Бой срещу властта, бой срещу партньорите

Волен Сидеров веднага "захапа"
1 сеп 2010 11:06,
418
Бой срещу властта, бой срещу партньорите
Снимка: БГНЕС

Започна се отново. Малко след като Цецка Цачева покани медиите да включат техниката си, за да запишат декларациите на парламентарни групи, от трибуната започнаха не изявления, а битка на няколко фронта.

Първите две речи бяха по очаквания сценарий – депутатът от ГЕРБ Тодор Димитров изчете приоритетите за новата сесия, а председателят на БСП Сергей Станишев остро критикува управлението.

Тогава излезе Лютви Местан от ДПС, който приложи тактиката „разделяй и владей”, видимо успешно.

Местан се обърна не към ГЕРБ, а към „Синята коалиция”, и попита докога десницата ще легитимира участието на „Атака” в управлението на страната.

„Политиката е достатъчно жестока, за да позволява дълго състоянието на неопределеност”, каза от трибуната Местан. Според него нормалните партии трябва да насочат потенциала си за алтернатива на настоящото управление, защото то не било „нито силно, нито покрива критериите за адекватност, за да заслужава това състояние на безалтернативност”.

Волен Сидеров веднага „захапа”. Националистът обяви, че е готов да започне „партизанска война”, ако бъде допуснато „грабителите на България“ да влязат отново в управлението.

Сидеров посочи няколко пъти като главен виновник за краха на държавата Иван Костов – заради него нямало средна класа, образование и здравеопазване.

„Няма да допуснем връщането на червено-турската мафия”, извика от трибуната Волен Сидеров.

„Не видяхме в затвора нито един от супернаглите грабители на България”, заяви Сидеров и уточни, че има предвид Иван Костов и Ахмед Доган.

Страната ни, според националиста, е като „след ядрена война” и само „Атака” е гарант за това, че в управлението няма да бъдат допускани хора, участвали в „грабежа на народа“.

Десните пък били „паразити” и Сидеров попита ГЕРБ „докога ще премълчаваме това нещо и ще се правим, че са коректни партньори?”

Иван Костов не отговори на Сидеров. Думата от името на „Синята коалиция” взе Мартин Димитров, който нито веднъж не спомена името на лидера на „Атака”, но започна речта си с удар и по двата фронта.

„От последното изказване виждам, че здравната криза се задълбочава и става трудна за преодоляване. Определени хора искат да станат партизани, пожелавам им успех”, заяви лидерът на СДС.

Иначе призова управляващите да не си затварят очите за истинските проблеми и да си дадат сметка, че предстои най-трудният бюджет – този за 2011 година.

На този фон иначе острото изказване на Сергей Станишев, остана на заден план.

Председателят на БСП направи преглед на „целия материал” и прогнозира, че доходите ни няма да мръднат през следващите няколко години.

„Очевидно е, че няма да има увеличаване на доходите и пенсиите до 2013 година. Въпреки че думата "замразяване" беше забранена – разрешихте си я”.

И оставайки на лексикална тема, заяви, че от много акции творческият заряд в МВР се е изтощил, така че преминали към човешката анатомия с операция „дупетата”.

„Върху коя част на тялото ще кацне PR-а на министър Цветанов следващия път”.

„Стилът – това е човекът”, завърши Станишев и определи този на ГЕРБ като такъв на арогантността и двойния стандарт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
3
 
5
 
! Отговори
dk преди 13 години
Доколкото знам Костов също има частен самолет и дъщеря му кара курс за пилотиране.
360
3
 
3
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Зелена светлина за съд АнтимафияДепутатите от ГЕРБ и "Атака" в парламентарната комисия по правни въпроси подкрепиха предложението за създаване на Специализиран наказателен съд.Народните представители гласуваха промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, с които се създава новата институция, съобщи БТА.Специализираният съд, наречен "Антимафия", ще гледа големи дела срещу организираната престъпност. Ще бъдат създадени Специализиран наказателен съд и Апелативен специализиран наказателен съд. Те ще разглеждат дела по определени текстове от Наказателния кодекс, свързани с организирана и стопанска престъпност. Вносителите на промените очакват в тези съдилища да се разглеждат около 250-300 дела годишно. Трета инстанция по тези дела ще бъде Върховният касационен съд.Срещу предложенията гласуваха представителите в комисията на Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и РЗС. За предложените промени в двата закона гласуваха 14 народни представители, а против бяха 10 депутати. 'Сега става ясно защо А. Атанасов започна да вади компромати срещу В. Сидеров !Разочарован съм от Костов и Атанасов !Като погледнем кой как е гласувал, лесно ще видим кои са покровителите на трактора, нали ?
359
0
 
0
 
! Отговори
za 361 преди 13 години
Dokato ti si 4len na pozitanskata ko4ina, nali :)))
358
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жалко за журналистите че нямат доблеста да цитират правилно изказвания...журналистите си правят тяхната политика и манипулират народа като индустриялна сурувина..Сидеров не каза партизантска война ами "партизанска борба" и въпреки забележката ми, авторите не пожелаха да си поправят наро4ната грешка ...разбирасе... Има много малки главички в тоя свят...а гордите и велики хора са извън българия. щом журналисите "кукли на конци" искат партизанска война...призовавам за партизанска война!!!!!!
357
0
 
15
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Знаете ли колко души в нашата родина имат собствени самолети ако не се лъжа 17 човека като почнеш с Божков, Захариев, Златев, Бинев и други. Това са хората които управляват, те си правят партии, назначават си депутати, издигат президенти, свалят министри и предлагат други, избират си правителства които да работят за тях, защото това са хората които държат около 70% а може и повече от националното богатство, така че какво остава за нас да избираме това което ни предложат и да пишем в форумите!
356
2
 
