда 54 милиона лева по-малко за този ресор.

„Кой ще обясни защо се дават 116 милиона за тютюн, а се отнемат от здраве”, попита лидерът на СДС.

В същото време десните подчертаха, че България е единствената държава в ЕС, която прави актуализация на бюджета си, за да увеличава разходи.

Димитров даде пример, че през 2007 година, когато още не бяхме чували за кризата – разходната част е била 22 млрд. лева, сега е 27 млрд.

Затова депутатите дадоха още конкретни предложения как да се пести. В България има 56 заместник областни управители. Това е така, защото всяка област разполага с по двама.

Всеки един от тях струвал на бюджета около 60 000 лева. Ако вместо двама областните управители работят с по един заместник – това ще спести над 1 милион лева, посочиха депутатите от „Синята коалиция”.

Те поискаха в актуализирания бюджет да бъде записан дефицит под 3%, защото ако политиката на толкова големи дефицити не спре, „каруцата щяла да отиде в дерето”, според Мартин Димитров.

Затова през 2011 година бюджетът трябва да бъде балансиран.

Сините отново поискаха държавните служители да започнат да плащат осигуровки като работниците в частния сектор. Също – вместо увеличаване на осигурителния стаж да се даде възможност на хората доброволно да отлагат своето пенсиониране.

Според Димитров сега законът е направен така, че човек с висше образование на практика да не може да се пенсионира.

„Ще гласуваме бюджета само ако разходите бъдат намалени и дефицитът е под 3%”, подчерта в края на пресконференцията Мартин Димитров. Иначе групата вдясно ще се държи като опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
1
 
! Отговори
Апел към жените преди 13 години
каква истина за какво става въпрос нищо не прикривам по земе и истински човек надали бъркаш много бъркаш не на мой гърб ако обичаш
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави са "СИНИТЕ" ,но няма кой да ги чуе.Държавните служители ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си плащат осигуровките!
105
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
*** какво сега последно? ще ме гърмите ли, ще ме осакатите ли.. колко чавета се каните да ми пратите? или ще имате смелост да ми излезете а?дайте воля на въображението си.... създаването на измишлютини както и самоубеждението вие е силна страна :)способнисте сами да си вярвате :)
104
1
 
11
 
! Отговори
IVAN преди 13 години
Като не им хареса някои коментар и го трият ... ПРЕСТЪПНИЦИ !!! ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО , 21 ВЕК Е , 2010 година ...
103
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
***, партизански чавета и прочие маргинални типове и преди и сега сте си едни шменти далавераджии, *** на обществена издръжка!само да ви светна не за пъри път ми правите номера, но за пореден се заблуждавате, че не съм наясно :)хаха
102
0
 
12
 
! Отговори
да спестим подслушва преди 13 години
Най-добре е да спестим подслушването на народа!
101
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тавариш другарю все трудно ще прикривате истината за маргиналната си природа :)
100
1
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
нека да си припомним .. балкан два самолета /съветски антики/милиони дългове .. има си доклади още от времето на жан .. публични са .. чете.. но вие си ги знаете:) дрънканиците ви, към Иван Кастов не издържат и на бодване с кърфица!тези измишлютини за пред родата в партийните сборища!приватизацията си е ваша на беров жан .. още по рано на бай тошо, луканов.. та освен дрънканици и голословие? от вас шменти друго имали?:)ааа да ще ме гърмите ще ми пращате отряда хех ментета!
99
5
 
3
 
! Отговори
Апел към жените преди 13 години
Значи взимаш хубаво средния пръст, облизваш го и си го напъхваш дилбоко в най- дилбоката и тъмна страна! Така ще говориш на прятелите си ще ти трябва и за вбъдеще.... и ходи и си направи и една татувка и на коляното не само на прасец!***!
98
0
 
11
 
! Отговори
м преди 13 години
Ние им плащаме тези неща.Гледайте къде ни отиват паричките.
97
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
не знам костов колко е откраднал ама той управляваше държава с бюджет 6 милиарда в края на мандата си и живеехме превъзходно а герб имат бюджет 20 милиарда и по зле никога не съм живяла нищо че заплатите ни са 5 пъти по високи
96
5
 
7
 
! Отговори
Хахо преди 13 години
*** се скрий някъде приятел. господин Костов беше олицетворение на синия крадлив модел. Не че и другите са цвете за мирисане, но да кажеш, че не е откраднал нищо е меко казано голяма заблуда. Дайте да си спомним за Нефотхим-Бургас и Балкан. А? Нещо да кажеш! Или изгуби ума и дума!
95
1
 
2
 
! Отговори
Iskander преди 13 години
Davat 100000 miliona za podslushvane, a ne mogat edin prestapnik da osadiat. Idiotska darjava. Iavno tezi pari ne sa za prestapnostta a za pravednite d ane shavat mnogo. Skapana idiotska darjava . Skapani sadii po loshi ot mafiotite sa sadiite - nai- korimpiranata ***.
94
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ахам не вие за първи да ме заплашвате.. по едно едно време някакъв *** комунистистически изписваше щял да ме гърми:) със смъртни присъди ме плашеше .. ам нищо необичайно за вас .. ае среден!да не ти е 78?:)
93
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
по- лошо и просто и крадливо правителство не сме си избирали.пари за военните и полицаите винаги ще има нищо че ни крадат и плащаме чужди войни .пък вие си мълчете щото тези 100 милиона лева ви подслушват и по новия закон може да ви съдят.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега, ако беше обратното прятеля ми щеше да има спомени не бели петна от Свръх Напражение и Стрес! Да бъде излекуван!
91
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
правилно-ние не сме полицейска държава.що за политика водят герб не дават пари за здраве и образование а дават милиони за подслушване и следене никому и за нищо ненужни.герб бързо да си ходят не могат и не искат да работят за българите.сега ще ме затворят с новия закон на фидосова
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мъже, които не уважават Жените си, след време си бият главите!
89
1
 
