БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД

Всяка седмица влиза по един лобистки текст, твърди Антон Кутев
13 юли 2010 17:12,
270
БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД
Снимка: БГНЕС

Има 6-7 депутати от ГЕРБ, които са отговорни за повече от 20 лобистки текста, приети в българските закони от началото на мандата на Народното събрание. Твърдението е на острието на социалистическата партия при атаките срещу ГЕРБ – Антон Кутев.

Кутев твърди, че цената на този лобизъм е около 20 милиона лева на седмица, но не даде разяснение как червената централа е направила изчислението.

Все пак е убеден, че оборотите от лобизъм са сериозни – такива, на които „всяка корпорация би завидяла”. За по-конкретни данни да се направи операция „Герберите”, препоръча още депутатът.

„Депутатите не може да бъдат лобисти, може лобистите да работят с депутати”, коментира Кутев.

Според него Лъчезар Иванов (отстранен заради медиен натиск), Светлин Танчев и Пламен Цеков (участници в скандала с Държавен вестник) трябва не просто да бъдат отстранени от ръководни постове в парламента, а да излязат от институцията.

„Да напуснат Народното събрание или да си свалят имунитетите”, препоръча Антон Кутев.

В централата на БСП изготвят списък с депутатите лобисти от ГЕРБ. Той ще бъде даден на етичната комисия.

Социалистите не посочиха всички имена там, но дадоха жокер. Безспорно един от първите законопроекти, внесени в парламента – този за нотариусите, е лобизъм.

Още по темата

Според Кутев за всичко това е отговорен и Бойко Борисов, защото „той казва какво да се случи и какво не”.

На същото мнение са и от ДПС. Христо Бисеров посочи, че има 20 години стаж в политиката и не е виждал скандал като този с Държавен вестник.

Според него, за да се осъществи, е необходимо съдействието на „най-висшите нива в партията”. Бисеров уточни, че за Държавен вестник отговаря председателят на парламента Цецка Цачева.

И депутатите от партията на Ахмед Доган са убедени, че не става въпрос за техническа грешка, а за преднамерено, преиначено докладване в хода на пленарно заседание.

Мнението на ДПС по въпроса дали етичната комисия трябва да се занимае с Танчев и Цеков обаче е различно от това на БСП. „Тук не става въпрос за етика, а за престъпление”, смята Христо Бисеров.

Той е категоричен, че партията му не просто би подкрепила закон за лобизма, а ще участва в неговото изготвяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: БСПлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП принадлежи на историята , а не на бъдещето , за тези които изучават история нека се интересуват от БСП , а за тези които искаме да живеем днес и да имаме бъдеще тррябва НЕЗАБАВНО да спрем да се интересуваме , какво казват от БСП
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
съдейки по истеричните крясъци на герберите май са им набарали слабото място :))давайте, кряскайте, юрвайте се на сюрията :))виде сте, че сте елементарни мошеници, ся и да крякате и да си траете - все тая
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, че ГЕРБ са светци, ама тея комунисти...просто нямат граници! Нагли, безочливи, арогантни...и просто нямам думи за тях!!! Повръща ми се от тях!
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е пак им пречи някой на БСП.самите вие си пречите вече
134
2
 
3
 
! Отговори
до хаховеца преди 13 години
Абе хахо и вие доидохте ,,кат аслани,, а ще си отидете ,, кат ,,,,ани.. дано да е знаеш поговорката,че да не се напъваш -- изобщо какво си мислиш ,че правят твоите любимци..
133
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ е ООД, а тройната коалиция беше ЕООД....с едноличен собственик Ахмед Демир Доган, който пускаше по малко гювеч и на СерГейчо, и на Мони испанската хрътка....
132
6
 
