Не можело да се излъже системата, а?

Депутат гласувал вместо Яне Янев. Цецка Цачева твърди, че няма пробив в системата на НС
1 юли 2010 11:36,
96
Не можело да се излъже системата, а?
Снимка: БГНЕС

Има начин депутатите да гласуват с чужда карта. За пробива в скъпо струващата система на Народното събрание съобщиха представителите на РЗС в парламента.

"Тайната" им била подшушната от депутат от управляващата партия ГЕРБ, но хората на Яне Янев не пожелаха да издадат името му.

Системата за гласуване в пленарната зала е с пръстови отпечатъци, но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно, обясниха от РЗС.

Нещо повече – четири поредни пъти депутатът от РЗС Емил Василев е гласувал с картата на лидера на партията Яне Янев. Това е станало днес при гледането на текстове от Закона за движение по пътищата.

Двамата се били уговорили да направят тест, за да проверят достоверността на подадената им от ГЕРБ информация.

РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника заради тази съзнателна или не техническа неизправност или пробив.

Потърсена за коментар, председателката на парламента Цецка Цачева бе категорична, че няма пробив в системата и гласуване с чужди карти.

Думите на депутатите от РЗС тя си обясни с желанието на лидера Яне Янев да влезе в новините.

Все пак, по преценка на председателстващия заседанието в този момент – Лъчезар Иванов, гласуването на Яне Янев и Емил Василев е отменено.

Цачева не коментира изказването на Янев, че е разбрал за трика с "лъгането" на системата от депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са изпързаляли колегите си от останалите партии. Оставили са си вратичка да гласуват с чужди карти, за която чак сега някой от тях се е изпуснал пред останалите.
28
2
 
12
 
! Отговори
az преди 13 години
типично по български,само мислим как да крадем и измамим....
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
24 и 25 са прави,само че полицейщината в момента обслужва бандитската част на държавата! Парламента трябва да се съкрати драстично,а депутатите да са всеки ден на гъзъ си,а не да лъжат,че са по държавни дела и на среща с избиратели!
26
0
 
16
 
! Отговори
набор... преди 13 години
Ако се тръгне по тъпата логика на чворко-да се обвиняват цели поколения,по тази логика наборите-след 85-та са *** от всякъде,а пък сега като гледам какви *** бълват училищата и университетите....
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кои неща ще си дойдат на мястото, ако нямаме народно събрание?? Че ми е много интересно???Ти май си пишеш ей така, на изуст! :)
24
0
 
18
 
! Отговори
Не на Булгаристан преди 13 години
Мамицата им *** на тия дембели дето преяждат с кифтаци по цял ден.Милиони левове на данъкоплатеце пак на халост.Кога ли ще изпуши пак народа и ще ги залости в народното събрание да им палне клечката.Макар ,че за тия смърт ще им е малко.
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си! Ревем цял живот, че ни крадат управляващите...сега дойде някой...започна да ги гони...да им търси отговорност и целия народ видял дебелия, че може и на него да му се случи, защото е свикнал и той да си покрадва и да кривва от правия път..и започнаха да се оплакват, че ставало полицейска държава. Ами...така е! ***, крадеца е много нагъл и разбира само от камшик и страх от наказание, ако се опита да краде и ***. И точно с такава строгост са си изградили държавите на запад.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много неща ще си дойдат на мястото ако се закрие така нареченото народно събрание .Ама много.
21
1
 
9
 
! Отговори
до чворко 1 преди 13 години
Чворко,"Бай ***" е написан преди 9-ти септември,а предателството на Левски,Ботев,Бенковски и др.-също е преди 9-ти септември 1944г.!!!
20
2
 
18
 
! Отговори
така е преди 13 години
Ами то *** *** създават ***.Само че по големи Я погледни бе сине майчин та вие всеки ден се колите пребивате избивате с коли .Има ли ден без някой от така наречените млади да не е поел към онзи свят насила? Това е от дефицита на сиво вещество мозъците ви са като стъкло .Свикнахте да ви храним като телета в боксове.Затова е всичко .Единици от това ваше поколение ще стигнат до старост просто ще се самоизядете и когато последния от 70 набор си замине вас отдавна няма да ви има .
19
11
 
5
 
! Отговори
номер 1 е прав преди 13 години
До набор 70 -ти всичко е комунист,няма как да се оправим поне още 40 години.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много по-евтино ще бъде ако гласуват с вдигане на ръка, не мисля че някой ще успее да вдигне 5 ръце едновременно :)А и със сигурност осигуровките и заплатита на 3-4 квестори ще са по-малко от сумите заделени за подръжка и обслужване на системата за гласуване.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изглежда днес българина не може с добро, трябва с лошо, и после сме ставали полицейска държава ...к'вото си го праим е за нас, после някой друг ни бил виновен...
16
1
 
10
 
! Отговори
ккк преди 13 години
Че то управляващите ни са абсолютни търтеи, които ги мързи да работят(а от тях не се иска да копаят и да гонят норма...), как очакваме държавата ни да се оправи?
15
0
 
9
 
! Отговори
ляля преди 13 години
Ако използваха поне малко от това което правят за да лъжат, може би щеше да е съвсем друго...
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да гласуват с кръвни проби!!! Вземани на място!!!Тъкмо ще се проверява дали са пили и дали са добре изобщо!
13
4
 
8
 
! Отговори
\ преди 13 години
TE CQLOTO PRAVITELSTVO SA LAJA,I NEKADARNOST,A PAK S KARTITE DA NE GOVORIM
12
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, бе тапаци от РЗС!!!! Тази системе е направена, за да не ни лъжете, че сте там. Тази система е срам за всички Вас, народните представители и я направиха, за да ви държат в залата. А вие сега се зикарахте отново андрешковци, че пак сте намерили начин да се скатавате и да лъжете.Ами, не ви ли е срам, бе господа от РЗС???!!!Че и го казвата така, сякаш пак ГЕРБ били виновни, че направили такава система, която може да се излъже. Не е виновна системата. Вие сте виновни!
11
3
 
24
 
! Отговори
СФ преди 13 години
Скапаняците, които в народното събрание си прекарват времето в опити за "хакване" на системата за гласуване трябва да бъдат изхвърляни от там с ритници. Тези *** се очаква да ни измислят законите. Нещастници. Е затова държавата ни е скапана. Защото законотвореца полага всички усилия да прецака закона.
10
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 13 години
А бе тези в парламента, ще направят ли нещо смислено изобщо?