Костов: Борисов има бърз рефлекс да озаптява депутатите си

Премиерът приел идеята на Командира за заем от МВФ
16 юли 2010 10:32,
47
Костов: Борисов има бърз рефлекс да озаптява депутатите си
Снимка: БГНЕС

„Бойко Борисов започна да реагира на агресивността на депутатите от ГЕРБ, той има много бърз рефлекс“. Това заяви съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов по повод вчерашната изненадваща визита на премиера в парламента.

След спор в НС Борисов обяви, че ще намали от 500 на 10 хиляди лева границата за имотите, които могат да бъдат разпродавани от губернаторите.

„Но докога Борисов ще ги спира депутатите на ГЕРБ, вместо да се занимава с други неща“, попита риторично синият лидер.

Той припомни, че още през декември е сезирал комисията за борба с корупцията за лобистки закон, прокарван от Десислава Танева, председател на земеделската комисия в НС, и двама нейни колеги. Вчера сините официално й поискаха оставката.

„Оттогава досега тя непрекъснато лобира за големите арендатори, от които е част. По същия начин вдигнаха акциза на българските цигари, за да се отвори пътят на вносните, чийто представител е отново депутат на ГЕРБ Емил Димитров“, аргументира се още Иван Костов.

Той каза още, че е запознал с идеята си за заем от МВФ и премиера Бойко Борисов, и финансовия министър Симеон Дянков, и еврокомисаря Кристалина Георгиева. Те били съгласни с него.

Още по темата
„Моята идея за заем с МВФ се приема, но казват: "Ще го правим следващата година". Въпросът е да се запази фискалният резерв.  Ако той падне под определено ниво, ще се наложи да искаме заеми, но тогава ще е лошо. Видят ли те слаб, искат повече. Затова заем се иска, когато си по-силен, обясни лидерът на ДСБ.

По думите му, ако вземем заем сега, той ще е с лихва 6%, а догодина ще бъде 12%.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: оставкалобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Платените от Пицата драскачи "жулят" яко минуси!Добре плаща - много получава.
20
22
 
8
 
! Отговори
Георги Димитров преди 13 години
Май че ще излезат прави червените:Ако победи Бойко, ще командва Костов!Ами след като единия е Командир а другия Пазач ...
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази зима ще е жестока, щом тръгнаха заеми да взимат, а Боко се кълнеше, че не му трябват задължения към МВФ, защото сме имали достойнство и лихвите били много заробващи....И данъците ще вдигне Боко, защото на него не може да се вярва ! Когато Дянков опатка резерва, ще ни нахлузи ДДС 25% и ще се пъне от екрана да ни казва, че това е правилното решение на въпроса !!! Дянков е абсолютен некадърник, а този Емил Димитров от ГЕРБ заслужава съд....
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко трябва спешно да се освободи от мошениците в Герб, ако не иска да завърши като Симеон.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-лесно е да харчиш от готовото и когато го изхарчиш да вземешм заем, който няма да плаща Цветелина!Дянков и Кристалина "съветват" Бойко, като представители на СБ, тъй като той си е съвсем икономически бос и те го водят за носа.Сега се присъедини и ***, защото е надушил *** (далавера).
16
5
 
19
 
! Отговори
жабата преди 13 години
Костов е прав. Вече цяла година нищо не се прави, пълен хаос в държавата, никакви реформи. А депутатите на ГЕРБ са пълна некомпетентност. Купиха си местата в листата му и си осигуриха доволно съществуване на гърба на все по-мизерстващия народ. Твърдо съм за предсрочни избори. Нямат място такива мошеници и крадци в Народното събрание. Г-н Борисов стига сте ни плашили с избори. Време е наистина да има такива и *** да бъдат изметени и изчистени.
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Ануари 97КОСТОВ ВИНАГИ Е ПРАВ."ПАРТИЯТА/БКП/ВИНАГИ Е ПРАВА КОГАТО СЪГРЕШИ"-цитат.Костов виннаги е прав като на Кремиковци комините.
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е добър икономист, доказа го 97 ***. А в Герб със сигурност има селски тарикати които искат да си направят бизнеса за сметка на Бойко.
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов, като хвалиш Бойко, му правиш анти-PR...По-добре не го хвали,защото рейтингът му се топи именно,защото не подгони такива мафиоти, като теб и Доган....
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали любовник лостоф-боко-ълфчо ристов ще влязат в затвора някога??!!!
11
5
 
19
 
! Отговори
януари`97 преди 13 години
Мерси за "минуса", през 96-97 година, явно си бил на специални доставки, щом не си чакал 6 часа на опашка за хляб! Благодаря! Значи мнението ми е правилно
10
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той има много бърз рефлекс - казва Костов......АКО Бойко имаше бързи рефлекси, Костов сега щеше да бъде следствен....
9
15
 
23
 
! Отговори
януари`97 преди 13 години
Както винаги е прав! И то без много мрънкане и врънкане! Като гледам и слушам, как всички партии и "феновете" им хорово плюят Костов и управлението му, пък нито една не му е търсила отговорност - ЗАКОНОВО, се затвърждава убеждението ми, че единствено този човек направи нещо полезно за България. Явно сте забравили заплатите от 5-10$ по Виденовото време, опашките за хляб и курса 1$=3000 лева! тези, които на всеки избори търсят "месия", също носят отговорност за блатото, в което се намираме.
8
10
 
9
 
! Отговори
Греен преди 13 години
И този лобира за онази еврейска клика - МВФ. Пак ще ни нататрузят на големия куртак.
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако само един човек разпорежда какво да става в държавата - това не е демокрация,а диктатура
6
15
 
16
 
! Отговори
МИНА преди 13 години
Така трябва да е трябва да имаш бързи рефлекси иначе той ще го отнесе,нали знаеш г-н Костов ,че ако си гледаше твоята работа както трябва сега нямаше да те псуват хората.
5
3
 
16
 
! Отговори
Yellow преди 13 години
nqmalo da vzimat zaemi, danycite nqmalo da pipat ,samo gledaite kvo 6te stane tazi zima . Jalna ni maika :(
4
11
 
18
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Оня *** Хотелчев се прави на финансист с брейди облигацийте та ни нахендри.Тоз па, служител на Световната банка ще ни наиграе с заем дето не можем да върнем и сегашния!!!Ще ви се смеят всички начинаещи икономисти още в 1-ви курс в който и да е университет.Разкарайте се бе продажна клика!!!
3
9
 
18
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Браво, Ваньо! Браво, Костов!
2
8
 
8
 
! Отговори
Безделник преди 13 години
Бравос, Лостакис... За пръв път от години нещо истинско да кажеш.Значи това са твоите "приятели" от Фонда - "Видят ли те слаб, искат повече. "