Хвърлен фас на улицата = метла за назидание

С поправителeн труд ще наказват и шумните купонджии
24 авг 2010 07:00,
215
Хвърлен фас на улицата = метла за назидание
Цигарата или метлата. Снимка: Булфото

Изхвърлянето на боклуци на улицата да се наказва с поправителен труд. За въвеждането на такава превъзпитателна мярка чрез промени в закона настояват от екоминистерството.

Министър Нона Караджова обещава на нарушителите, които замърсяват природата, че ще полагат общественополезна дейност още от догодина.

Така всеки, който хвърли фас, шише от минерална вода или опаковка от храна, ще трябва да грабне метлата и да лъска улиците и тротоарите или пък ще се въоръжи с четка, за да рисува зебри по пътищата.

По думите на Караджова, цитирана от в. "Монитор" същото очаква и стопаните на кучета, които не почистват, след като домашните им любимци са ходили по нужда.

Така ако новите наказания влязат в сила, всеки, който е надул радиото вкъщи и тормози съседите, може да бъде пращан да подрязва храсти или пък да коси тревата в кварталите.

Според анкета, която министерството на екологията и водите е пуснало на своята страница в интернет, хората масово подкрепят предлаганите превъзпитателни мерки срещу замърсяването на природата и шума, който подлудява околните.

Цели 85 на сто от участвалите досега в допитването над 1200 души застават зад инициативата на екоминистерството.

Едва 11% са посочили, че не одобряват идеята, а 4 на сто са отговорили, че нямат позиция по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
ММ преди 13 години
В случая, глобата ще е просто по-различна и свързана по-скоро с това, че когато хвърляш ще трябва и да чистиш, а не да платиш и някой да изчисти вместо теб...ще можеш да оцениш (евентуално...зависи от умствения багаж) труда на другите и следващия път преди да хвърлиш *** ще се замислиш повечко. Мое мнение: според мен паричната глоба не трябва да отпада. Трябва да съществуват и двете едновременно. Плащаш си и освен това те пращат да чистиш...
206
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 13 години
Да, обаче излиза, че това с плащането не работи. Хората с пари ще си плащат всеки път и ще продължават да хвърлят, а хората без пари ще казват "Ми нямам пари" и те ще продължават да хвърлят...и резултат реално няма. А що се отнася до страха от закона, не мисля, че това е целта. Целата е превъзпитание (и някой от по-предните коментари беше посочил че това е добър метод). Кой обича да гази в ***, фасове, опаковки и да му падат пликчета с *** на главата - вярвам никой!
205
0
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
... Vav vsicvhki normalni darjavi ( Europe , Severna Amerika i aziatskite darjavi)ima soleni globi za zamursiavane na obshestveni mesta ( ne govorim za industrialnite).I tezi globi se nalagat bezceremonno - i sled tova na 100% se plashtat! Izvoda e: triabva da ima zakon , i globi koito da se plashtat - za da moje naselenieto da ima strah ot zakona! Koito narushi zakona - da plashta, ako li puk ne si narushil zakona - niama da plashtash.Elementarno, nali?:)
204
0
 
1
 
! Отговори
ММ преди 13 години
...И към всички така "свободомислещи": аз няма да съм роб и никой няма да ме ограничи с този закон или пък да ме е страх някой да не ме види как си хвърлям ***, просто защото никога не бих го направила...въпрос на желание и на първите седем години както са казали хората...А що се отнася до купонджиите: има си места, кръчми и т.н., където никой не те ограничава нито за музика, нито за нищо. Друга опция: в някоя къща - твоя или на приятел...без да пречиш на целия блок...
203
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 13 години
За колите съм съгласна /аз нямам/, но разбирам хората...за тва трябва да се направят специални места. ПРИМЕР: какъв прекрасен подземен паркинг би станал от новопостроената ужасяваща сграда на мястото на бившия военноисторически...Към 197 коментар: а не можеш ли да си прибереш боклучето докато не видиш кофа? Не мисля, че това е оправдание за да се хвърля по улиците. ...
202
0
 
3
 
! Отговори
кочо преди 13 години
А КРАДЛИВИТЕ МИНИСТРИ ,КВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ, НОНО
201
0
 
4
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Не е поправителен труд, а обществено-полезна работа. Има го и в други цивилизовани страни. Много е просто: Не замърсяваш - няма "поправителен труд".
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добре да се върнат трудовите лагери и за много от нарушенията вместо да се налагат глоби- те са смешно малки и нямат никакъв ефект върху по-богатите най-добре: хвърляне на фас, шофиране пиян без книжка или с превишена скорост, джебчийство, измами и т.н да се наказват с тежък труд в специализиран лагер за целта.По този начин ще се премахне и влиянието на социалното положение и няма по-бедните да спазват правилата а богатите даже да не ги знаят както сега.
199
0
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Защо трябва да е само за фасове, ами билетите от рейса, или пък опаковките от вафли и други закуски?
198
0
 
2
 
! Отговори
анонимен - до 201 преди 13 години
О, много си заблуден(а), че Герб са ограбили всичко,а за БСП-то какво ще кажеш?Те не окрадоха държавата така ли? Пойтересувай се в какви палати живеяи и какви спестовни книжки имат, а децата им къде учат.Колко сме слепи българите!Никога няма да се оправим с такива разъждения!
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички от Герб трябва да бъдат на принудителен труд и то за дълго, ограбиха всичко.
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На балкона ли да си кача колата,като няма кьорав паркинг на 3 спирки от нас и всички гаражи са направени на фризьорски салони и кафета (което трябва да се забрани)Аз поне плащам данък за тази кола,че я карам вие какво плащате,че ходите?
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласна съм ако хвъря фас да мета само при условие,че майките които хвърлят памперсите и говната на децата си по градинките и обвиняват кучетата се заемат да изчистят градинките!Да не говорим за мокри кърпички,пликчета,бурканчета детска храна и какво ли не.
194
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може, с едно допълнение. Ако няма празно кошче или контейнер в радиус от половин километър - общинарите да плащат глобата.
193
1
 
2
 
! Отговори
Лили преди 13 години
Я нека министърката първо да сложи кошчета за *** пък после да пристъпи към метенето.защото пред столична община на московска няма кош за ***.
192
0
 
6
 
! Отговори
варна преди 13 години
Предпочитам да съм роб на правила и закони, отколкото роб на *** дето ми пуска чалгата си в 1 през ноща и на тъпака дето си хвърля *** пред блока.
191
0
 
6
 
! Отговори
лаура преди 13 години
Ах с каъв кеф ще гледам мазния пиян дебелак от горния етаж как мете улицата и събира ***...Яко наказание за всички ***, които тормозят хората с пиянските си изцепки и гнусни купончета.Не познавам човек да не е пропищял от такива.Яки глоби и принудителен труд!!!!!!!
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, спамера с лозунгите.. звучиш ми като политически лилипут, да не кажа лилипутка.
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и мойто "аки" е естествено ама не "ачкам" през пред входа, нали?
188
0
 
1
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Интересно как е незаконен като това са закони които действат в всички развити държави. Но това ще е поредният закон който и да го приемат ще остане на хартия.