20
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ха-ха-ха с теб просто няма смисъл дори да се говори. Ти или си член на партията ГРОБ или си лична дружка на Цветелина, само това може да обясни изписаните от теб глупости :)))))
355
19
 
5
 
! Отговори
IND преди 13 години
Ако видиш кой колко и дал за предизборна кампания ще ти се изяснят нещата.. ГЕРБ са на едно от последните места...
354
4
 
21
 
! Отговори
Колт преди 13 години
А на Боко Тиквата кой е спонсора? Или то тая партия се появи от непорочно зачатие и Боко и Цецко я издържат с лични средства :)))))
353
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NIE SME NAI GLUPAVOTO NASELENIE V CELIAT SVIAT ZNA4I IAD ME 4E DOPUSKAME EDNA 6EPA NAROD DASI PRAVIAT S NAS ABSOLUOTNO KAKVOTO SI IZKAT I NIE DASI PRIMAL4AVAME DANA RAZIGRAV KATO MARIONETKI 20 I KOSUR GODINI PRIVARNAHMESE V *** BODATLIVI DUPEDAVCI TAKAE KATO SI MAL4IM I NE VZEMEM PRIMER OT GARCITE ZA SAJELENIE V BG NIAMA GRAJDANSKO OB6TESTVO NIAMA BUNTARI
352
0
 
1
 
! Отговори
bojii dar преди 13 години
l i l i p u t !!!
351
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уаууу само какви думи прочетох.... с техните камъни по техните глави
350
21
 
7
 
! Отговори
IND преди 13 години
Не виждате ли мафията как се опитва да свали правителството - до колкото разбрах Яне е "напазарувал" 7 депутата от ГЕРБ и щял отново да прави РЗС в парламента, а кой му е спонсора на Яне? - БСП и депесарската мафия.Седесаристите, които уж толкова поддържаха ГЕРБ сега най-вероятно ще се гушнат с БСП... което наистина ще е пълен абсурд. Трябва да си сляп за да не виждаш, че вълците *** и започват да хапят заради изплъзващия им се кокал...
349
7
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Естествено Синята коалиция е против този "Народен съд". Всеки който се съгласи убива демокрацията. Мутренската партия ГЕРБ и сателита и АТАКА са срам за България.
348
12
 
4
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Може така да ти се струва, и дори да е така. Но по-добре, че не като другите организирани и смазани като машина правителства, но организирани в една единствена цел - разграбване на държавните имущества и лично забогатяване. Както нямаше и държавна институция, заредена с некадърни послушковци, наредени като НАШИ хора.И цялата тази организирана схема траеше в продължение на 20 години. Е сега време за промяна.На тези които са се облажили няма да им харесва. Но макар и да не е лесно, ние подкрепяме
347
2
 
3
 
! Отговори
krass BG преди 13 години
Ето,сами си направете извода, кой иска да възроди България и кой да я закопае. Вижте къде е Вашия КостовДепутатите от ГЕРБ и "Атака" в парламентарната комисия по правни въпроси подкрепиха предложението за създаване на Специализиран наказателен съд. Народните представители гласуваха промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, с които се създава новата институция, предаде БТА.Срещу предложенията гласуваха представителите в комисията на Коалиция за България, ДПС, Синята коалиция и РЗС.
346
0
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Мечти. Това е АНАРХИЯТА. Не искам да те разочаровам, ама няма шанс. А за спирането на гласуването - редовно около 60% от имащите право не гласуват.Не се отказват тези кръвопийци.
345
0
 
1
 
! Отговори
perdahko преди 13 години
Ти си БЕЗДАРЕН графоман!НЕНАВИЖДАМ политиците ни, но откак са тези НЕЩО СТАВА!Ясно ,че няма да е най -правилното ,но е НЕЩО...
344
1
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
АМИ ТОВА Е - 20 ГОДИНИ ПРЕХОДИ КРЯСЪЦИ В ПАРЛАМЕНТА ЕДНИ И СЪЩИ САМОДОВОЛНИ ДУПЕНЦА И Т.Н. ...!? КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА - СЪСИПАНА ИКОНОМИКА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБРАЗОВАНИЕ АРМИЯ СЕЛСКО СТОПАНСТВО ПРОГОНЕНИ ДЕЦАТА И СПОСОБНИТЕ..... СЪСИПАНА ДЪРЖАВА ....!? КАКВО ДА СЕ КАЖЕ ПОВЕЧЕ - ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИТЕ ВИЕ ЛЪСКАВИ СТАНИШЕВЦИ КОСТОВЦИ И .... НЕКА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ И СТРАДАНИЕТО НА ХОРАТА БЪДАТ ВАШИЯ СЪД.... ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ...!?
343
11
 
7
 
! Отговори
666 преди 13 години
Сергея и кабриото нека си плюят, фактите говорят. ЕС отпуска повече пари и който му се работи взима повече пари. Който чака държавата да му дава пари докато той лежи - умира от глад. Така че ако някой ви говори че сега никой не му дава пари - знайте: този ***, ако оживее ще е на ваш гръб.
342
11
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Ей много плювачи има тук и все Борисов им е крив.Ами вие на негово място как щяхте да действате ако бяхте на негово място?Един има ли дето да каже ясно по какъв начин ще намери пари за увеличаване на заплати и пенсии ако е финансов министър ?Да ругаем всички можем.