Не можело да се излъже системата, а?

Депутат гласувал вместо Яне Янев. Цецка Цачева твърди, че няма пробив в системата на НС
1 юли 2010 11:36,
96
Не можело да се излъже системата, а?
Снимка: БГНЕС

Има начин депутатите да гласуват с чужда карта. За пробива в скъпо струващата система на Народното събрание съобщиха представителите на РЗС в парламента.

"Тайната" им била подшушната от депутат от управляващата партия ГЕРБ, но хората на Яне Янев не пожелаха да издадат името му.

Системата за гласуване в пленарната зала е с пръстови отпечатъци, но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно, обясниха от РЗС.

Нещо повече – четири поредни пъти депутатът от РЗС Емил Василев е гласувал с картата на лидера на партията Яне Янев. Това е станало днес при гледането на текстове от Закона за движение по пътищата.

Двамата се били уговорили да направят тест, за да проверят достоверността на подадената им от ГЕРБ информация.

РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника заради тази съзнателна или не техническа неизправност или пробив.

Потърсена за коментар, председателката на парламента Цецка Цачева бе категорична, че няма пробив в системата и гласуване с чужди карти.

Думите на депутатите от РЗС тя си обясни с желанието на лидера Яне Янев да влезе в новините.

Все пак, по преценка на председателстващия заседанието в този момент – Лъчезар Иванов, гласуването на Яне Янев и Емил Василев е отменено.

Цачева не коментира изказването на Янев, че е разбрал за трика с "лъгането" на системата от депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
четец преди 13 години
дай нещо друго същия коментар го има и в темата със зъболекара или си с едно мнение по два различни въпроса иначе си прав подкрепям те
8
7
 
13
 
! Отговори
Pffff преди 13 години
Яне Янев на хероин ! :))
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за Фидоска требва децимал, тя обикновенния кантар го троши и нема да стане просто работата.
6
0
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Следващата стъпка е на всеки стол по един датчик за натиск от депутатски *** за от 50 кила нагоре и тогава се пуска пултът....Изобщо, тея само в урни и поименно требва да гласуват, мамицата им...
5
4
 
10
 
! Отговори
321 преди 13 години
Qnev ne iskal da spodeli koi gerber mu go e kazal tova i zashto ? Sys svoeto mylchanie i toi e chast ot tazi konspiracia.
4
3
 
17
 
! Отговори
страдащ преди 13 години
точно така си е , номер едно ... точно и ясно ! страдаме заради тези , за които думата срам вече няма стойност ...
3
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Янев да си сбира багажа. А и неговият авер също. За гласуване с чужда карта това трябва да е наказанието.
2
8
 
19
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
"РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника"Поне 500 пъти по-малко от времето преди въвеждането на системата!
1
28
 
39
 
! Отговори
чворко 1 преди 13 години
и се друсат и се друсат.а сега обадените!!! вие не можахте ли да разберете червени чичковци и лелки рожби на комунистическия режим ,темерути тесногръди .не разбрахте ли че случващото се в момента е плод на вашето темерутство и селяндурщина,безбожие, материалщина и безхаберие.когато и последния с набор 1970 не ритне камбаната тази измъчена държава няма да се оправи.а дотогава ще се *** с вас полуграмотни пожарникари,самозвани царе и деца на ***.защото вие сте едни пилци с *** ануси.вие напълно си заслужавате съдбата,въпроса е че ние младите страдаме заради вас без да сме виновни.защото тази държава е образ и подобие на вашата олигофренщина ,не на нашата.