БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД

Всяка седмица влиза по един лобистки текст, твърди Антон Кутев
13 юли 2010 17:12,
270
БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД
Снимка: БГНЕС

Има 6-7 депутати от ГЕРБ, които са отговорни за повече от 20 лобистки текста, приети в българските закони от началото на мандата на Народното събрание. Твърдението е на острието на социалистическата партия при атаките срещу ГЕРБ – Антон Кутев.

Кутев твърди, че цената на този лобизъм е около 20 милиона лева на седмица, но не даде разяснение как червената централа е направила изчислението.

Все пак е убеден, че оборотите от лобизъм са сериозни – такива, на които „всяка корпорация би завидяла”. За по-конкретни данни да се направи операция „Герберите”, препоръча още депутатът.

„Депутатите не може да бъдат лобисти, може лобистите да работят с депутати”, коментира Кутев.

Според него Лъчезар Иванов (отстранен заради медиен натиск), Светлин Танчев и Пламен Цеков (участници в скандала с Държавен вестник) трябва не просто да бъдат отстранени от ръководни постове в парламента, а да излязат от институцията.

„Да напуснат Народното събрание или да си свалят имунитетите”, препоръча Антон Кутев.

В централата на БСП изготвят списък с депутатите лобисти от ГЕРБ. Той ще бъде даден на етичната комисия.

Социалистите не посочиха всички имена там, но дадоха жокер. Безспорно един от първите законопроекти, внесени в парламента – този за нотариусите, е лобизъм.

Още по темата

Според Кутев за всичко това е отговорен и Бойко Борисов, защото „той казва какво да се случи и какво не”.

На същото мнение са и от ДПС. Христо Бисеров посочи, че има 20 години стаж в политиката и не е виждал скандал като този с Държавен вестник.

Според него, за да се осъществи, е необходимо съдействието на „най-висшите нива в партията”. Бисеров уточни, че за Държавен вестник отговаря председателят на парламента Цецка Цачева.

И депутатите от партията на Ахмед Доган са убедени, че не става въпрос за техническа грешка, а за преднамерено, преиначено докладване в хода на пленарно заседание.

Мнението на ДПС по въпроса дали етичната комисия трябва да се занимае с Танчев и Цеков обаче е различно от това на БСП. „Тук не става въпрос за етика, а за престъпление”, смята Христо Бисеров.

Той е категоричен, че партията му не просто би подкрепила закон за лобизма, а ще участва в неговото изготвяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: БСПлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД И ПРАВИЛНО !!!!
217
1
 
0
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Приемането на закони в частен интерес на някого и в ущърб на интересите на държавата е винаги прудукт на мнозинството в парламента. Така че нека не обясняваме лобизма на ГЕРБ с това, какви са БСП (т.е те бяха лоши и затова ние сега служим на частни интереси). Да си отваряме очите какво сега вършат ГЕРБ, а за БСП име време - след следващите избори.
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато тази сутрин го питаха Кутев по телевизията за злоупотребите на предишното правителство, веднага си изми ръцете, че той тогава не бил депотат. Той не е бил, но бившите министри все още са депутати от неговата партия. Нека чуеме нещо и за БСП ООД. Или може би БСП е ЕАД?
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крадеца вика "дръжте крадеца!". Синчетата на бившите величия от ЦК на БКП още не могат да се примирят с факта, че вече не могат да са на власт и да крадат безнаказано. От 1944 до сега бяха свикнали, че България си е тяхно частно имение, а ние българите им бехме крепостни селяни. Много им се иска БСП ООД да управлява поне още 100 години. Да ама не.
214
2
 
1
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Апропо, в корана пише, имамът да се изкачи по стълбите и оттам да вие. Не да пуска високоговорители. Тъй повелява коранът. Вий, мусулмани, нали в угода на аллах и съобразно корана искате да живеете, не напреки? Нали знаете иначе, как започва "великата книга": "бойте се от аллах". А вий май много-много не се боите, само за пред камера, с ляв профил. ;)По темата: ГЕРБ действително са най-свирепите търгаши от 1989 насам.
213
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Куте-е-е-в, Кутев! Друг освен Вас не трябва да пипа, а....
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май те стяга корделата тебе а ?
211
17
 
10
 
! Отговори
към всички преди 13 години
сбъркахме с ГЕРБ. Сега трябва да ги върнем пак там,в подземния свят,защото от там дойдоха. Никой друг освен БСП няма да помисли за обикновенния човек. Тези са пълна некадърност.Един по един си отиват,но трябва по скоро да се освободим от тях
210
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ не-мюсюлманин които живеят в градове и села в които се пускат пеене от минаретата ДА ПОДАВАТ ОПЛАКВАНИЯ В Европейския съд по правата на човека ЗА ТОВА ЧЕ ГИ НАСИЛВАТ ДА СЛУШАТ РЕЛИГИОЗНА И ВЕРСКА ПРОПАГАНДА. НЕМОЖЕ В ЕДНА СВОБОДНА ДЪРЖАВА МАСА ХОРА ДА БЪДАТ НАСИЛВАНИ ДА СЛУШАТ РЕЛИГИОЗНО ПЕЕНЕ. ТОВА Е СРЕЩУ НАЙ ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЧОВЕКА. Всички трябва да се организираме и с адвокати ОРГАНИЗИРАНО да пускаме ОПЛАКВАНИЯ ДО Европейския съд по правата на човека !!
209
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД - ами не са дораснали още я за "Орион"-че или някое по-далечно съзвездие... дай те им още малко време и "в края на мандата" ще са готови
208
12
 
13
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
Болшевиките не богат да приемат факта ,че има и други ООД та освен тяхното...Трудно им е да преглърнат ,че българина диша ,храни се и *** без контролана наща партия велика!!!
207
4
 
17
 
! Отговори
тони преди 13 години
все пак трябва да има промяна другари комунисти от вашето ЕООД ,
206
1
 
9
 
! Отговори
99 преди 13 години
От 65 години ни управляват едни и същи бив6и членове на БКП,сменят цвета и продължават да ни крадат и съсипват хубават ни държава!Блгария е еднопартийна т.е.няма опозиция.Докато не падне комунизма,ние никога няма да се управим
205
0
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 13 години
Всички сте в кюпа, какво се обвинявате един друг само да заблуждавате хората
204
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много се пише по форумите, обаче така няма да се оправим скоро. Народът трябва да се вдигне и да измете всичката *** сини, зелени,червени, които 20г. и до сега продължават да ни ограбват!!!
203
7
 
11
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Ей,Антон Кутев,вече отдавна се обръща твоя роднина ФилипКутев в гроба.Засрамисе бе,грях носиш и ще те умори.Тая лудост,където те е хванала да лаеш глупости като скоропоговорка без дъх,ще те довърши.
202
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички са бездарници и крадци БСП, ГЕРБ сложили сме ги уж да оправят нещо в тая държава, а те само да крадът за тях си от тва кой страда, цяла България
201
5
 
4
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Може да е ООД, обаче БСП са съдружник там :)Даже сигурно имат над 51% дял.
200
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия от БСП кво нападат Бойко, като той е по голям комунист от тях
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Septemvri shte e May vsichki komunisti shta sa v zatvora.