Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст

Депутатите спориха дали областните управители да продават апетитни имоти
15 юли 2010 14:05,
94
Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде на крака в парламента да поправи вече приет на първо четене лобистки текст в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Спорният текст беше одобрен само от депутати на ГЕРБ и предизвика остри спорове в пленарната зала. 

Преди появата на премиера парламентът прие на първо четене  изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти – частна държавна собственост, до 500 000 лева. Преди поправката продажбите се извършваха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол.

По повод законопроекта  депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

"С тази промяна даваме право най-ценната държавна собственост да се приватизира от 28 чиновници на ГЕРБ", скочи от трибуната ексминистърът на икономиката Петър Димитров. По този начин прокарвате политическа корупция, обяви той.

Мая Манолова обвини ГЕРБ, че са се поддали на натиск на местните бизнес лобита. "В момента наистина става дума за децентрализация, но не управленска, а корупционна", каза тя.

ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на опозицията, че прокарват лобистки текстове. Предложенията имали за цел улесняването на продажбите на държавни имоти.

След скандала Бойко Борисов дойде в парламента и обяви, че ще бъде внесена поправка между първо и второ четене областните управители да могат да продават имоти до 10 хил. лева, а не до 500 000 лв., както беше прието няколко часа по-рано.

„От сутринта направих бърза консултация с областните управители, всъщност до 10 хиляди лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Бойко Борисовлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TI KWO ISKA6 DA KAJE6 4E BATI E TELE LI ILI NIE BALGARSKIQ NAROD????
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колеги не коментираите Цветелина тя е на принципа /ДОКАТО ИМА ТЕЛЕТА ЩЕ ИМА И КАСАПИ/
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на времето дядо ми казваше /ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА ЗА ДА СЕ КОНСУМИРА/
86
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
карате ли по хубави пътища, забелязвате ли почистени корита на реки....почистени шахти, тръби.. по чисти води? все едни нормални неща.. за които се плаща от бюджета?ей това са гърбавите лицемери .. уж са различни от бсп, пък им пълнят партийните каси .... и ред други неща.. плащайте рекета на боко и бсп да ви дойде акъла!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко, Цветелинка свободна ли е тая вечер, да и покажа какво е мъж
84
0
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
на бсп се плаща, гърбавите плащат на бсп... и това е факт, гърбавите дянков и трайчо нали наричат партийните фирми бизнес :)това е поредно доказателство, че сте от една тръба.. връщате техните корупционни практики .. като тази опомената в статията ... а боко спасителя се спуска от небето и оправя нещата.. ех а *** всъщност как ги оправя:)опитите ви да се докарате по различни са жалки!дори по нагли ставате!
83
0
 
4
 
! Отговори
red преди 13 години
АМА ХОРА В ГЕРБ КОИТО ИЗЛАГАТ ПАРТИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНАТ
82
0
 
1
 
! Отговори
Dan до Д-р Куин преди 13 години
Явно аз не съм в течение на нещата, защото смятах че Иванов е отстранен заради скандала с приятеля му митничар, явно има и друго, а госпожата за която говориш за първи път я чувам! Но добре не е прозрачна политиката...това си е твое мнение, за мен е в пъти по-прозрачна от дасегашните и по-морална(за сега)!
81
0
 
2
 
! Отговори
Dan до Калин преди 13 години
И понеже са заедно ГЕРБ и БСП (според теб) за това от БСП пищят на умряло, че неим се плаща на фирмите с които те БСП са сключили договори? Или нечия дъщеря от ГЕРБ е първа по усвояване на еврофондове,както на един зам. земеделски БИВШ министър и вече не може да ги помирише, за това ли са заедно??? Аз разбирам заедно както бяха БСП и ДПС а да и НДСВ има сдърпване за нещо малко иначе си раздават държавни пари и земи на фирми от обръчите и никой не го интересува краде ли се от държавата или не!
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко объркал си си професията, виж ся за цирка си тамън, ставаш за клоун
79
2
 
4
 
! Отговори
pipi преди 13 години
Леле става страшно и тази снимка е само началото на показване на рогата на "човека от народа".Въобще защо ни е този парламент и каква парламентарна република сме,достатъчен е един Бойко и едно " Аз казах" и край.
78
1
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Депутатите от Герб финтират Борисов както си искат.
77
1
 
8
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Да са чудиш да се смее ли човек или да плаче ---толкова са жалки тия от Герб .Плоски тарикати.
76
0
 
1
 
! Отговори
Хей преди 13 години
....да беше ЗАКРИЛ АГЕНЦИЯТА ***...!!!!!
75
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гърбави отговаряйте, разполагам с извесна сума.. искам да си закупя парцелче...към кого да се обърна!не съм гърбав.. не съм и авантаджия бесепар? от лошият материал съм нали?:)
74
1
 
1
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Не знам аз ли не го написах достатъчно ясно или ти не ме разбра?!Кой да е този достатъчно авторитетен човек, след като самият премиер предприема действия срещу Иванов, срещу Танева и срещу онези, забърканите в скандала с Държавен вестник, т.е. показва че има нещо нередно с тях. Проблемът в случая е, че действията му стигат само до някъде и никога до край! Затова, ако се следва елементарната логика, трябва да предположим, че за всяка позиция в управлението на България, за партия герб, има някаква допустима граница за конфликт на интереси. Моето, предполагам не само моето желание е, ако може тези критерии да излязат на светло. Нека да е ясно на обществото, до колко е допустимо да е зъбъркан в конфликт на интереси един депутат, до колко председател на комисия, до колко шеф на градската организация на партията, до колко министър и т.н. Тогава на всички ще е ясно и ще могат предварително да си правят сметката. Искаш примерно да си министър, не ти се ще обаче да се разделяш с някакви твои бизнес-партньори, отваряш класификатори и виждаш - за министър е недопустимо да има партньори и съдружници в същия ресор, за което министерство кандидатства. Тогава ти си правиш сметката! Дали да кандидатстваш за друго министерство, различно от твоите бизнес-интереси, или просто се задоволяваш с шефско място на постоянната парламентарна комисия в същия ресор. Всичко е честно, всичко е почтенно и открито! Така никой няма да може да каже копче на гербените! Ще докажат на целия свят, че са най прозрачната партия!
73
0
 
4
 
! Отговори
99 преди 13 години
Моля ви отстъпете сградата на Народното събрание на компетентни хора,и отидете да работите по вашата компетенция в ''Сълза и смях''
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В случая БСП са прави! И се вижда койот ГЕРБ з акого работи и каква миризлива оца е! Добре, че е ББ, защото много такива поразии станаха! Щяха да изтъргуват на безценица най-апетитните сгради в градовете!
71
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ти като лъжеш вярваш ли си .. до един гърбав трима бесепари .. заедно в кацата.. това ли ви е различното и новото.. толерантноста? и колко гърбави депутати уредиха щерките , мъжете и жените си .. на "експертни" позиции тук таме? .. колосален отговор .. а *** тя дъщерями е магистратура .. заслужава ... отговор на гърбав депутат!не лъжи заедно сте в измамите с т.нар бесепета!
70
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
разполагам с извесна сума.. искам да си закупя парцелче .. не съм гърбав, не съм.. и долен бесепар.. към кого да се обърна?