1
 
! Отговори
Апел към жените преди 13 години
Жени всички сте шарани Кръвна обида, която, трябва да бъде наказана с назидание!
88
1
 
11
 
! Отговори
Copy-paste... преди 13 години
"Ялова, страхлива и офлайн - това е България. Родината на Вазов, Ботев и Паисий. Родината на Фидоски и Колевци. Разнообразието на твари винаги е било в унисон със страхливото поведение на нашия народ. Народ, който е свикнал да бъде наричан крадец, мошеник и престъпник. И нищо чудно, след като години наред позволяваме това да се случи. Излизат известни хора - от вестници и от телевизии, посочват ни с пръст и ни заклеймяват. И това не е всичко - ние отдадено вярваме в техните думи! Сякаш сме деца или банда *** гъби, които могат само да се множат и слугуват. Извиването на ръце започна много отдавна - още с акциите на НСБОП и атаката срещу торентите. Медиите ни нарекоха престъпници и никой не им опонира. Измъкваха се с глупави въпроси от рода на - Аз сега ако изтегля един филм пират ли съм? Отговориха им не,ти не си - пирати са ъплоудърите. Да, не сте пирати - *** сте. *** то в тая държа кога ли всеки не е гледал себе си. Няма закон, който да криминализира пиратството, но в общественото пространство е приет и наложен. Свикват ни. За да ни го прокарат после. На някой следващ етап да ни преместят от Европа в Азия. България не е Китай, но очите ни са на път да се дръпнат, щото се опитват да ни хванат за топките. Онзи ден се появи един законопроект на Фидосова, която има огромното желание да затвори устите на блогърите с пищната си гръд. Виждали ли сте какво е уплах? Изведете Фидосова на ресторант и се обърнете към келнера с думите - Яхния, и ще го видите в очите му. Но някой ден няма да можеш да си правиш подобни шеги. Всичко почва с една малка стъпка. Изотдалече. После да имаш мнение е престъпление. Да кажеш, че Фидосова ти прилича на *** е престъпление. Както и целият й отбор *** в парламента. Ще бъдеш тих. Тих и безполезен. Вчера беше затворена chitanka.info, скоро очакваме да затворят и Народната библиотека. Естествено сайтът беше качен на множество други места. Тайно и някак виновно. България възражда апокрифната система с размах, на който би завидял и Торкемада. Съобщението в медиите беше с поздравителен характер, ще кажеш хванали два тона хероин или... или.. поредния октопод всъщност. А акцията най-вероятно е била по инициатива на издателство Труд". Силно се надявам продажбите на неговите продукти да намалеят до минимум. С лека ръка собствениците на сайта бяха наречени престъпници, а щетите бяха оценени на милиони. Искам да заявя нещо най-отговорно, всеки журналист или полицай, който праска подобна оценка е ***. Нека да изразя това си мнение докато още имам възможност. Дано на по-късен етап не ми се налага да ползвам жокер - Намигане на публиката" или Прошепни на приятел". Шансът ми е 50 на 50! И това е защото четвъртата власт никога не излиза подготвена за друго освен да лиже ***. Нито една не защити или показа вашето право. Във нито един от тези случаи. Спорадични са явленията, в които някой по-именит човечец пише или говори със сърцето, а не със джоба си. Кажете ми честно, чувствате ли се горди, че сте Българи? Чувствате ли се свободни? Изпитвате ли страх? От какво? Вие сте повече, по-силни и сте в правото си. Не сте престъпници, *** и *** електорат нужен по време на избори. Все още сте грамотни и мислещи същества. Все още сте свободни. Докога ще оставяте една шепа хора да ви мачкат? До кога ще гледате как разграбват това, за което се е борил вашият род? До кога ще слушате псевдоморалисти изкачащи от всяка дупка? До кога ще си купувате книги по 100 лева? До кога ще ви дигат акциза на цигари и алкохол? До кога ще разиграват сериалите си по всички телевизии и вие ще вярвате? До кога подобни същества на Биг Систър и Глупав Брадър ще си позволяват наглост? До кога ще ви местят протестите в долни Дъбник където никой няма да хаби бензин да присъства или пък да ги отрази? До кога ще ви дават жълти стотинки за труда, който сте положили? Просяци ли сме?"КОПИРАХ ТОВА ОТ ЕДИН САЙТ,ЗАЩОТО МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ГО ПРОЧЕТАТ.ДОРИ САМО ТОВА ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО.А АКО ОТ ТОВА ПОСЛЕДВА И ДЕЙСТВИЕ/Я,ОЩЕ ПО-ДОБРЕ.ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ....