Хвърлен фас на улицата = метла за назидание

С поправителeн труд ще наказват и шумните купонджии
24 авг 2010 07:00,
215
Хвърлен фас на улицата = метла за назидание
Цигарата или метлата. Снимка: Булфото

Изхвърлянето на боклуци на улицата да се наказва с поправителен труд. За въвеждането на такава превъзпитателна мярка чрез промени в закона настояват от екоминистерството.

Министър Нона Караджова обещава на нарушителите, които замърсяват природата, че ще полагат общественополезна дейност още от догодина.

Така всеки, който хвърли фас, шише от минерална вода или опаковка от храна, ще трябва да грабне метлата и да лъска улиците и тротоарите или пък ще се въоръжи с четка, за да рисува зебри по пътищата.

По думите на Караджова, цитирана от в. "Монитор" същото очаква и стопаните на кучета, които не почистват, след като домашните им любимци са ходили по нужда.

Така ако новите наказания влязат в сила, всеки, който е надул радиото вкъщи и тормози съседите, може да бъде пращан да подрязва храсти или пък да коси тревата в кварталите.

Според анкета, която министерството на екологията и водите е пуснало на своята страница в интернет, хората масово подкрепят предлаганите превъзпитателни мерки срещу замърсяването на природата и шума, който подлудява околните.

Цели 85 на сто от участвалите досега в допитването над 1200 души застават зад инициативата на екоминистерството.

Едва 11% са посочили, че не одобряват идеята, а 4 на сто са отговорили, че нямат позиция по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще кажеш ако аз съм ти съсед и те докладвам в полицията как хвърляш *** през прозореца или терасата ти, и сега могат да ти съставят акт за 500 лв без този глупав закон, напълно законно.
166
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако това се случи на практика, би било чудесно !тъкмо няма да има оправдания от сорта на "ама аз нямам пари".
165
1
 
2
 
! Отговори
Искам преди 13 години
Достоен живот за децата си, не искам да бъдат роби и зомбира.
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искам децата ми да живеят такъв живот какъвто ни го правят Герб.
163
8
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Само не можах да разбера колко глупави хора има тук, утре тия *** ще вземат да ви искат да си плащате само и само за да може да дишате.Какво одобрявате ве за какво започнахме да се борим преди 20 години, да ни превърнат в роби ли.Не мога да повярвам че зад някакви глупави гербави ценности сте готови да си продадете душите.Аз не искам да съм роб и не искам да бъда тъпкан, не искам да бъда манипулиран и зомбиран.
162
4
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Да го духат Герберите
161
4
 
2
 
! Отговори
ШИБАНЯК преди 13 години
Тоя народ нема да се оправи.Много е ***!
160
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твърдо против, тези искат да превърнат страната в трудов лагер. За един фас ще унижават хората. Предложение - поправителен труд за говорене цинизми по медиите, телевизиите. Разните шоута да грабват метлите след всяко излъчване. Замърсяването с пошлост и цинизми е много по-лошо от една хартийка на улицата. ------------------------------Браво!
159
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не одобрявам.По-добре да има глоба. Пито, платено.
158
2
 
4
 
! Отговори
Midas преди 13 години
Одобрявам.
157
1
 
8
 
! Отговори
Pass преди 13 години
Поправителен труд е по-приемливо да се нарича обществено полезен труд.В нормалните държави полицията следи за спазването на тези разпоредби и то много строго. Те се делят на различни степени и времетраене. Обикновенно дава много добри резултати при промяна на "неправилни" навици.
156
3
 
6
 
! Отговори
Bibi преди 13 години
Тези мерки ми харесват, но се чудя ще има ли кой да следи за спазването им?
155
2
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
това не те прави нито по велик нито по известен оставаш си просто един ***..по нищо не се различаваш от ***...може закона да е недпизпипан но на Запад номера ти няма да мине заповядай на Запад и ще видиш как ще ти подуят шушона..
154
0
 
4
 
! Отговори
. преди 13 години
личните данни". И пак не ме глобиха. След тоя материал много хора ме поздравяваха. Разни собственици на заведения, управители на много места махнаха табелките "непушачи" и хората не си дават личните карти. А всеки инспектор на ХЕИ да ходи с полицай -няма да стане. Примерно полицаят да взема личните данни, а инспекторът да се лицензира по закона за личните данни. Обаче в момента, в който тръгне с полицай, тоя инспектор няма да може да взема рушвети.".....
153
0
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
- Какво се случи след това?- След няколко дни дойдоха със седем полицаи в телевизията да ме глобяват. Излязох с една камера и ги направих още по-смешни. Аз можех да се скрия, но излязох, за да стане още по-голям цирк. Защото полицаят има право да ми вземе личните данни, но няма право да ги предоставя на трето лице. Когато тръгна да ги дава на друг, аз му казах: "Господин полицай, какво правиш? Нарушаваш закона, даваш личните данни на лице, което не е лицензирано по закона за достъп до личните..
152
0
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
Отидох с камера, седнахме на маса за непушачи и си запалих цигара в "бърлогата на врага", така да се каже. И ги подканих: "Хайде сега, глобете ме!", а те:" Ама сериозно ли?". Почнаха да ми пишат акт, но ми поискаха личната карта. Казах им:" Не става, по закон само униформен служител на МВР може да ти поиска личната карта". И пред камера ги попитах: "Сега как ще ме глобите", те ми отговориха: "Ами, вярно е, не можем да ви глобим".
151
0
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
Ето и част от интервю със самия Васил Иванов:....- Кои са най-щурите ви репортажи?- В момента, в който се въведе закон, че във всяко заведение трябва да има маса за непушачи, стана много интересно. Те правеха мускули как ще проверяват, колко много ще глобяват и клиенти, и собственици. И си казах: "Така ли?". Поисках интервю от шефката на ХЕИ и една инспекторка, помолих да го направим в тяхното кафе, в сградата на ХЕИ.
150
0
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
За да му напише тази глоба обаче журналиста трябва да си даде личната карта. Съответно тя му я поисква. Обаче той отказва. Ако откажете никой не може насила да ви иска лична карта освен МВР. Служителката казва че ще извика съответният служител на реда и той ще изиска ЛК на нарушителя, но докато дойде полицаят, нарушителят е в пълното си право да си тръгне. Дори ще му остане време да си допуши и цигарата...
149
0
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
Всичко много хубаво, НО как ще стане точно?Явно в БГ всяко (ама буквално всяко) чудо за 3 дни :)Явно не помните с историята за непушене на обществени места/ заведения и т.н.Е да ви я припомня :)..Журналист (Васил Иванов - НТВ) отива в кафето на ХЕИ и сяда да маса за непушачи. Пита една служителка: "Сега ако запаля цигара ще ми напишете ли акт?" Тя отговаря:"Да, ще ви напиша." Той вади цигара и пали. Служителката вади формулярите и започва да му пише глобата от 50 лева...
148
1
 
2
 
! Отговори
genchi преди 13 години
Аз подкрепям напълно идеята за метене на улиците като си изхвърлиш *** не където трябва! Когато бях ученичка, директорката на нашата гимназия по същия начин наказа дванайстокласниците, които си позволяваха да пушат пред входа на училището. Това определено даде резултат и по-малките не смееха да подражават.