ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота

Двете партии не се разбраха при първите консултации
8 сеп 2010 14:30,
89
ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота
Снимка: БГНЕС

Коалиция за България и ДПС проведоха днес консултации за първи вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

От двете партии заявиха, че не са стигнали до консенсус за темата на вота и че разговорите ще продължат и следващата седмица.

Според БСП и ДПС има достатъчно основания в много сфери на управлението да се иска вот на недоверие.

„Единственото затруднение, с което се сблъскваме, е коя от тези теми да бъде избрана за първия вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, обясни председателят на БСП и на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев.

От левицата отчитат три приоритетни теми – колабиращото здравеопазване, провалените антикризисни мерки и обедняването на българите.

От ДПС пък смятат, че кризата в духовната сфера трябва да бъде повод за вот на недоверие.

Според Лютви Местан най-тежки последици от провалената финансова и икономическа политика на правителството има точно върху духовната сфера.

„Днес всеки български учен от БАН е в доброволен неплатен отпуск”, заяви депутатът от ДПС. По думите му провалът се разпростира и върху сферата на културата, образованието и вероизповеданията.

От "Коалиция за България" и ДПС посочиха, че вотът на недоверие трябва да се състои преди дискусията по бюджета за следващата година.

„Един вот на недоверие има няколко цели. Първата цел е заявяване на ясна позиция по отношение на политиката на правителството в съответната сфера. Втората цел е ясното разграничаване в политическото пространство кой къде се намира – кой е опозиция, кой е управляващ. Защото има поне една или две партии, които играят едновременно на опозиция и на управляващи. И третата цел е изостряне на дискусията по една или друга тема”, обясни Сергей Станишев.

Още по темата

„Няма да допуснем грешката на предишни опозиции първо да заявяват намерение за вот на недоверие, и после, в продължение на седмици, да търсят тема. Това би било индикация, че отношението към този инструмент е самоцел”, коментира от своя страна Лютви Местан. 

По-рано от Синята коалиция обявиха, че няма да приемат поканата на БСП за участие в консултации за вот на недоверие срещу правителството. А от „Атака“ обявиха, че твърдо застават зад правителството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Споко,ще се разберат,крадци,бандити,разбойници винаги се договарят.Само при разпределение на плячката могат да се скарат!
65
10
 
5
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Нито Станишев, нито Доган, Костов и прочие могат да бутнат Милиционерските Управници, дето ни пазят....милиционера може да се бутне само сам. Възможно е да стане напролет ако нещата вървят с такава инерция надолу като сега, и Бойко реши да предизвика нови избори - като пак прехвърли вината върху някой друг. Този път ще е икономическата криза и дестабилизащията правена от сини, турско сини, червени, зелени и бембени...Просто трябва да има виновен. Неможе иначе да се замажат очите на овцете...
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е доказателство,че сме траки!Те са били готови да търпят и най-жесток гнет,но от СВОЙ!А чужд не са търпяли за нищо на света!:)
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, че ДПС се е затръшкало за БАН, култура и вероизповедания.За вероизповеданията е разбираемо.Но за БАН и културата?Доган иска да става академик п хидромелиорации и да му пее ода Веско Маринов?
62
0
 
8
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Каква е индикацията ,че БСП отправя покана към СДС за консултяции,за вот на недоверие ? Като сатирична приказка.
61
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 13 години
глупав въпрос - ти история на българия не си ли чел ? Това е напълно нормално отношение както ирландците които мразят англичаните, поляците - руснаците и тн..
60
9
 
4
 
! Отговори
бай ганя преди 13 години
Само ДПС!!!
59
1
 
16
 
! Отговори
Акушерка преди 13 години
Направо да се обединят в едно *** от ДПС и БСП....
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eй Турчин в поспорта ти пише ,че си Българин отиди в Турция и си изкарай Турски паспорт *** с ***!!!
57
2
 
16
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
БСП и ДПС, вместо да се занимават с неща , които надвишават умствения им капацитет, по-добре да се замислят какво ще правят след следващите парламентарни избори. Копоите на Доган няма да са в НС, защото новия избирателен закон(дай боже) ще им отнеме всички възможности за манипулации и изборен туризъм, а БСП поради естествения ход на природата - електора им остарява и по най-естествения път намалява...
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dobre razbiram stani6ev ne my pyka 6tot e rysnak a ystanalite ot bsp kakvi sa
55
1
 
13
 
! Отговори
Smith & Wesson преди 13 години
Фарс в цирка- вот на недоверие в Парламента. Смях в залата с кривите огледала. Смях през сълзи.
54
3
 
17
 
! Отговори
666 преди 13 години
Не съм очаквал, че БСП са толкова прости и заслепени. Не виждат ли , че зял един народ ги намрази заради съюза им с протурската парти ДПС?!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe kato si makedonec ot Pirin zashto ne idish v Mkedonia da vidish kakav shte si za tia tam
52
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ами като не могат да намерят темата - де се натеглят по веднъж ... и по живо, по здраво - дома.
51
9
 
11
 
! Отговори
до тренчев преди 13 години
И каква е разликата между предишния политически елит и сегашния? Отговора е, че предишните бяха по-умни и даваха на стадото нормално трева(храна), за да бъде добре хранено и да им работи спокойно, а сегашните го стригат, като за последно и в своята алчност ще го унищожат и дай Боже и те да се затрият от света. Тренчев винаги е бил много хитър ***.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-трудното нещо е да се намери черна котка в тъмна стая. Особено когато я няма там. - Китайска поговорка.
49
2
 
16
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
Пладнешки обирджии(ДПС) и нехранимайковци(БСП) са седнали заедно на софрата да се напият. На кого му пука за тия две шайки, които представляват не повече от 5% от българските гласоподаватели.
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе! Сега на Боко министрите му ли са му виновни?Те придворните льоши, а царят в неведение и целият в бяло?Ха-хаааа!
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти припомня, че има ръст и на милионерите.Накрая е като в лафа за "свинското със зеле".