Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа

Десните искат да се орежат 25 млн. лв. с актуализацията на бюджета
24 юни 2010 12:48,
139
Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И на дебата за актуализацията на бюджета на първо четене, и след това – партньорите на ГЕРБ от „Синята коалиция” искаха повече пари за здравеопазване и по-малко за МВР.

Днес влязоха в конкретика що се отнася до сектор „сигурност”.

Средствата за подслушване можело да се намалят с 25 милиона при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета, според сметките на десницата.

Асен Агов разясни, че на година се харчат около 100 милиона лева за СРС-та.

Сега този разход трябва да бъде намален с ¼, което според депутата не би трябвало да се отрази върху работата на МВР в борбата му срещу престъпността.

Мартин Димитров пък подчерта, че депутатите от групата няма да гласуват актуализацията на парите за здравеопазване, която предвижда 54 милиона лева по-малко за този ресор.

„Кой ще обясни защо се дават 116 милиона за тютюн, а се отнемат от здраве”, попита лидерът на СДС.

В същото време десните подчертаха, че България е единствената държава в ЕС, която прави актуализация на бюджета си, за да увеличава разходи.

Димитров даде пример, че през 2007 година, когато още не бяхме чували за кризата – разходната част е била 22 млрд. лева, сега е 27 млрд.

Затова депутатите дадоха още конкретни предложения как да се пести. В България има 56 заместник областни управители. Това е така, защото всяка област разполага с по двама.

Всеки един от тях струвал на бюджета около 60 000 лева. Ако вместо двама областните управители работят с по един заместник – това ще спести над 1 милион лева, посочиха депутатите от „Синята коалиция”.

Те поискаха в актуализирания бюджет да бъде записан дефицит под 3%, защото ако политиката на толкова големи дефицити не спре, „каруцата щяла да отиде в дерето”, според Мартин Димитров.

Затова през 2011 година бюджетът трябва да бъде балансиран.

Сините отново поискаха държавните служители да започнат да плащат осигуровки като работниците в частния сектор. Също – вместо увеличаване на осигурителния стаж да се даде възможност на хората доброволно да отлагат своето пенсиониране.

Според Димитров сега законът е направен така, че човек с висше образование на практика да не може да се пенсионира.

„Ще гласуваме бюджета само ако разходите бъдат намалени и дефицитът е под 3%”, подчерта в края на пресконференцията Мартин Димитров. Иначе групата вдясно ще се държи като опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
18
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Предложенията на сините изглеждат доста смислени, някои от тях са направо критично необходими, за да не се дава претекст за вдигане на масови данъци и повишаване на цени (парно, ток и пр. и оттам на много стоки), облагаеми с данъци. Дано да бъдат чути.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако разходите през 2007 са били 22 млрд. лева, а сега са 27 млрд. лева явно нещо не е наред. Абсолютно неприемливо е такова нарастване с почти 25% само за 3 години. За какво затягане на коланите и за какви съкращения говорим при това положение ? Вятър и мъгла и шменти без капели
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКТО ИСКАМ ТАКА ЩЕ ПИША ПРЕПОДАВАТЕЛЮ КАКВО СТАВА С ПЕТЪР ОТ ПОПОВО?
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ко'става с Галев .. некой има ли информация .... нещо ?
43
0
 
18
 
! Отговори
ботго преди 13 години
100 милиона за СРС-то и ДС не е харчела толкоз народна пара-да не би под всяка завивка да ги слагат тези СРСета.какво е това демокрация или полицейска държава?
42
0
 
9
 
! Отговори
A преди 13 години
Аз предлагам да спестим всичките 100 милиона...и без това с престъпността няма да може да се преборим.. няма да сме първите нито последните...
41
3
 
5
 
! Отговори
ало преди 13 години
Това, че човека е сбъркал една буква,не означава да го пращаш в 1клас.Но ти казва истината.Умишлено всяваш страх у хората, което не е почтенно.Най- добре се занимавай с нещо друго вместо да се правиш на всезнайко
40
5
 