3
 
! Отговори
dis преди 13 години
bsp ad sa 4erweni khmeri kradliwi
131
6
 
6
 
! Отговори
Д0135 преди 13 години
Ами БСп ЕООД да пое някаква отговорност не знам, ама барем вината да беше поела - за лагерите по времето на Тато и политзатворниците в Белене! да се бяха извини поне! Но не - ТЕ ПОЕХА ОТГОВРНОСТТА! И КАКВО СТОПЛИ ТОВА СТОТИЦИТЕ И ХИЛЯДИ РАЗБИТИ ЖИВОТА И ОПРАПЕСТНИ СЪДБИ???? НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ВНУЦИТЕ ДО 9-ТО КОЛЯНО ДА УЧАТ В УНИСВЕРСИТЕТИТЕ, А ТАКИВА КАТО сЕРгЕЙ ПИСХА ТЕМИЧКИ ЗА УНИФОРМИТЕ В РУСКАТА АРМИЯ И ПИЕХА БИРИЧКА В АНГЛИЙСКИТЕ КРЪЧМИ! НЯМА ЩО - ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАРОД И РОДИНА!!!!!!!!!!
130
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не можах да разбера обаче: КАК ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ЦДЕЛКАТА С ФАЗПРОМ НА СТАНИ-ШЕФ И ОВЧАРОВ? ЛОБИЗЪМ ЗА КОГО Р ТЯ? КОЛКО НИ СТРУВА? КОЙ ЩЕ ПЛАЩА - ТО Е ЯСНО: РЕДОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ!: И В КРАЙНА СМЕТКА: ЩО ЗА ОТГОВОР Е НА ЕДИН "СОЦИАЛЕН" ПРЕМИЕР "НЕ СИ СПОМНЯМ" ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ СРЕЩИ МЕЖДУ НЕГО И МИЛЕР ОТ СТРАНА НА ГАЗПРОМ? ТАКА ОТГОВАРЯТ ШЕВОЕТЕ НА ЦРУ ПРЕЗ НЯКОЯ КОМИСЯ В АМЕРИКАНСКИЯ КОНГРЕС! "НЕ СИ СПОМНЯМ" И "НЕ ЗНАМ"! АМА НАЛИ СЕРГЕЙ Е "СОЦИАЛЕН" ПРЕМИЕР - ГРИЖИ СЕ ЗА ТРУДОВИТЕ ХОРА???!!!!
129
8
 
6
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
Га *** прайха закони никой не рева са ревът! Ай ши ви го натикам и на вас червени мекерета кой забрани със закон стачкуването пред парламента?!?! Сега няма угодни закони и плачат ли плачат :) Къш гадна пплач време е БГ да влезе в Европа и да излезе от Русия.
128
4
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
imam doverie kum Boiko i ako edin den onzi poluidiot dqnkov se mahne shte trugnat neshtata
127
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ е ООД, защото никой от тях няма да помеме лична отговорност за това което правят.
126
2
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 13 години
-АЛО ВИК . -НЕ ЕНЕРГОТО .-И НА ВАС ДА ВИ Е ...............МАМАТА
125
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не се казва ЦВЕТЕЛИНА-БАНК, ВИНЕТ-БАНК. Същата банка натрупа печалбата от 1 МИЛИАРД именно по времето, когато Богоизбраният Пожарникар беше кмет на столицата. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! Питам не е ли това КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ или за нашите хора тези неща не важат.
124
1
 
9
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Представете си ГЕРБ да пусне без никой да подозира в държавен вестник, че някой техен човек придобива сградата на Народното Събрание и се окаже след 3 години, че държавата му е плащала наем.
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно си е ГЕРБ ООД заедно с цветелина банк, назначена от Бойко
122
1
 
4
 
! Отговори
Best Hit 2010 преди 13 години
"...Така подкрепеният от Комисията законопроект не отговаря на поетите от правителството ангажименти и очакванията в обществото за информиран избор по отношение на храните. Чрез тези промени не се залагат уеднаквени стандарти за оповестяване наличие на ГМО в храните, предупреждават от коалицията "България, свободна от ГМО". Уникални са. Търсят всякакви вратички само да успеят да пробутат ГМО в България и в последствие да си вземат комисионните. Правителството май, няма да си спази обещанието!
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако един *** забавлява народа - това е комедия,но ако същия този *** води народа - това е трагедия.....Гьоте
120
3
 
4
 
! Отговори
Rado преди 13 години
До 118/българин-Казах ти научи първо български език и тогава се наричай българин. Личи си че си крачил към светлото бъдеще на комунизъма-идиотизъма
119
1
 
7
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Ми то е ясно , че са ООД. Вие да не си мислите , че са искали власта заради Вашето положение , или за да го направят по-добро. Няма такъв филм - аз искам власта за да работя за народа.