Костов: Борисов има бърз рефлекс да озаптява депутатите си

Премиерът приел идеята на Командира за заем от МВФ
16 юли 2010 10:32,
47
Костов: Борисов има бърз рефлекс да озаптява депутатите си
Снимка: БГНЕС

„Бойко Борисов започна да реагира на агресивността на депутатите от ГЕРБ, той има много бърз рефлекс“. Това заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов по повод вчерашната изненадваща визита на премиера в парламента.

След спор в НС Борисов обяви, че ще намали от 500 на 10 хиляди лева границата за имотите, които могат да бъдат разпродавани от губернаторите.

„Но докога Борисов ще ги спира депутатите на ГЕРБ, вместо да се занимава с други неща“, попита риторично синият лидер.

Той припомни, че още през декември е сезирал комисията за борба с корупцията за лобистки закон, прокарван от Десислава Танева, председател на земеделската комисия в НС, и двама нейни колеги. Вчера сините официално й поискаха оставката.

„Оттогава досега тя непрекъснато лобира за големите арендатори, от които е част. По същия начин вдигнаха акциза на българските цигари, за да се отвори пътят на вносните, чийто представител е отново депутат на ГЕРБ Емил Димитров“, аргументира се още Иван Костов.

Той каза още, че е запознал с идеята си за заем от МВФ и премиера Бойко Борисов, и финансовия министър Симеон Дянков, и еврокомисаря Кристалина Георгиева. Те били съгласни с него.

Още по темата
„Моята идея за заем с МВФ се приема, но казват: "Ще го правим следващата година". Въпросът е да се запази фискалният резерв.  Ако той падне под определено ниво, ще се наложи да искаме заеми, но тогава ще е лошо. Видят ли те слаб, искат повече. Затова заем се иска, когато си по-силен, обясни лидерът на ДСБ.

По думите му, ако вземем заем сега, той ще е с лихва 6%, а догодина ще бъде 12%.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: оставкалобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Ама това е самата истина, Костов е на светлинни години като манталитет и начин на управление пред Борисов, но това е избора на електората! Да не забравяме че Костов е минал доста добра школовка при старата власт, после министър в две правителства,обучение в Отворено общество, а Борисов първо е подготвен за пожарникар, после охранител,човек със доста съмнителни партньори, станал генерал с благословията на Доган, с приятелка с доста съмнителна дейност като банкерка, така че разликата е голяма!!
40
2
 
2
 
! Отговори
Иван Стефанов преди 13 години
Разберете, че сегашните управляващи не стават(не могат да управляват). Г-н Костов може да се пребори кризата, правил го е и сега ще го направи. Той заслужава да е премиер, ако имаше избори резултатите щяха да са съвсем различни от преди...
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Г-н Костов бъди жив и здрав! Желаем ти го от сърце ! Народе събуди се и виж кой може да управлява страната ни и да ни изведе към по-добър живот, а това е г-н Костов - единственият държавник , политик и икономист доказал себе си.На някои им е много трудно да си го признаят , но това е истината и тя ще възтържествува рано или късно.
38
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР преди 13 години
Иван Костов е най-големият български политик,икономист и държавник!Той е вадил страната от къде по-трудно положение от сегашното,затова пожарникарската тиква Боко трябва много да го слушка,ако не иска да последва скоропостижно боса си Кобурготски!Иван Костов заслужава да стане президент на страната,за да я поведе завинаги към проспериращия западен свят!Госопод да го пази и да му помага,за да може Костов още дълги години да работи в полза на изтерзаната ни от комунистите родина!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Бивш седесар преди 13 години
Колкото повече Бойко ги унижава, толкова повече се подмазват.Костов се страхува, че може да получи ролята на Сидеров. Той иска му дадат пак да е премиер, ама не става работата - сега я дадоха на Бойко. Може нещо ново да измислят, кой знае. Даносамо не е толкова срамно, поне да може да чете.
36
2
 
7
 
! Отговори
ionela преди 13 години
Съвършенно точно,Костов е един от най-добрите ни макроикономисти!
35
5
 