22
 
! Отговори
HHH преди 13 години
КАК МОЖАХТЕ ВСИчКИ ДА ПОВЯРВАТЕ НА ЕДНА *** МУТРА И ДА СЕ ВТУРНЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕКАДЪРНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ.КАКТО ВИЖДАТЕ САМИ СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ НИщО НЕ СЕ ПРАВИ ОСВЕН ДА СЕ ПРИКАЗВА И ДА СЕ РЕЖАТ ЛЕНТИчКИ НА ДЕТСКИ ПЛОщАДКИ.СТАНИшЕВ И ДОГАН МОЖЕХА ДА КРАДАТ,НО ПОНЕ СЕ ГРИЖЕХА ЗА НАРОДА,А ТЕЗИ СЕГА ХЕМ КРАДАТ,ХЕМ НИ ОРЯЗВАТ ВСИчКО.ВСИчКО С ТЕЗИ АКЦИИ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ,КАКТО ВИЖДАТЕ ПО-ЗЛЕ СТАВА С ГЕРБ.ПО-ДОБРЕ СИ БЯХМЕ ПРИ БСП И ДПС!
39
6
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
Уважаеми анонимен 42 Върни се в началните класове,за да научиш, че се пише"НАПРЕЖЕНИЕ",а не "НАПРАЖЕНИЕ".Извинявай за забележката,ако си на държавна работа.
38
1
 
19
 
! Отговори
аа преди 13 години
Герберите да се вслушват в умни предложения без значение от коя партия идват.Докато се делим и си правим на инат ще бъдем все на дъното и последните 20г. точно това доказват.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей докгога ще нагнетяваш Страх и напражение в хората.Знаеш ли от такива като теб от силен емоционален стрес че са загубили паметта си а някои получавт инсулти от свръх напражение и страх.Знаеш ли че от Страх и напражение се умира!Знаеш ли че от Страх и напражение и проблеми се разболяват хората и стават душевно болни дотолкова че непомнят прятелите си и билзките си? Престани да вменяваш в хората СТРАХ И НАПРАЖЕНИЕ МИЗЕРИЯТА СИ Я ИМАМЕ!
36
2
 
13
 
! Отговори
СРС преди 13 години
Тва си е от тоталитарно време - да се подслушваме подмолно.Е така ще си останеме роби със дребни душици още 500 години .Друг е въпроса че нямаме 3 стотинки в джоба -какво ще ни подслушват?Това е заради световния ред ,те са го измислили 100млн. за здравеопазване ,е ми те хората си правят facebook профили-там доброволно си пише кой къде е бил примерно вчера,кои са му приятели ,дори и какво харесва - абе цветни досиета.Тия дето са интересни на системата си се следят ,така или иначе.
35
0
 
18
 
! Отговори
хаха преди 13 години
В предишната ми работа ме следяха и подслушваха, а и са направили специална стаичка за разговори, в която се подслушва... В една фирма също подслушват и четат кореспондецията на всички служители.. За какво говорим? Щом работодателите следят по този начин служителите си съвсем безнаказано защо да не ни подслушват по принцип.. Нямаме права в тази държава!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде го видя царя?
33
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 13 години
До 30Диване,не пиши простотии от мое име,защото аз ще ям шамарите.На вниманието на чичковците и леличките,които са принудени служебно да четат написаното тук заявявам,че подкрепям всички органи и смятам,че няма по-права линия от кривата,за която е казано,че е права.Да живеят всички гербове по всички знамена !!!А на тези,които пишат властонеугодни неща да започне да им се присънва министър Цветанов.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лично спрямо моето семейство от 5- 6 години ако не са повече всичко е напражение и терор поне да знаехме за какво иде реч и това не знаем казва ли ти някой смееш ли да питаш а и на кой да се оплачеш. Много е вярно това че като те подслушват и ти си вмешат в всичко ти създават много непрятности с големи последствия. Налудничево и безцеромонно безкруполно и долно.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие избрахте царя и провалихте всичко.
30
5
 
18
 
! Отговори
До 34 преди 13 години
34, Ако бяха останали СДС още 4 години, сега щяхме да сме на нивото на Чехия, а не *** на Европа !
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В чужбина в така наречения Студентски град няма дискотеки барове и кафета има общежития, които са лукс сравнение с нашите и библиотеки.
28
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 13 години
Веднъж и от Синята Коалиция да дойде добро предложение. Наистина е парадокс да се взима от здравеопазване, за да се даде за тютюн. Но какво да се очаква, като единственото нещо, за което депутатите са гласували по съвест е за отмяната на забраната на пушенето в затворени пространства. ***. За подслушването: защо не вземат да ни кажат колко пари струва средно подслушването на 1 човек, поне да знаем за колко от нас са предвидили СРС-та.