БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД

Всяка седмица влиза по един лобистки текст, твърди Антон Кутев
13 юли 2010 17:12,
270
БСП нарече управляващите ГЕРБ ООД
Снимка: БГНЕС

Има 6-7 депутати от ГЕРБ, които са отговорни за повече от 20 лобистки текста, приети в българските закони от началото на мандата на Народното събрание. Твърдението е на острието на социалистическата партия при атаките срещу ГЕРБ – Антон Кутев.

Кутев твърди, че цената на този лобизъм е около 20 милиона лева на седмица, но не даде разяснение как червената централа е направила изчислението.

Все пак е убеден, че оборотите от лобизъм са сериозни – такива, на които „всяка корпорация би завидяла”. За по-конкретни данни да се направи операция „Герберите”, препоръча още депутатът.

„Депутатите не може да бъдат лобисти, може лобистите да работят с депутати”, коментира Кутев.

Според него Лъчезар Иванов (отстранен заради медиен натиск), Светлин Танчев и Пламен Цеков (участници в скандала с Държавен вестник) трябва не просто да бъдат отстранени от ръководни постове в парламента, а да излязат от институцията.

„Да напуснат Народното събрание или да си свалят имунитетите”, препоръча Антон Кутев.

В централата на БСП изготвят списък с депутатите лобисти от ГЕРБ. Той ще бъде даден на етичната комисия.

Социалистите не посочиха всички имена там, но дадоха жокер. Безспорно един от първите законопроекти, внесени в парламента – този за нотариусите, е лобизъм.

Още по темата

Според Кутев за всичко това е отговорен и Бойко Борисов, защото „той казва какво да се случи и какво не”.

На същото мнение са и от ДПС. Христо Бисеров посочи, че има 20 години стаж в политиката и не е виждал скандал като този с Държавен вестник.

Според него, за да се осъществи, е необходимо съдействието на „най-висшите нива в партията”. Бисеров уточни, че за Държавен вестник отговаря председателят на парламента Цецка Цачева.

И депутатите от партията на Ахмед Доган са убедени, че не става въпрос за техническа грешка, а за преднамерено, преиначено докладване в хода на пленарно заседание.

Мнението на ДПС по въпроса дали етичната комисия трябва да се занимае с Танчев и Цеков обаче е различно от това на БСП. „Тук не става въпрос за етика, а за престъпление”, смята Христо Бисеров.

Той е категоричен, че партията му не просто би подкрепила закон за лобизма, а ще участва в неговото изготвяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: БСПлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
D&G преди 13 години
Имаше такива карамбозови ризи на Илиенци...яд ме е че не си купих и аз!
157
2
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Това трябва ли да продължава ,бе "Драги:.Всенароден протест трябва ,като в Гърция.Където народа излезе и защити себе си.
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Целия пеоблем на България е че така наречените кукловоди от ДС се изчерпаха с вариянтите на "проекти" и няма какво да предложат мислят , мислят , но не могат нищо да измислят , а кораба потъва , то се краде , краде 20 г и още има за крадене....
155
2
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 13 години
Не съм адвокат на Б.Б., но това изведнъж ли стана с народа,че ако е така, нещо ми се губят месеци
154
2
 
8
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 13 години
Антон Кутев,когато обясните за какво бе сменен Румен Петков,Р.Овч.,Корнелия Нинова, ще имате морално право да претендирате за нещо повече.Тук поне се знае кой за какви подозрения е подал оставка,сменен и т.н.А при вас "Уволнените" най-много крякат и дават оценки.
153
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 13 години
А Станишев и ко на чий гръб трупаха рейтинг и пачки бе драги.
152
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 13 години
Някой да попита Кутев как е защитавал българските интереси в борда на ЧЕЗ, как е мълчал за всичко и най вече колко парички е взел оттам. Журналистите са късопаметни, а още повече читателите. Този наглец Кутев има пряка отговорност за ограбването на гражданите от ЧЕЗ
151
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ се е сблъскал с айсберг и трюмовете бързо се пълнят с вода. Оркестърът на Ц.Ц. продължава да свири, за да разсейва пасажерите, но истината е тъжна. Малцина ще оцелеят. Най-близкият кораб ДСБ е близо, но подминава ГЕРБ и вероятно поради мъглата не ги вижда. Атака е на няколко часа път и обръща, но колко души може да спаси? Каква драма. БСП е разбрала за удара и пуска съобшение след съобщение, но всъщност не иска да поеме отговорност за пасажерите. Тогава кой? О, господи кой?
150
1
 
8
 
! Отговори
СКромно преди 13 години
БСП е изчерпана партия със затихващи функции, самото стоене на лидерското място на Сергеи Станишев работи срещу самата БСП....те сами се самоубиват оставете ги......
149
7
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Не може Борисов да трупа рейтинг на -нещастието ,глада и мизерията на народа.Защото ,точно това сега е положението в България.
148
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Бойко груп мутралейшан и Сергей груп крадът кът за световно, тва е истината
147
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А как да се наричат БСП корпорейшън или може би БСП холдинг груп
146
2
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Драги *** няма що да се напъвате одобрението към кабинета е 62%
145
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото толкова ти е акъла, 150. Време е да започнеш да мислиш и да имаш собствено мнение, а не да нагаждаш живода си по това кой какво е казал. И защо БСП? БСП нищо ново не казва, нищо ново не измисля. На всички ни е ясно, че ГЕРБ е ООД, а и от месеци по форумите масово така ги наричат. БСП просто са прочели някой форум.
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятелче , остави пожарникаря на мира, срам и позор е хора които крадоха , ама крадоха и своево рода са супер нагли КАПИТАЛИСТИ да разчитат на гласовете на бабите и дядовците , които наглата МАСЛАРОВА искаше да води на МОРЕ.....ТОВА АКО НЕ Е НАГЛОСТ.....НЕЗНАМ КОЕ Е....
143
2
 
8
 
! Отговори
Тракийски преди 13 години
Ако ГЕРБ могат да се определят като Дружество с ограничена отговорност, то БСП си е отвсякъде МАФИЯ ....
142
5
 
2
 
! Отговори
ьяа преди 13 години
Прав си То няма вече за кого да се гласува.Всички са едно
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Емилия Масларова, Срегеи Станишев, Румен Овчаров, Румен Петков, Антон Кутев, само това стига за да не ме интересува какво казва така наречената БСП
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бре, като толкова принадлежи на историята, що венсеносния ви пожарникар става и ляга с името на бсп на уста и споменава името станишево?май по-скоро ГЕйБ ще утече у канала, както утече и седесето и царската партия, а?пък теб като не интересува какво казва бсп - твой проблем. мислещите хора ги интересува
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако БСП наистина ни желаеха доброто те щяха да работят за НАРОДА, а нямаше да крадат така безогледно, когато бяха на власт, хората щяха да ги преизберат , а не да дават властта на БОЙКО.....в основата на днешните проблеми е замесена и БСП, въпреки че Бойко преиграва като се оправдава с тях де......забравете за тази червена шайка, която използва носталгията на нашите баби и дядовци