5
 
! Отговори
аз2 преди 13 години
За 65 год. комунистите унищожиха добрия генетичен български материял.Остана крадлив, мързелив,*** материял и тук там се прокрадва нещо свястно,но сивотата вднага го задушава.Какъвто ни е материяла,такива са и депутатите,затова на Б.БОРИСОВ ще му етрудно да тъче на много станове.Аз вярвам,че щте се справи,напук на крадливата тройна коалиция,гоце и ***.
34
5
 
2
 
! Отговори
brat4eda преди 13 години
Vanio 6te ti razporq 4ernia gaz, maimuno mrasna! 6te ti dam edni zaemi na tebe, pederast dolen! Ne stiga 4e mizerstvame kato pesove, i se 4ukahte 4e to4no zaradi tova nqma da sme kato garcite i da vzimame zaemi.....sega 6te vzimate- bokluci ne6tastni!
33
1
 
1
 
! Отговори
Ози преди 13 години
След като си ги е избрал такива, каквито има нужда от озаптяване...
32
3
 
1
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Има ли тук заблудени комунисти и изманипулирани гербери.А , меджу другото мога ли да се изсера в червените усти на акционерите на *** АД.
31
2
 
2
 
! Отговори
... преди 13 години
SILEN , SLAB , NQMA ZANCHENIE, ZAEMA SI E ZAEM A NIE PRED KOI DA SE PRAVIME NA SILNI ? EC KOI SA ? NQKOI DA FORMULIRUVA ? KADE OTIVAT PARITE OT EVRO MILION ? TOVA SA PARITE NA HORATA OT ZQLA EVROPA ? EC PROSTO E S PO GOLQM SPEKTAR NA IZMAMA V MOMENTA, TAKA CHE HARCHETE OT REZERVA, EC PARI SHTE DADAT, NQMA KADE DA HODQT ? PISNALO MI E OT IZMAMNIZI...KADE SA PARITE OT EVRO MILION ? AKO PUSKAT NA SEDMIZA 20 MILIONA PECHALBA TO DGAK POTA E 20 MILIARDA ? KADE SA TEZI PARI NA EVROPEIZITE ?????
30
3
 
5
 
! Отговори
ЦИК ;) преди 13 години
ако погледнем коментарите по статията и изказаното одобрение или неодобрение, излиза, че ако сега има избори, Костов ще е 50:50 срещу всички останали
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лобира за господарите си...
28
3
 
3
 
! Отговори
У преди 13 години
НИКАКВО МВФ! ЛОБИСТИ
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да изберем Костов за цар.Съпругата му Елена за царица/не е оная Елена от Омир/. Дъщерите му за княгини. И да започнем ново петоброене....
26
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е Борисов да се вслуша в съветите на Костов. ЗА заема от МВФ, за оставката на новоназначената Танева и пр.... Бойко, Костов знае отлично как да се справи с икономическите ни проблеми. Той ни измъкна през 97-***( тогава Доган му диша пушека). Дай му възможност да размаха и той спръст! Силните мъже в политиката трябва да играят заедно.
25
8
 
9
 
! Отговори
Платен драскач преди 13 години
Приемам оферти за платени постове:От червените ***.От сините ***.От гербавите ***.От жълтите ***.От *** ***.... ако съм пропуснал някой *** да ме извини, случайно е!;)
24
3
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 13 години
ЗАТОВА ЩЕ ГЛЕДАМЕ РАЗВИТА ЕВРОПА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.ЗАЩОТО СЕ ДЕЛИМ!НА СИНИ.НА ЧЕРВЕНИ.НА РУСОФИЛИ.НА РУСОФОБИ.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много грубо - рефлексите са част от първата сигнална система , а от един премиер се изисква активна работа с втората
22
4
 
10
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
до 18...Бойко трябва спешно да се освободи от мошениците в Герб...Наивен ***.Амчи кой ги събра тези мошеници, а?Айде стига с тази дебилска мантра, че "Царят е добър, ама лошите му придворни го лъжат".И после се чудите защо ви наричат "мат'рЯл" .... :(