Най-предпоследно – не замразяваме АЕЦ "Белене"

Чакаме инвеститор, обяви премиерът Бойко Борисов
25 юни 2010 12:50,
431
Най-предпоследно – не замразяваме АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Петък, 11 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите е тази, че България се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и замразява АЕЦ "Белене".

Информацията е не от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов, който току-що е разговарял с посланиците от страните членки на ЕС.

Още по темата

Две седмици по-късно – петък, 25 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите се очаква да бъде, че България не се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и не замразява АЕЦ "Белене". Информацията няма да бъде от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов.

Който е чел 1984-та на Джордж Оруел, ще си припомни министерството на истината, което се занимава с лъжата.

По време на петъчния парламентарен контрол министър-председателят беше предизвикан от своя предшественик Сергей Станишев.

В доклад соцлидерът припомни обещанията на ГЕРБ, какво се е случило до момента и програмата на управляващите, която предвижда нулев дефицит тази година, излишък следващата и по-следващата.
"Вярвате ли си?", обърна се към Борисов Станишев.

"Себе си ли мамите, или ЕС", допълни бившият премиер и отново заговори за витиеватата позиция на управляващите по енергийните проекти.

С аргумента "да не плашим хората" Борисов реши да отговори на председателя на БСП.

Първо: "Бургас-Александруполис" чака международна екологична оценка. Би било добре, преди да подписвате договори, да знаете какво казва екологията по тази тема.

Второ: Централата "Белене" не е замразена. Вие ако сте искали да я строите, тя щеше да бъде на много по-висок етап, особено когато в бюджета на руската федерация е имало 3 милиарда евро, заделени за този проект, и е трябвало да ги вземете. Не сте ги взели. Взели сте кредит, който сега по 10 млн. на месец плащаме лихви.

Проекта го привеждаме във вид, че да премахнем всички паразити по него, който сте изпукали по него. Той ще стане. Видели сте какъв гьол има там, където трябваше да има реактори", разясни позицията си министър-председателят.

В кулоарите на Народното събрание Борисов уточни, че 10 милиона лихва текат по заем от 250 милиона, който сме взели за нереализирания проект за АЕЦ "Белене".

На конкретното питане – дали в рамките на неговия мандат има намерение да работи за реализирането на проекта – Борисов каза, че чакаме пари от чуждестранни инвеститори.

Премиерът реши да опровергае и друга информация – че ни чака увеличение на данъците.

"Пенсии и заплати няма да бъдат сваляни догодина. Данъци няма да бъдат повишавани", категоричен беше министър-председателят, въпреки че за 14% плосък данък заговори не друг, а председателят на бюджетната комисия, от ГЕРБ – Менда Стоянова.

Бойко Борисов от днес даде да се разбере, че няма да изпълни исканията на Синята коалиция за актуализация на бюджета.

От МВР няма да се реже, защото в условията на криза престъпността расте, аргументира се министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
1
 
1
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Лека нощ и на теб. И да се надяваме че в спора ще се роди истината:)
369
1
 
2
 
! Отговори
за 379 преди 13 години
много ми харесва Рим, наистина е вечен, но е друга тема лека :)
368
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
- Пък ако решите да пишете, напишете, че една възрастна госпожа е казала: "българинът е най-голямото зло на България". Беше ми драго.
367
1
 
1
 
! Отговори
за 377 преди 13 години
и съм върл противник на белене и привърженик на разширение на козлодуй....... при това с един руски реактор..............не съм фил/фоб, а българин, но малко останахме
366
1
 
1
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Благодаря. Аз това в момента го карам именно на запад. В римския университет съм:))
365
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
- Казвате, за свестните българи сте бил писал. Че къде ги видяхте тия свестни българи? Мошеници, крадци и бандити това са днешните българи, господине. И до един са комунисти. То в България май други няма, освен *** и комунисти? А пък онези, дето ужким не бяха комунисти, излязоха по комунисти от комунистите. Сега обаче всички станаха капиталисти. И бодигарди. Не им цепя басма аз. Бодигарди били! И кого пазят? Пикльовци са това, никакви бодигарди. Викам му на един, какво, ще ме набиеш ли? С мен ли ще се биеш, пикльо с пикльо? Със старата жена. Пикльо с пикльото, му викам, защо не отидеш да се биеш с Холифийлд? Защо не отидеш с Шварценегер да се биеш? Защото не ти стиска. Защото ще те смачкат
364
0
 
0
 
! Отговори
за 376 преди 13 години
успех..........като завършиш 2 висшета колега едно в бг, друго на запад пк ще спорим...:)лека
363
1
 
0
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Това че прякорът ми е хлапето да не те подвежда. Завършил съм училище, в момента карам висше:)
362
1
 
1
 
! Отговори
за 371 преди 13 години
не ме обиждай, моля ..аз винаги гласувам за Костов........... а преди много години са ме учили в час на История на БКП ,че нашите най- верни съюзници за били германците , не руснаците................. това че промиваха простолюдието си личи по вас
361
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама българите го знаем,тук има 1 турчин и 1 евреин които искат кажат нещо ама не знаят какво.Българина си знае историята
360
0
 
0
 
! Отговори
мляс преди 13 години
Айде,айде, знаеме го това извинение с "патенето".
359
2
 
1
 
! Отговори
за 367 преди 13 години
засега завърши училище, пък после ще видим :))
358
3
 
4
 
! Отговори
&&& преди 13 години
Като всички останали от ГЕРБ.Партия на пропаднали седесари и комунисти
357
2
 
1
 
! Отговори
за 364 преди 13 години
е ако имаш бизнес интереси с рашките не ни ги пробутвай на нас......аз пък сам си вадя хляда, за щастие без началници .....и това ми позволява да се образовам,пътувам и гледам по -отвисоко на нещата
356
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не става от българина европеец, разберете. Невъзможно е. На българина и душата му е различна, и възпитанието му е различно. На Европа й трябват паричките на България, и пазарите. Българите не й трябват.
355
1
 
1
 
! Отговори
за 366 преди 13 години
патил съм си от такива...........достатъчно ли е ?
354
1
 
4
 
! Отговори
Хлапето преди 13 години
Що? Той вашия герой бойко не е прочел та аз ли? изберете ме за премиер и обещавам че ще прочета.
353
1
 
3
 
! Отговори
мляс преди 13 години
Явно, много си навътре в нещата, щом знаеш какво е политически офицер, мамкати. И ти си някой бивш партиец или неуспял комсомолски секретар.
352
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ti trebe da si tyr4e ili evrei4
351
1
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
БГ отдавна е загубила способността да се грижи за себе си! Тя е абсолютно безпомощна. Това са празни пожелания....Не, не съм политически офицер. Повечето отдавна станаха демократи-атлантици.Просто съм си капиталист! Но не съм заблуден!